به گزارش ایرنا، فرماندار گناباد با اشاره به کمبود منابع آب در مناطق شهری و روستایی این شهرستان گفت: در کنار اقدامات اضطراری مسؤلان و دستگاه های اجرایی ذیربط، کاهش تبعات این معضل در گرو هم دلی و مشارکت بیشتر مردم برای استفاده صحیح از آب است و باید فرهنگ صرفه جویی در بین خانوادهها نهادینه و کمپین مصرف بهینه آب در فضای مجازی ایجاد شود.
حامد قربانی روز سه شنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران گناباد افزود: در روستاهای رهن، نوده پشنگ و دلویی این شهرستان با مشکل کمبود آب مواجه هستیم که تلاش میشود با برنامه ریزی صحیح و تأمین آب از سایر منابع این مشکل کاهش یابد.
وی اظهار داشت: کمبود آب در روستای روشناوند این شهرستان نیز که چندی قبل موجب بروز مشکلاتی برای مردم شده بود بیشتر مربوط به تأمین آب مورد نیاز دام بود.
وی اتخاذ برنامه جامع برای تأمین عادلانه منابع آب در مناطق شهری و روستایی گناباد را مؤلفه مهم در کاهش این مشکل ذکر کرد.
فرماندار گناباد ادامه داد: با عنایت به افزایش مصرف آب، قطع انشعابات پر مصرف در این شهرستان از امروز اجرا میشود و شهرداری ها باید به صورت متناوب با فاصله بیشتر فضای سبز را آبیاری و از آبیاری های غیرضروری خودداری کنند.
رئیس اداره آب و فاضلاب شهری گناباد نیز گفت: با توجه به افزایش کم سابقه دمای هوا و افزایش روزهای با گرمای بیش از ۴۰ درجه، رکورد میزان مصرف آب در مناطق شهری این شهرستان شکسته شده و به بیش از ۲۵۰ لیتر در ثانیه رسیده است.
هادی حیدرنیا افزود: تأمین آب در گناباد دارای تنش و با مشکلات بسیار همراه است و قدرت تأمین آب در این شهرستان محدود می باشد لذا فروش آب تانکری برای مصارف فضای سبز متوقف شده و اولویت به تأمین آب شرب مردم داده شده است.
رئیس اداره پیش بینی هواشناسی گناباد نیز گفت: این شهرستان در سال جاری ۱۳ روز متوالی گرمای بیش از ۴۰ درجه را تجربه کرده که این میزان طی ۳۰ سال قبل بی سابقه بوده و رکورد قبلی مربوط به سال ۱۳۷۷ می باشد که در آن سال هفت روز متوالی دمای هوای گناباد به بیش از ۴۰ درجه رسید.
داریوش شیبانی با اشاره به ورود و ماندگاری طولانی توده هوای بسیار گرم در کشور افزود: بررسی نقشه های هواشناسی نشان می دهد تا هفته آینده همچنان شاهد افزایش دمای هوا خواهیم بود.
هفت درصد آب تولیدی گناباد در بخش شرب، دو درصد در صنعت و ۹۱ درصد در بخش کشاورزی مصرف میشود.
۲۴ هزار مشترک در گناباد و شهرهای بیدخت و کاخک این شهرستان زیرپوشش خدمات اداره آب و فاضلاب شهری قرار دارند.
از مجموع ۱۹ هزار و ۶۲۴ مشترک آب و فاضلاب روستایی در ۷۵ روستای گناباد ۱۷ هزار و ۷۱۶ نفر مشترکان مسکونی و بقیه غیر مسکونی هستند.
شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
۲۰۹۵/۶۰۵۳
نظر شما