۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۴۷
کد خبرنگار: 2203
کد خبر: 83406221
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح مهارت‌آموزی دوگانه در سال رونق تولید اجرا شد

بیرجند - ایرنا - مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان خراسان جنوبی از اجرای طرح مهارت‌آموزی دوگانه (آموزش کار) در سال رونق تولید خبر داد.

حسین خوش‌آیند روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت افزود: در این طرح دانش، مهارت و تجربه موردنیاز یک شغل یا حرفه از مربی و استادکار (مربی تجربی) به کارآموز یا کارورز مطابق با استاندارد آموزشی و با استفاده از امکانات و تجهیزات کارگاه‌های آموزشی منتقل می شود و تعهد استان در این زمینه یک هزار و ۲۰۰ نفر است.

وی طرح کارآفرینی مهارت بنیان را از دیگر طرح‌های سال جاری اعلام کرد و گفت: توانمندسازی و افزایش خودباوری مهارت‌آموختگان و دانش‌آموختگان برای ورود به بازار کار از جمله اهداف این طرح است که تعهد استان در این زمینه سه کارگاه است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی بیان کرد: طرح ایجاد مرکز مدیریت مهارت‌آموزی و مشاوره شغلی - آموزشی دانشجویان از دیگر طرح‌هاست که با هدف توانمندسازی مهارتی دانشجویان و کمک به اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی برگزار می‌شود.

وی تعهد استان در این زمینه را ۲ مرکز اعلام کرد و گفت: این طرح بر پایه سه فرایند اصلی نیازسنجی مهارتی و ارایه خدمات مشاوره شغلی و آموزشی، ارایه خدمات مهارت‌آموزی مورد نیاز بازار کار به دانشجویان و در نهایت سنجش رضایتمندی و اثربخشی دوره‌های مهارت‌آموزی و رهگیری اشتغال مهارت آموختگان دانشگاهی است.

خوش‌آیند ادامه داد: همزمان با هفته ملی مهارت از یکم تا ششم مرداد امسال ۱۶۳ برنامه در استان خراسان جنوبی برگزار می‌شود.

وی گفت: افتتاح همزمان ۲۵ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای، تجلیل از مربیان نمونه، کارآموزان برتر، روسای نمونه، یاوران مهارت، مدیران و مربیان برتر آموزشگاه‌های آزاد از جمله این برنامه‌هاست.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی افزود: افتتاح کافه مهارت در بیرجند، برگزاری مسابقات ورزشی ویژه کارآموزان در مراکز بیرجند، فردوس، نهبندان، قاین و مسابقه عکاسی شهروند ماهر در شهرستان‌های بیرجند و فردوس از دیگر برنامه‌هایی است که هفته ملی مهارت در استان برگزار می‌شود.

تقدیر از مهارت آموختگان برتر دوره‌های آموزشی بهبود یافتگان در تمامی مراکز استان، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، آغاز به کار اکیپ‌های امدادی و گروه‌های ارائه خدمات فنی، افتتاح نمایشگاه مهارت، اشتغال، تولید ملی از دیگر برنامه‌هایی بود که خوش‌آیند به آنها اشاره کرد.

وی گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با هدف ارتقای دانش افراد و ایجاد مهارت‌های لازم و به فعلیت رساندن استعدادهای نهفته در مردم به ویژه نسل جوان اجرا می‌شود.

خوش‌آیند افزود: دوره‌های آموزشی متعدد در مراکز ثابت، سیار شهری، سیار روستایی، ندامتگاه‌ها، پادگان‌ها، صنایع و صنوف، جوار دانشگاه‌ها و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد برای کارجویان، دانشجویان، دانش آموختگان و شاغلان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه آموزش فنی و حرفه‌ای متولی ارایه آموزش‌های مهارتی غیررسمی در استان است عنوان کرد: در حال حاضر تعداد ۱۹ مرکز آموزش ثابت و شعب شهری، ۱۰۲ کارگاه ثابت و ۵۱۰ حرفه آموزشی، در خوشه‌های خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی، آموزش‌های خود را به صورت رایگان ارایه می‌دهند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی ادامه داد: در بخش خصوصی نیز اکنون ۱۷۸ آموزشگاه آزاد فعال و ۱۸۴ حرفه آموزشی شامل ۱۱۲ آموزشگاه ویژه زنان، ۶ آموزشگاه ویژه مردان و ۶۰ آموزشگاه دو منظوره، آموزش‌های مهارتی را براساس شهریه مصوب سازمان به متقاضیان استان ارایه می‌‎دهند.

وی گفت: امسال برنامه‌های آموزشی این اداره کل به شیوه آموزش بر مبنای اعتبارات دولتی و آموزش مشارکتی اجرایی می‌شود.

خوش‌آیند اظهار داشت: در شیوه مشارکتی ارایه آموزش‌های مهارتی در قالب انعقاد تفاهم‌نامه همکاری و قرارداد با سایر دستگاه‌های اجرایی یا جامعه هدف آموزش صورت گرفته و براساس میزان سهم آورده طرف متقاضی اجرای آموزش، ماهیت آموزش‌ها از نوع دولتی به مشارکتی تغییر خواهد کرد.

وی درباره به روزرسانی تجهیزات کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای گفت: سال ۹۳ به میزان یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تجهیز و به روزرسانی کارگاه‌هایی از قبیل اتومکانیک، برق، چوب و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی جذب و هزینه شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین با استفاده از کمک‌های بلاعوض کشور ژاپن، توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ضمن توانمندسازی نیروی انسانی آموزش دیده سبب ایجاد اشتغال در سطح مشاغل خانگی، خوداشتغالی و کارآفرینی شده و از مهاجرت و حاشیه نشینی در شهرهای بزرگتر جلوگیری خواهد کرد.

وی تصریح کرد: با همکاری ژاپن برای راه‌اندازی و تجهیز چهار کارگاه آموزشی با هدف توانمندسازی روستاییان با اعتبار ۶۷ هزار یورو اقدام شد که سه کارگاه در رشته‌های تعمیر لوازم خانگی، طراحی دوخت و فناوری اطلاعات در شهرستان درمیان و یک کارگاه تعمیر لوازم خانگی در شهرستان بیرجند راه اندازی و یا تجهیز شده است.

خوش‌آیند یادآور شد: با توجه به پتانسیل‌های منطقه و براساس نتایج طرح تکاپو، مرکز تخصصی و کارگاه آموزشی تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در شهرستان فردوس با همکاری و تامین اعتبار از سوی سازمان ایمیدرو با اعتبار یک میلیارد و ۸۹۰ میلیون ریال راه‌اندازی و تجهیز شده است.

وی گفت: آموزش به شیوه مشارکتی می‌تواند در حوزه‌های مراکز ثابت و شعب، روستاها، دانشگاه‌ها، بنگاه‌های اقتصادی، پادگان‌ها، ندامتگاه‌ها و سایر بخش‌های سیار ارایه شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی به پروژه‌های عمرانی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سه پروژه عمرانی به مساحت ۲ هزار و ۱۵۰ مترمربع، پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد و هزینه کرد ۲۱ میلیارد و ۹۳۹ میلیون ریال در شهرستان‌های بیرجند، فردوس و قاینات در دست اقدام است که برای تکمیل نیازمند ۶ میلیارد ریال اعتبار است.

وی ادامه داد: همچنین ۲ پروژه با مساحت ۲ هزار و ۶۰۰ مترمربع و هزینه کرد ۱۱ میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال با پیشرفت فیزیکی پنج تا ۵۵ درصد در دست اجرا است که در صورت تامین ۴۰ میلیارد ریال در سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

۷۵۵۷‌*۳۰۲۸

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha