برای نخستینبار راهاندازی سامانه اشتعال ایرانیان در بهمن سال ۱۳۹۶ از سوی «علی ربیعی» وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شد و سپس معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کارو رفاه اجتماعی اجرای آن را پیگیری کرد.
به گفته «عیسی منصوری»، مشاور معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار با راهاندازی این سامانه همه افراد در سن اشتغال و کار کشور صاحب یک کد شغلی میشوند و بر اساس آن جمعیت فعال (بنا به تعریف، جمعیت فعال افرادی را دربرمیگیرد که از لحاظ اقتصادی دارای فعالیت سودمند هستند و به تولید ثروت و خدمات اقتصادی میپردازند.)
وی معتقد است که سامانه اشتغال ایرانیان اطلاعات همه افراد در سن کار اعم از شاغلان، بیکاران و حتی جمعیت غیرفعال را پوشش میدهد و گزارش این سامانه به صورت مستند و دال بر اطلاعات شفاف بازار کار در لایههای مختلف است و در شناسایی مشاغل غیررسمی از مزیتهای این سامانه است.
بر اساس اخبار منتشر شده قرار بود سامانه اشتغال ایرانیان در نیمه تیر راهاندازی شود، اما مشاور معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت و گو با ایرنا، گفت: در سامانه اشتغال ایرانیان باید بانک اطلاعاتی سایر حوزهها و دستگاهها متصل شود.
«محمدرضا کارگر» افزود: در شروع به کار این سامانه باید تعاملاتی با حوزه آی سی تی صورت بگیرد و همچنین در برخی موارد که بحث محرمانه بودن اطلاعات مطرح است، موانع قانونی برطرف شود انجام این کارها زمانبر است.
وی اظهار داشت: گرهی در مسیر ایجاد سامانه اشتغال ایرانیان وجود ندارد و اقدامات برای اتصال اطلاعات ادامه دارد.
کارگر درباره مزیت این سامانه گفت: سامانه اشتغال ایرانیان شکلی از کار است که موجب تسریع اقدامات میشود.
وی افزود: همواره این سوال مطرح است که این سامانه مبنای عمل کارفرما قرارمیگیرد. الزامی برای رعایت و تکمیل این بانک مطرح است این است که باید اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری را همزمان انجام دهیم در غیر این صورت اتفاق بزرگی رخ نخواهد داد.
نظر شما