۳ مرداد ۱۳۹۸، ۸:۲۳
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 83409768
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

بام بازار سنتی ملایر مرمت می‌شود

۳ مرداد ۱۳۹۸، ۸:۲۳
کد خبر: 83409768
بام بازار سنتی ملایر مرمت می‌شود

همدان _ ایرنا _ رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: فضاهای عمومی بام بازار تاریخی و سنتی ملایر با اعتباری حدود یک میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی مرمت و بازسازی می شود.

ابراهیم جلیلی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مرمت بام شامل برش ایزوگام، حمل مواد حاصل از عملیات خاکی، تهیه و اجرای شن و ماسه طبیعی، زیرسازی، پالانه زنی روی طاق‌ها و اندود کاه گل گنبد چهارسوق بزرگ به متراژ حدود ۸۵۰ متر مربع است.

وی با بیان اینکه فرماندار ویژه و دادستان ملایر تاکید بسیار بر مرمت بازار سنتی دارند بیان کرد: با تشکیل جلسه‌های ساماندهی بازار سنتی ملایر اقدامات خوبی توسط دستگاه‌های مربوطه در حال انجام است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر جمع آوری سد معبر در بازار و ورودی‌های بازار سنتی، جمع آوری دست فروش‌ها توسط شهرداری، قطع انشعابات گاز غیر مجاز توسط شرکت گاز، نصب شیر هیدرانت و تهیه طرح ایمنی بازار توسط آتش نشانی، ساماندهی برق بازار سنتی توسط شرکت توزیع برق و ورود نظام مهندسی برای ارائه طرح سیستم گرمایشی را از جمله این اقدامات برشمرد.

جلیلی همچنین تشکیل هیأت امنای رسمی بازار سنتی توسط اتاق اصناف این شهرستان را از جمله اقدامات مهم عنوان کرد که می‌تواند در پیشبرد اهداف برای بازسازی و مرمت بازار کمک حال و موثر باشند.

وی ضمن ابراز گلایه از وضعیت نصب آنتن‌های تلویزیون، کولرهای گازی، تخریب نورگیرها در فضای عمومی و مرمت‌های غیر اصولی حجره‌ها و رعایت نکردن استانداردهای ایمنی توسط کسبه، خواستار همراهی بیشتر آنها برای جلوگیری از هرگونه حوادث و خسارت‌های جبران ناپذیر در بازار شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر ادامه داد: امروزه بازارهای قدیمی در چرخه گردشگری نقش یک مرکز یا محور را در هر ناحیه ایفا می‌کنند که ارتقا و افزایش رونق آنها می‌تواند در تقویت و توسعه صنعت گردشگری که در دولت تدبیر و امید و تأکیدات استاندار همدان به عنوان محور نخست توسعه کشور و استان، مؤثر واقع شود.

جلیلی بازار بزرگ استانبول را به عنوان نمونه خوب جاذبه گردشگری دنیا در سال ۲۰۱۳ با ۹۱ میلیون گردشگر عنوان کرد و گفت: در این راستا یکی از وظایف اصلی، سازمانی و ملی حوزه میراث فرهنگی توجه به حفظ، مرمت و بازسازی بازار قدیمی شهر است که سود اصلی آن به بازاریان و کسبه بازار می‌رسد.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر روند رشد گردشگری به ویژه در بازار مطلوب است اظهار داشت: مردم در فصل‌های مختلف سال از هر لحاظ برای خرید به بازار مراجعه می‌کنند و این امر می‌تواند عامل ارزش افزوده املاک کسبه بازار محسوب شود.

به گزارش ایرنا، بازار سنتی ملایر حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد و سال ۱۳۵۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

در حال حاضر ۴۱۱ باب مغازه و واحد صنفی در مجموعه بازار تاریخی ملایر وجود دارد.

۷۵۲۸/2087

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha