۳۰ تیر ۱۳۹۸، ۸:۱۷
کد خبر: 83404147
T T
۰ نفر
سرمایه گذاران آب شیرین کن منافع مردم را در نظر بگیرند

بندرعباس- ایرنا-سرمایه گذاران برای احداث آب شیرین کن در دریای عمان باید منافع مردم شهرستان های جاسک و سیریک را در نظر بگیرند.

استفاده از آب شیرین کن‌ها برای تامین بخشی از آب مورد نیاز کشور از برنامه‌های مهم وزارت نیرو است و استان هرمزگان در شیرین سازی آب دریا و نمک زدایی در کشور پیشگام است.

نیاز آبی استان هرمزگان طبق اعلام مسوولان شرکت آب منطقه‌ای این استان، تا افق ۱۴۱۰ هجری شمسی، ۲ میلیارد و ۱۹۰ میلیون مترمکعب پیش بینی شده است.

باتوجه به مطالعه و پیش بینی‌هایی که در خصوص رشد جمعیت و مصرف آب صورت می‌گیرد، نیاز آبی هرمزگان در بخش شرب و بهداشت به ۳۰۷ میلیون مترمکعب می‌رسد.

خدمات و فضای سبز ۲۶ میلیون مترمکعب، صنعت و مناطق ویژه ۴۰۷ میلیون مترمکعب، صنایع کوچک ۶۰ میلیون مترمکعب و در بخش کشاورزی از یک میلیارد و ۴۴۵ میلیون متر مکعب با کارهای بهره‌وری به میزان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون می‌رسد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان شامگاه شنبه در دیدار با معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد گفت: تنها زمانی می‌توان برای آب از هرمزگان اقدام کرد که مردم استان از پروژه آب شیرینکن ذینفع باشند.

رضا مدرس تاکید کرد: مهمترین نکته برای احداث آب شیرینکن در هرمزگان تامین آب مورد نیاز استان در سه بخش شرب، کشاورزی و صنایع است که هر سرمایه گذاری که اقدام به احداث آن کند باید شرط‌های استان برای تامین آب مورد نیاز مردم را قبول کند.

وی با تاکید بر ضرورت تامین آب منطقه جاسک و سیریک از آب شیرین کنی که در منطقه شرق احداث شود، افزود: به منظور کاهش تاثیرهای زیست محیطی در خلیج فارس، آب شیرین کن در دریای عمان و محدوده جاسک-سیریک احداث خواهد شد.

شهرستان جاسک در ۳۰۰ و سیریک در ۱۷۰ کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.

۱۱۷ میلیون مترمکعب آب شیرین کن در هرمزگان اجرا می‌شود

استان هرمزگان در جنوب ایران، یکی از استان‌های درگیر با معضل خشکسالی است؛ معضلی که بیش از دو دهه بر این استان سایه افکنده و موجب کاهش منابع آب زیرزمینی و بحران کم آبی در این منطقه شده است.

خشکسالی و کم آبی در هرمزگان موجب خشک شدن ۳۶۵ حلقه چاه آب آشامیدنی، ۱۸ دهنه چشمه و قنات، ۱۰۰ حلقه چاه و کاهش آب ۱۳۵ حلقه چاه بین ۳۰ تا ۷۰ درصد شده است.

از ۷۴ دشت موجود در هرمزگان تمامی آنها دارای بیلان منفی هستند و ۳۸ دشت ممنوعه بوده و باقی دشت‌ها نیز شور است.

تداوم خشکسالی و کاهش نزولات جوی موجب شده این استان در طول شبانه روز با ۹۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب مواجه شود.

یکی از مهمترین راهکارهای ارایه شده برای حل بحران کم آبی در مناطق جنوبی کشور از جمله هرمزگان، احداث آب شیرین کن است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان در آخرین روزهای سال گذشته اعلام کرد: با توجه به مجوزهای گرفته شده، احداث ۹۴ میلیون مترمکعب آب شیرین کن در بخش شهری و ۲۳ میلیون مترمکعب در بخش روستایی در این استان اجرا و تولید می‌شود..

هوشنگ ملایی ادامه داد: در بخش شرب شهری ۱۶ میلیون مترمکعب آب شیرین کن در دست بهره برداری، ۴۱ میلیون در حال ساخت، ۱۰ میلیون در دست مطالعه و حدود ۲۷ میلیون مترمکعب نیز بزودی به ظرفیت تولید اضافه می‌شود.

وی گفت: در بخش شرب روستایی نیز ۱۱ میلیون مترمکعب آب شیرین کن در حال بهره برداری، ۸ میلیون در حال احداث، و ۴ میلیون مترمکعب در حال مطالعه است.

این مسوول یاد آورشد: برای تامین آب مورد نیاز شرب و صنعت استان‌های مجاور نیز ۱۶۵ میلیون مترمکعب از طریق شیرین سازی آب دریا در دست احداث و ۲۰۰ میلیون مترمکعب نیز در دست مطالعه است که در مجموع ظرفیت تامین آب به ۳۶۵ میلیون مترمکعب در سال خواهد رسید.

ملایی گفت: تا ۲۵ سال آینده تولید آب شیرین کن‌ها در هرمزگان ۴۷۶ میلیون مترمکعب در سال پیش بینی شده است.

۷۱۹۸/۶۰۴۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha