هرمزگان؛افزایش ۲ برابری مصرف برق هرمزگان و لزوم صرف جویی

بندرعباس- ایرنا- با فرا رسیدن فصل تابستان معروف به خرما پزان در استانهای جنوبی بویژه هرمزگان که دمای هوای آن دراین ایام به ۴۵تا ۵۰درجه می رسد مصرف برق بویژه خانگی به ۲ برابر می رساند و لزوم صرف جویی را می طلبد.

به گزارش ایرنا،دولت در طول هشت ساله بویژه در سالهای اخیر سرمایه های کلانی در زمینه ایجاد و بهره برداری از نیروگاههای برق در استان هرمزگان داشته، بخشی ازآنها بهره برداری رسیده وشماری هم درحال تکمیل است که در فصل تابستان مشکل کمبود برق نباشد ولی مصرف در تابستان سالجاری به شدت افزایش یافته و به تبع کمبودهایی ایجاد می شود.

این روزها گرمای طاقت فرسای هوا و افزایش مصرف برق و همچنین وجود سامانه گرم و وزش بادهای داغ و سوزان بویژه درمناطق شرقی هرمزگان، وضعیت تامین و توزیع برق استان را درحالت هشدار قرار داده است که تداوم این وضعیت در روزهای آینده طبق گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان منجر به خاموشی‌های مجدد می‌شود.

 استان هرمزگان که مصرف برق آن همه ساله در فصل تابستان بویژه در ماه‌های تیر و مرداد به اوج خود می‌رسید اما امسال طبق اعلام شرکت توزیع برق استان، در فصل بهار بارها رکورد پیک مصرف در این منطقه شکسته شده است.

اوج مصرف برق در هرمزگان در روز ۲۱ اردیبشهت ماه به یکهزار و ۷۹۰ مگاوات و در ۳۱ اردیبهشت به ۲ هزار و ۱۰۳ مگاوات رسید که ۱۲ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال بوده است که نیاز به بهینه سازی مصرف برق و استفاده به هنگام از این انرژی می طلبد.

استان هرمزگان دارای ۷۲۵ هزار مشترک برق خانگی، اداری، تجاری، صنعتی و کشاورزی است که هم اکنون بیش از ۷۰ درصد مصرف برق استان به دلیل استفاده از وسایل سرمایشی همچون کولرهای گازی به بخش خانگی و ۱۵ درصد به بخش اداری تعلق دارد.

البته افزایش مصرف برق که ناشی از بحران کم آبی و گرمای تحمیل شده بر هرمزگان است، تنها مربوط به بخش خانگی و اداری نیست بلکه حجم زیادی از آن به واحدهای تجاری، کشاورزی و صنعتی در استان‌ برمی‌گردد.

اگرچه تدابیری همچون تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت کاری اداره‌ها و دستگاه‌های اجرایی هرمزگان از ساعت هفت صبح تا ۱۳ عصر از نهم اردیبهشت ماه جاری برای مدیریت مصرف آب و برق هرمزگان درنظرگرفته شده اما شواهد و ظواهر نشان می‌دهد که روزهای گرم و سختی در راه استان است.

گلایه مندی شهروندان هرمزگانی از قطعی ونوسان برق

در استان هرمزگان که تقریبا هوای گرم از اسفندماه آغاز و تا دیماه سال بعد ادامه می‌یابد، در ماه‌های تیر و مرداد خودنمایی می‎کند اما امسال زودتر به اوج خود رسیده که از استاندارد دما سنج‌ها خارج شده است.

البته هرمزگان کمتر هوای خنک در سال به چشم می‌بیند و تابستان و پاییز که می‌رسد چیزی شبیه به جهنم است ازهمین رو مصرف برق بویژه دربخش خانگی بدلیل روشن شدن کولرهای گازی بالا می رود. 

یکی از شهروندان خانه دار مینابی به خبرنگار ایرنا گفت: در این روزهای داغ جنوب همراه با شرجی و گرما که امسال زودتر از سال‌های گذشته خود را نشان داده است، نوسان برق موجب از کارافتادن وسایل برقی منزل وخسارت چند برابری در این وضعیت بد معیشیتی و کرونا به خانواده‌هاست.

کلثوم نجفی افزود: البته قطعی برق در این گرمای هوا و استفاده مردم از وسایل سرمایشی طبیعی است اما بهتر است شرکت توزیع برق به صورت شفاف و از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی این موارد را به اطلاع مردم برسانند تا برای رهایی از گرما ومتضرر شدن برای خود برنامه ریزی داشته باشند.

وی بیان داشت: ناگفته نماند که قطع و وصل پی در پی برق موجب کلافگی مردم و بویژه بیماران و فاسد شدن موادغذایی که به زحمت خریداری شده نیز می‌شود.

علی مرادی که در مغازه خوارو بار فروشی برادرش مشغول به کار است، ضمن گلایه مندی از قطعی و نوسان برق می‌گوید: این اقدام موجب آب شدن موادغذایی منجمد و بستنی‌های موجود در سردخانه‌های مغازه شده است.

وی گفت: آب شدن بستنی‌ها و فاسد شدن موادغدایی موجب گلایه مندی مشتریان را بدنبال دارد و باید گفت چه کسی جوابگوی متضررشدن مغازه داران می‌شود.

مهناز غریبی زن خانه دار از دیگر شهروندان هرمزگانی ساکن بندرعباس نیز می‌گوید: مردم شرایط  خشکسالی و گرما و نبود آب و خاموشی‌ها را درک می‌کنند اما از مسوولان می‌خواهیم تا برای رفع این مشکلات چاره بیاندیشند.

این زن خانه دار که صاحب دوفرزند معلول است، گفت: چند شب پیش به یک باره برق منزلمان قطع شد و که فرزندانم از تاریکی وحشت کردند.

وی ادامه داد: اوایل خردادماه امسال به صورت روزانه برق قطع می‌شد به علت این که از برنامه زمان بندی قطعی اطلاع نداشتیم این اتفاق موجب شد تا موتور کولر پنجره‌ای، آسیب جدی ببیند.

مهناز یادآورشد: البته اکنون شرایط قطعی برق بهتر شده است اما اگر در تابستان با افزایش مصرف برق قطعی‌ها هم شروع شود، گرمای سوزان اصلا قابل تحمل نبوده و با توجه به هزینه‌های سرسام آور وسایل سرمایشی و دیگر لوازم برقی منزل، جبران آن بویژه برای قشر پایین دست سخت و درد آور است.

نگرانی از تداوم افزایش مصرف برق در فصل تابستان

 به گفته خود مسوولان شرکت توزیع برق هرمزگان، نگرانی نسبت به مصرف بالای برق در استان وجود دارد، چرا که به موازات مصرف، تولید برق افزایش چندانی نیافته است لذا لزوم صرفه جویی و مدیریت در مصرف به همه مشترکان بویژه در بخش خانگی توصیه می‌شود.

 مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان با اشاره به افزایش مصرف برق در اردیبهشت ماه و خردادماه امسال گفت: در این مدت مصرف برق استان حدود ۷۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته که در صورت تداوم، این روند برای تابستان امسال نگران کننده است.

هاجر عبدی افزود: باتوجه به گرم شدن هوا و استفاده مشترکان از وسایل سرمایشی، می‌طلبد که شهروندان همانند سال‌های گذشته در فصل گرما مدیریت مصرف برق را در اولویت برنامه‌های خود قراردهند.

وی بیان داشت: خوشبختانه درسال گذشته با اجرای مانورهای جهادی اصلاح شبکه، ۳۲۶ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و فرسوده هرمزگان بویژه درغرب استان اصلاح و  نوسازی شد که کاهش یک مگاواتی تلفات انرژی را بدنبال داشته و تاثیر زیادی در پایداری شبکه برای تابستان امسال دارد.

 مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان یادآورشد: سرعت فرسودگی شبکه برق در مناطق ساحلی هرمزگان به دلیل رطوبت و شرجی هوا بسیار بالاست که این موضوع باعث کاهش عمر مفید تاسیسات برق رسانی می‌شود.

وی یادآورشد: باتوجه به اینکه بسیاری از طرح‌های شرکت توزیع برق هرمزگان از محل وصول مطالبات تامین می‌شود لذا برای افزایش میزان وصول هزینه‌های برق مصرفی، چندین مانور با هدف راهنمایی و تشویق مشترکان به پرداخت هزینه برق مصرفی اجرا شد.

انعقاد حدود ۱۴ هزار تفاهم نامه با مشترکان برای کاهش مصرف برق

مدیرعامل شرکت توزیع نیری برق هرمزگان یادآورشد: امسال ۱۳ هزار و ۹۰۰ تفاهم نامه کاهش مصرف برق با مشترکان تجاری، صنعتی، اداری و کشاورزی استان برای همکاری در ساعت اوج بار منعقد شده است.

عبدی افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون یکهزارو ۴۰۰ مشترک اداری، ۲ هزارو ۴۰۰ مشترک تجاری، یکهزار و ۲۰۰ مشترک صنعتی و هشت هزار و ۷۰۰ مشترک کشاورزی برای همکاری در کاهش مصرف در ساعت اوج بار با عنوان برنامه پاسخگویی بار اعلام همکاری نموده‌اند.

 وی بیان داشت: این تفاهم نامه‌ها در چند بخش با مشترکان به امضا رسیده است که طی آن مشترکان در صورت همکاری با این شرکت از پاداش مصرف بر روی صورتحساب برق خود بهره‌مند می‌شوند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان با اشاره به جزئیات این تفاهم نامه‌ها گفت: این تفاهم نامه‌ها در بخش‌  استفاده از مولدهای برق اضطراری، کاهش بار در ساعت اوج مصرف، جابجایی تعطیلات هفتگی به روزی غیر از جمعه و قطع بار ۲۴ ساعته با مشترکان بسته می‌شود .

وی در ادامه به مصوبه وزارت نیرو اشاره کرد و افزود: از ابتدای خردادماه جاری نیز سازمان‌های دولتی موظف شدند مصرف برق خود را در ساعت کاری به نصف کاهش داده و در وقت غیراداری فقط از ۱۰ درصد ظرفیت مصرف خود استفاده کنند.

اجرای برنامه مدیریت اضطرار به صورت نوبتی در هرمزگان

کاهش ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برقابی هرمزگان که به علت کاهش بارندگی‌ها اتفاق افتاده است و از طرفی نیز افزایش مصرف برق در استان به علت ورود موج گرمای زودرس باعث عبور میزان مصرف از توان تولید شد.

 برای جلوگیری از آسیب شبکه و تاسیسات برق رسانی، شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان در اوایل خردادماه امسال ناچار به اعمال محدودیت بار شبکه و خاموشی در ساعت اوج مصرف شد که این کار البته در سراسر کشور انجام شد.

معاون بهره ‌برداری شرکت توزیع برق هرمزگان در این باره با اشاره به اینکه برنامه مدیریت اضطراری بار به صورت نوبتی در استان اجرا شد؛ اظهارداشت: این طرح بدلیل افزایش دمای هوا، بالا رفتن مصرف برق و محدودیت‌های تولید نیروگاه‌های برق آبی برای تامین برق مصرفی صورت گرفت که تمام شهرستان‌ها در همه مناطق را به نوبت شامل می‌شد که این روند درصورت افزایش مصرف برق ادامه می‌یابد.

 مهرداد حاجی زاده یادآورشد: اوج مصرف برق در هرمزگان در روز ۲۱ اردیبشهت ماه به هزار و ۷۹۰ مگاوات و در ۳۱ اردیبهشت به ۲ هزار و ۱۰۳ مگاوات رسید که ۱۲ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال بوده است.

حاجی زاده هشدارداد: در سال‌های گذشته اوج مصرف برق در تابستان بود، اما امسال با فرا رسیدن گرمای زودرس، پیک مصرف در نیمه بهار ثبت شده است که با مدیریت مصرف و صرفه جویی در بخش خانگی می‌توان تابستان بدون خاموشی را سپری کرد.

این مسوول تصریح کرد: با گرم تر شدن هوا، مصرف روزانه برق درهرمزگان نیز افزایش می‌یابد که توصیه می‌شود در ساعت اوج مصرف (۱۳ تا ۱۷) مشترکان بویژه خانگی با بیش از ۷۰ درصد مصرف برق، از وسایل پرمصرف کمتر استفاده شود و با قراردادن دمای کولر بر روی ۲۴ تا ۲۶ درجه به مدیریت مصرف کمک کنند.

معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان گفت: با وجود تعطیلی اداره‌ها در روزهای پنجشنبه و کاهش ساعت کار اداری، مصرف برق اماکن دولتی همچنان بالا است  و در حال حاضر ۱۵ درصد مصرف برق استان مربوط به اداره‌ها و سازمان‌های دولتی است که در صورت رعایت مدیریت مصرف برق از سوی این دستگاه‌ها بار شبکه به میزان زیادی کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: با اعلام وزارت نیرو و دستور استاندار هرمزگان، دستگاه های اجرایی استان موظف هستند از ساعت ۱۱ تا پایان وقت اداری مصرف خود را ۵۰ درصد کاهش دهند و در پایان ساعت اداری نیز تنها از ۱۰ درصد ظرفیت بار خود استفاده کنند.

 به گفته وی، گرمای هوا و کاهش ظرفیت تولید نیروگاه‌ها باعث شده شرکت توزیع برق هرمزگان به ناچار برای جلوگیری از خسارت به شبکه برق رسانی، مدیریت اضطراری بار را در دستورکار قرار دهد.

نیروگاه‌های برق هرمزگان کشش فصل تابستان را ندارند

استان هرمزگان با وجود اینکه در زمینه صنعت برق و تولید انرژی با داشتن هفت نیروگاه برق با ظرفیت تولید سه هزارو ۵۹۰  مگاوات برق در ماه سرآمد است اما به دلیل بالا رفتن مصرف برق در تابستان امسال، با چالش جدی کمبود این انرژی مواجه است.

ساخت، بهره‌برداری و نگهداری از صنعت برق از طرح‌های پرهزینه  و کم سود بوده که بخش خصوصی کمتر به آن ورود می‌کند؛ لذا بخش عمده نیروگاه‌های برقی هرمزگان تحت مدیریت وزارت نیرو بوده که به جز نیروگاه برق بندرعباس مابقی در طول ۴۰ساله انقلاب تاکنون به بهره‌برداری رسیده است.

سبد تولیدی برق حرارتی در هرمزگان شامل نیروگاه‌های حرارتی بندرعباس با ظرفیت هزار و ۳۳۰ مگاوات، سیکل ترکیبی خلیج فارس با ظرفیت ۹۹۰مگاوات، سیکل ترکیبی ایسین با ظرفیت ۶۴۸ مگاوات، سیکل ترکیبی قشم با ظرفیت ۳۴۰ مگاوات، سیکل ترکیبی هرمز با ظرفیت ۱۶۲ مگاوات، گازی پاسارگاد قشم با ظرفیت ۷۰مگاوات و نیروگاه آب و برق مپنای قشم با ظرفیت ۵۰ مگاوات است.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق هرمزگان در این راستا گفت: البته برای گذر از پیک تابستان امسال تعمیر اساسی واحدهای نیروگاهی استان درحال انجام است و در این راستا تعمیرات اساسی چهار واحد نیروگاهی از جمله «اورهال واحد یک گازی نیروگاه خلیج فارس به ظرفیت ۱۶۵ مگاوات»، «تعمیرات نیمه اساسی واحد سه گازی نیروگاه ایسین» وتعمیرات اساسی واحد گازی نیروگاه هرمز هریک به ظرفیت ۱۶۲ مگاوات» و «همچنین اورهال واحد گازی ۳۷ مگاواتی نیروگاه پاسارگاد قشم» تا قبل از فروردین ماه امسال به پایان رسیده است.

رضا مهرانی افزود: علاوه براین تا پایان اردیبهشت ماه امسال نیز «اورهال واحد ۲ بخاری نیروگاه بندرعباس و واحد چهار گازی نیروگاه خلیج فارس» نیز طبق برنامه ریزی صورت گرفته انجام و وارد مدار شد.

وی اظهارداشت: در این راستا تمامی قسمت‌ها و قطعات توربین، ژنراتور، سامانه سوخت رسان و دیگر بخش‌های واحدهای نیروگاهی دمونتاژ شده و پس از بازبینی، اقدام‌های لازم از جمله تمیزکاری، روغن کاری، انجام تعمیرات، عملیات حرارتی، تعویض قطعه‌های معیوب و بازسازی و بهینه‌سازی تاسیسات انجام می‌شود.

مدیرعامل شرت تولید نیروی برق هرمزگان با اشاره به اینکه از ابتدای خرداد تا پایان شهریورماه، در اوج مصرف (پیک) انرژی برق قرار داریم، عنوان کرد: زمان تعمیرات اساسی واحدهای تولیدی به طور معمول در خارج از این بازه زمانی برنامه ریزی شده است لذا  هرچه قدر این تعمیر به موقع و دقیق تر باشد با آسودگی بیشتری می‌توانیم از پیک بار تابستان امسال عبور کنیم.

مهرانی یادآورشد: طبق برنامه ریزی‌های سالانه و از پیش تعیین شده در راستای بهبود وضعیت و بالابردن آمادگی تولید در نیروگاه‌های برق، عملیات تعمیر درهر سال و در زمان کاهش مصرف برق انجام می‌گیرد تا خاموشی و توقف تولید در زمان اوج نیاز مصرف شبکه کاهش یابد.

این مسوول واحدهای نیروگاهی هرمزگان گفت: تعمیرات اساسی یکی از مهم‌ترین، حساس ترین و پرهزینه ترین اقدام‌ها و رویدادها در صنعت نیروگاهی به شمار می‌رود که براساس دستورالعمل‌ها و استانداردها و باتوجه به مدت زمان کارکرد واحدها باید صورت پذیرد.

قطعی برق به واحدهای تولیدی هرمزگان ضرر می‌زند

یکی از مشکلات در زمینه قطع برق درهرمزگان این است که علاوه بر ضرر و زیان به مشترکان برق خانگی به واحدهای تولیدی نیز برمی‌گردد و مسوولان ارشد استان براین باورند که در راستای پشتیبانی‌ و مانع‌زدایی‌ از تولید و باتوجه به گرمای هوا و افزایش مصرف برق در استان، این موضوع رفع شود.

 استاندار هرمزگان در نشست اخیر با موضوع مدیریت مصرف برق درهرمزگان با بیان اینکه مصرف برق واحدهای تولیدی و بنگاه‌های بزرگ استان نزدیک به ۹۰۰ مگاوات است، گفت: به علت نقش بسیار مهم واحدهای تولیدی در معیشت مردم، در صورت قطعی برق این واحدها ضرر دیده و همچنین اقتصاد استان دچار اختلال می‌شود.

 فریدون همتی افزود: مصرف برق درهرمزگان در مجموع نزدیک به سه هزار و ۳۰۰ مگاوات در شبانه روز است که در صورت صرفه جویی نکردن قطعی‌های برق ادامه دارد.

وی بیان داشت: حدود ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات مصرف برق در روز مربوط به بخش خانگی است و در صورتی که این میزان به هزار و ۹۰۰ مگاوات در روز کاهش یابد با قطعی برق مواجه نمی‌شویم؛ این درحالی است که ظرفیت اسمی تولید برق نیروگاه‌های استان نیز سه هزار و ۹۱۷ مگاوات است که به علت شرایط آب و وایی سه هزار و ۲۶۷ مگاوات درحالت عادی برق تولید می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان اظهارداشت: سعی داریم تولید برق در هرمزگان را در سقف موجود نگه داریم و باتوجه به ثابت بودن تولید، در صورت رعایت نشدن میزان مصرف مجبور به اعمال خاموشی خواهیم شد و از مردم می‌خواهیم کولرها و لامپ‌های اضافی را خاموش کنند و درمصرف برق بویژه در ساعت‌های ۱۳ تا ۱۸ و ۲۰ تا ۲۲ صرفه جویی کنند.

وی با اشاره به اینکه باتوجه به افزایش دما، خشکسالی و همچنین عمر بالای نیروگاه‌های تولید برق در هرمزگان، این نیروگاه‌ها توانایی تولید قدرت اسمی برق را ندارند، اظهارداشت: به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای در سال‌های قبل امکان نوسازی، بهسازی و ترمیم شبکه برق استان وجود نداشت و به همین علت در صورت اعمال فشار، احتمال خسارت به تجهیزات وجود دارد.

همتی گفت: برای کاهش مصرف برق در خصوص تغییر ساعت  کار بازارهای هرمزگان نیز تصمیماتی همچون تعطیلی از ساعت ۱۳ تا ۱۸ و اجازه فعالیت به آن‌ها در ساعت شب گرفته شده است که جزییات آن بزودی اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۱۱ هزار تن تولید محصولات مختلف با مصرف هزار و ۱۱۵ مگاوات برق در استان هرمزگان صورت می‌گیرد و حمایت و پشتیبانی از تولید به صورت جدی انجام خواهد شد.

استاندار هرمزگان تصریح کرد: واحدهای تولیدی در صورت داشتن امکانات برق اضطراری از آن‌ها استفاده کنند و همچنین برنامه‌ریزی‌ها را به گونه‌ای تنظیم کرده که از مدت زمان ساعت ۱۳ تا ۱۸ که پیک مصرف برق محسوب می‌شود، برای بارگیری و تزریق مواد استفاده شود تا صرفه‌جویی در مصرف انرژی هم صورت گیرد.

وی گفت: مردم هرمزگان نیز همان طور که زمستان همکاری داشتند، با توجه به در پیش بودن فصل تابستان و اوج مصرف برق، همکاری لازم را برای صرفه‌جویی داشته باشند.

همتی خاطرنشان کرد: در این زمینه باید فرهنگ سازی مناسب بویژه توسط صدا وسیما و رسانه‌ها نیز انجام شود تا با کاهش مصرف غیرضروری، برق مورد نیاز مردم و واحدهای تولیدی، بدون دغدغه تامین شود.

استاندار هرمزگان همچنین با اشاره به گزارش شرکت توزیع برق هرمزگان در خصوص فعالیت غیرقانونی دستگاه‌های رمز ارز در مصرف بی‌رویه برق در برخی از شهرستان های استان بیان داشت: فعالیت غیرقانونی در این زمینه و مصرف اضافه برق ناشی از دستگاه‌های رمز ارز، از طریق بررسی میزان مصرف برق، شناسایی می‌شود.

وی ادامه داد: هر مشترکی نسبت به سال‌های گذشته افزایش مصرف بی‌رویه داشته باشد، سریع شناسایی و از طریق نیروی انتظامی و دستگاه قضایی برای برخورد جدی اقدام خواهد شد و کارگروهی نیز در استانداری تشکیل و این موارد را پیگیری خواهد کرد.

همتی عنوان کرد: افرادی که قصد استفاده از رمز ارزها را دارند، باید از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، مجوز قانونی دریافت کنند.

داستان رمز ارزها و فشار مضاعف بر صنعت برق هرمزگان

این روزها علاوه بر مصرف برق هرمزگان بویژه در بخش خانگی، راه‌اندازی دستگاه‌های رمز دیجیتال غیرمجاز نیز به یک معضل بزرگ تبدیل شده است که در بالا رفتن میزان مصرف برق و همچنین برنامه‌های خاموشی نقش بسزایی دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان گفت: به منظور تامین برق پایدار برای مشترکان استان شناسایی مراکز استخراج رمز ارز دیجیتال در دستورکار قرار گرفت که در این راستا از ابتدای سالجاری تاکنون در مجموع ۱۳۳ دستگاه غیرمجاز رمز ارز شناسایی شده است.

عبدی بیان داشت: با ورود موج گرما به استان و افزایش مصرف برق، بار شبکه به اوج خود رسیده است و استفاده از دستگاه های استخراج رمز ارز که برق زیادی مصرف می‌کنند باعث فشار مضاعف به شبکه شده که در نهایت قطعی برق را به دنبال داشته است.

وی بیان داشت: استفاده از دستگاه های رمز ارز دیجیتال تابع مقررات خاصی است که متقاضیان پس از دریافت مجوزهای لازم می‌توانند از انشعاب برق با تعرفه خاص برخوردار شوند.

رییس کل دادگستری هرمزگان نیز برای جلوگیری از قطع برق و مدیریت بهینه مصرف به ماموران پلیس امنیت اقتصادی و فرماندهی انتظامی استان دستورداد که برای مقابله با استحصال غیرمجاز رمز ارزها و جمع‌آوری مزرعه‌های استخراج ارز دیجیتال سریع اقدام کنند.

علی صالحی همچنین با اشاره به صدور دستور قضایی مبنی بر قطعی‌های مکرر برق بیان داشت: در صورت مشاهده هرگونه خسارت یا نارضایتی مردم در نتیجه قطعی‌های مکرر برق در این استان متخلفان مورد پیگرد قضایی قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: باتوجه به شرایط جوی ناشی از شروع فصل گرما در هرمزگان و قطعی‌های مکرر برق که موجب نارضایتی شهروندان و بروز مشکلات متعددی در صنف‌های مختلف را سبب شده است، رسیدگی ویژه به این موضوع در دستورکار دستگاه قضایی استان قرار گرفت.

رییس کل دادگستری هرمزگان اظهارداشت: در راستای احقاق حقوق عامه به دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس ماموریت داده شد تا ضمن هماهنگی با دستگاه‌های متولی، تمهیدات لازم را به منظور جلوگیری از ضایع شدن حقوق مردم در موضوع قطعی‌های مکرر برق مشترکان اتخاذ نماید.

وی تصریح کرد: با ورود مدعی العموم به موضوع قطعی‌های مکرر برق و در راستای عمل به دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه، دستوراتی به منظور مدیریت مصرف برق در سراسر استان با هدف جلوگیری از قطع برق مردم و مشترکان خانگی صادر و ابلاغ شد.

صالحی یادآورشد: براساس وظیفه ذاتی قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه باید نسبت به جلوگیری از قطع برق مشترکان خانگی به سرعت اقدام شود و در صورت اضطرار و لزوم قطع برق، قبل از هرگونه اقدام، توجیه فنی آن به دادستانی مرکز استان اعلام شد.

جلوی خاموشی‌ها را با مدیریت مصرف برق بگیریم

در استان هرمزگان با ۷۲۵ هزار مشترک  دارد که ازاین میزان  ۵۷۳ هزار مشترک خانگی معادل ۸۴ درصد شامل می‌شود که تابستان امسال باتوجه به محدودیت منابع انرژی از یک سو و کاهش میزان بارندگی‌ها از سوی دیگر باید برای ذخیره انرژی، از مصرف زیاد پیشگیری و جلوی خاموشی‌ها را با مدیریت مصرف بگیریم.

طبق اعلام مسوولان صنعت برق هرمزگان، بیشترین بار شبکه توزیع برق در فصل گرما مربوط به مشترکان خانگی و استفاده از لوازم سرمایشی است لذا با ادامه روند افزایش مصرف برق در استان، در ماه‌های تابستان به طورقطع با مشکل تامین برق مواجه خواهیم شد.

البته امیدواریم با همراهی مردم در مدیریت مصرف برق بویژه در ساعت بعد از ظهر پایداری شبکه همچنان حفظ شود تا تابستان را بدون خاموشی سپری کنیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha