۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۸:۴۷
کد خبر: 83404171
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تابستان بدون خاموشی باصرفه جویی درمصرف برق

۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۸:۴۷
کد خبر: 83404171
تابستان بدون خاموشی باصرفه جویی درمصرف برق

بندرعباس- ایرنا- تابستان هر سال با گرم شدن هوا و افزایش دما، شاهد بروز چالش هایی در تامین آب و برق و هشدارهای مسوولان در خصوص اعمال قطعی ها هستیم.

در این بازه زمانی به دنبال افزایش دمای هوا و استفاده بسیار از وسایل خنک کننده، مصرف برق به شدت افزایش می‌یابد که در صورت تداوم این روند و عدم مدیریت مصرف، برق تولیدی در نیروگاه‌های کشور جوابگوی مصرف نخواهد بود.

هم اکنون ظرفیت تولید نیروگاه‌های برق کشور حدود ۸۰ هزار مگاوات و شمار مشترکان برق نیز عددی نزدیک به ۳۶ میلیون است.

در حال حاضر و با توجه به رشد روز افزون مشترکان و افزایش مصرف برق، نیازمند سرمایه گذاری و صرف هزینه‌های بالا در ایجاد زیرساخت‌های تولید، انتقال و توزیع برق هستیم که در شرایط فعلی و در یک بازه زمانی کوتاه امکان پذیر نیست.

از همین رو باید برای پیشگیری از خاموشی در فصل‌های گرم که در مناطق گرمسیر به شدت سخت و طاقت فرسا است، دست به دامن راهکارهای عملیاتی قابل اجرا در کوتاه مدت شویم که یکی از بهترین آنها مدیریت مصرف است.

رعایت الگوی بهینه مصرف برق از سوی مردم همه استان‌های کشور وضعیت پایداری شبکه برق را تثبیت و از خاموشی‌ها پیشگیری می‌کند.

پیک روزانه شبکه برق کشور از ساعت ۱۲ تا ۱۶ اعلام شده و مشترکان می‌توانند با انتقال مصارف به ساعت پایانی شب یا اوایل صبح نقش بسزایی در کاهش مصرف و پایداری شبکه ایفا کنند.

درآمد حاصل از صرفه جویی برق استانی توزیع می‌شود

وزارت نیرو و دستگاه‌های تابعه به منظور مدیریت این مساله همواره راهکارهایی ارایه داده و تشویق و تنبیه‌هایی برای مشترکان کم مصرف و پرمصرف درنظر می‌گیرد.

براساس طرح‌های تشویقی وزارت نیرو، هر مشترک خانگی که به میزان ۱۰ درصد صرفه جویی در مصرف برق داشته باشد، ۲۰ تا ۳۰ درصد از مبلغ صورتحسابش کاسته خواهد شد.

وزیر نیرو اوایل تیرماه امسال در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اگر میزان مصرف برق در هر استان پایین‌تر از اوج بار تعیین شده برای آن استان باشد این میزان صرفه جویی شده صادر خواهد شد و درآمد حاصل از آن به توسعه صنعت برق آن استان اختصاص خواهد یافت.

رضا اردکانیان افزود: امسال برای نخستین بار در کشور میزان مصرف هر استان در زمان اوج مصرف به تفکیک مشخص شد که در سال‌های قبل به چه میزان بوده است و بر این اساس برای هر استان یک درصد قابل قبول در افزایش میزان مصرف در زمان پیک مصرف در نظر گرفته شد.

وی ادامه داد: با تعیین این الگوی مصرف مقرر شد هر استانی که موفق به اعمال مدیریت در مصرف شده و کاهش ملموسی در زمان اوج مصرف داشته باشد این مصرف صرفه جویی شده به صادرات اختصاص یافته و عوائد حاصل از این صادرات به صلاحدید استاندار برای توسعه صنعت برق همان استان اختصاص خواهد یافت.

اردکانیان از همه مشترکان در بخش‌های خانگی، صنعتی و اداری درخواست کرد مدیریت لازم را بر مصارف خود اعمال کنند تا بتوان تابستان را خوب مدیریت کرد.

عضو هیأت دولت با بیان اینکه این روزها روزهایی است که مصرف برق روندی افزایشی یافته است خاطرنشان ساخت: هم همکاران صنعت برق و هم دستگاه‌های اجرایی در تلاش هستند تا بتوان تابستان امسال را در آسایش سپری کرد.

مصرف برق در هرمزگان سه برابر میانگین کشوری است

استان هرمزگان درجنوب ایران یکی از استان‌هایی است که به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی آن، حدود ۹ ماه از سال گرمای بالای ۳۰ درجه را تحمل می‌کند که این دما در بازه زمانی خرداد تا مهر گاهی به بیش از ۵۰ درجه نیز می‌رسد.

در این شرایط مصرف تجهیزات خنک کننده به شدت در هرمزگان افزایش می‌یابد و در حال حاضر میانگین مصرف برق در این استان طبق گفته مسوولان، سه برابر متوسط کشوری است.

گرمای هوا در هرمزگان موجب شده تا استانداری این استان پیرو مصوبه هیات وزیران مبنی بر کاهش ساعت کاری ادارات به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی، اقدام به تغییر ساعت کار دستگاه‌های اجرایی و تعطیلی روزهای پنجشنبه از اول خردادماه نماید.

مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان بیان داشت: مصرف برق در ۱۶ تیرماه امسال در استان، ۲۴ مگاوات بیشتر از سهمیه تعیین شده در هرمزگان بود.

محمد ذاکری اظهار داشت: مصرف برق در هرمزگان، ۱۶ تیر امسال به ۲ هزار و ۲۲۴ مگاوات رسید، این درحالیست که توانیر، سهمیه برق مصرفی استان را دو هزار و ۲۰۰ مگاوات تعیین کرده بود.

وی بیان داشت: با مدیریت مصرف و صرفه جویی در زمان اوج مصرف و در صورتی که مصرف برق از سهمیه تعیین شده بالاتر نرود، تابستان بدون خاموشی خواهیم داشت.

کاهش ۵۰ مگاواتی با تغییر ساعت کاری اداره‌ها

مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان خاطرنشان کرد: با اجرای طرح تغییر ساعت کاری اداره‌ها ۵۰ مگاوات در مصرف صرفه جویی شده که با رعایت و صرفه جویی بیشتر می‌تواند تا ۱۰۰ مگاوات برسد.

ذاکری افزود: مصرف برق سازمانها و اماکن دولتی همه روزه پس از پایان ساعات اداری مورد پایش قرار می‌گیرد و مراکزی که مصرف برقشان بیش از حد مجاز یا بعد از ساعت تعطیلی بیشتر باشد، قطع می‌شود.

وی ادامه داد: با حفظ پایداری شبکه و مدیریت مصرف، هیچ مورد خاموشی به دلیل کمبود برق وجود نخواهد داشت.

ذاکری خاطرنشان ساخت: شبکه برق کشور سراسری است و افزایش موج گرما در مناطق مرکزی بار بیشتری را بر شبکه تحمیل می‌کند که نیازمند نهضت ملی در مدیریت مصرف است.

اعمال خاموشی در صورت صرفه جویی نکردن

با توجه به شرایط آب و هوایی خاص هرمزگان و لزوم بهره مندی همه از نعمت برق، رعایت الگوی مصرف از سوی مشترکان امری مهم و ضروری به منظور پیشگیری از خاموشی‌های احتمالی است.

هرمزگان ۷۰۰ هزار مشترک برق دارد که ۸۲ درصد در بخش خانگی هستند که ۶۵ درصد برق را مصرف می‌کنند.

به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان در صورتی که مشترکان صرفه جویی نکنند برای پایداری شبکه خاموشی اعمال می‌شود.

برخورد قانونی با دستگاه‌های پرمصرف

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری هرمزگان خردادماه امسال با صدور بیانیه‌ای ضمن اعلام تغییر ساعت کاری ادارات استان، گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی موظف هستند پس از پایان ساعات کار اداری نسبت به صرفه جویی در مصرف برق نظارت داشته باشند و در صورت گزارش رعایت نکردن صرفه جویی مصرف با دستگاه متخلف برخورد قانونی می‌شود.

ساعت کار اداری مراکز دولتی و غیردولتی استان هرمزگان به دلیل گرمای هوا از ۲۶ تا ۲۸ خرداد از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح تا ۱۲ اعلام شد.

نازنین شیبانی ابراز داشت: صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، همکاری لازم در خصوص ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و تشویق مردم به این کار با شرکت برق استان را در دستور کار داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین شرکت توزیع نیروی برق استان به منظور کنترل و نظارت بر مصرف برق صنایع و حوزه‌های تجاری در دوره زمانی یاد شده تاکید و موارد تخلف را به استانداری گزارش دهد.

برق ۴۵ مشترک پر مصرف در هرمزگان قطع شد

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان هرمزگان گفت: تا کنون پنج هزار و ۸۰۰ مشترک پر مصرف در استان هرمزگان شناسایی شدند که برق ۴۵ مشترک که بیشتر آن‌ها اداره‌های دولتی هستند به وضعیت قرمز رسیده و برقشان قطع شده و ۳۱ مشترک نیز اخطار گرفتند.

وی تصریح کرد: ظرفیت تولید برق هرمزگان ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات است که در صورت عبور از ظرفیت برق تولیدی، استان هرمزگان با شرایط بحرانی و اختلال در شبکه مواجه می‌شود.

صرفه جویی ۱۰ درصدی، کاهش هزینه ۲۰ درصدی

معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع برق هرمزگان گفت: صرفه جویی ۱۰ درصدی مصرف برق موجب کاهش ۲۰ درصدی هزینه‌های مشترکان در هرمزگان می‌شود.

مهرداد حاجی زاده بیان داشت: الگوی مصرف مشترکان خانگی ماهانه سه هزار کیلو وات ساعت تعیین شده است که درصورت مصرف بیشتر، بهای برق آنان ۱۶ درصد بیشتر از تعرفه اعلام شده محاسبه خواهد شد.

وی با تاکید در صرفه جویی در مصرف برق، افزود: افزایش مصرف جهشی برق موجب وارد شدن آسیب به تأسیسات و وسایل خانگی می‌شود و مشترکان باید این مساله را در نظر بگیرند.

این مقام مسوول تاکید کرد: با حفظ پایداری شبکه و مدیریت مصرف، هیچ مورد خاموشی به دلیل کمبود برق وجود نخواهد داشت.

حاجی زاده گفت: مشترک‌های صنعتی، اداری، تجاری و کشاورزی استان می‌توانند برای کاهش مصرف برق، کاهش هزینه‌ها و استفاده از طرح‌های تشویقی قرارداد همکاری با این شرکت منعقد کنند.

وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود تمام مشترکان اطلاعیه‌های صادره از سوی روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان را برای برخورداری از تابستانی بدون قطعی برق جدی بگیرند.

راهکارهای مدیریت مصرف برق

ساعت اوج مصرف برق ۱۳ تا ۱۷ و ۱۹ تا ۲۳ است که مدیریت مصرف آن به ویژه در ساعت‌های اوج نقش مهمی در پیشگیری از خاموشی دارد.

به گفته کارشناسان حوزه انرژی برق، از جمله وسایل پرمصرف برقی کولرهای گازی است که می‌توان با تنظیم آن در دمای ۲۴ تا ۲۶ درجه مصرف برق را کاهش داد.

می‌توان در ساعت‌های اوج مصرف از ساعت ۱۳ تا ۱۷ از یک کولر استفاده کرد و در کاهش مصرف برق و پیشگیری از خاموشی‌ها سهیم بود.

توجه بیشتر به برچسب انرژی در خرید لوازم برقی و شستشوی به موقع وسایل سرمایشی و پرهیز از استفاده از لوازمی همچون اتو و لباس شویی در ساعتهای اوج مصرف نیز از جمله راهکارهای مدیریت مصرف برق است.

۷۱۹۸/۶۰۴۸

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha