حافظه ورزشی ایران هیچگاه المپیک ۲۰۱۲ لندن را فراموش نخواهد کرد زیرا در آن دوره از بازی های ایران بهترین نتیجه تاریخ خود را در ادوار بازی های المپیک کسب کرد. کاروان «قدر» در پایتخت انگلیس با کسب چهار مدال طلا، پنج نقره و سه برنز برای نخستین بار در جایگاه هفدهم این تورنمنت قرار گرفت. اما این پایان کار نبود بلکه شمار مدال های ایران پس از هفت سال از آن تورنمنت در حال رشد است.
در این زمینه سخت شدن قوانین دوپینگ و آزمایش های نوین بر روی نمونه ورزشکاران موجب شده تا برخی از عناوین پس گرفته شود و رنگ مدال ها برای برخی از ورزشکاران تغییر کند.
نخستین ورزشکار ایرانی که به خاطر دوپینگ حریفان یک پله ارتقا پیدا کرد، «کیانوش رستمی» بود. وی که در دسته ۸۵ کیلوگرم لندن مدال برنز کسب کرده بود پس از اثبات دوپینگ حریفش به مدال نقره رسید.
دیگر وزنه برداری ایرانی که رنگ مدالش از نقره به طلا تغییر یافت، نواب نصیر شلال بود. آلکسی تورختی وزنه بردار دسته ۱۰۵ کیلوگرم اوکراین در بازی های المپیک ۲۰۱۲ لندن با مجموع ۴۱۲ کیلوگرم مدال طلا گرفته بود و نصیر شلال نیز با ۴۱۱ کیلوگرم مدال نقره را از آن خود کرده بود ولی با مثبت اعلام شدن دوپینگ وزنه بردار اوکراینی، مدال طلای این دسته به نصیر شلال رسید.
هر چند که بیش از هفت سال از آن روزها می گذرد اما معدن «کاروان قدر» همچنان بویی از فلز ناب طلا دارد. در این معدن برخی از مواقع مسئولان برگزاری این رقابت ها، کیمیاگری می کنند. کیمیاگرانی که در کمال ناباوری مقام پنجم «سعید محمدپور» را تا سکو افزایش دادند و در نهایت مدال طلای دسته ۹۴ کیلوگرم به محمدپور رسید. مدالی که نشان داد چهار نفر نخست وزن او در لندن دوپینگ کردند.
محمدپور در المپیک لندن در حرکت یکضرب وزنهی ۱۸۳ کیلوگرمی را بالای سر برده بود، در دوضرب موفق به مهار وزنه ۲۱۹ کیلوگرمی شد و در پایان با مجموع ۴۰۲ کیلوگرم پنجم شد و نتوانست مدال بگیرد. در این دسته ایلین ایلیا، وزنه بردار قدرتمند قزاق رکورد دوضرب و مجموع المپیک و جهان را شکست و قهرمان شد.
اما خبری که در یک سال گذشته جامعه کشتی را در شوک فرو برده بازپس گیری مدال های هرکول ازبک است. تایمازوف که در ۲ المپیک پکن و لندن به مدال طلا رسیده بود، در کمتر از یک سال عناوین خود را از دست داد.
هر چند که خبر دوپینگ او در پکن برای کشتی دوستان ایرانی جذابیت فراوانی نداشت اما خبر لندن او به مراتب مسرت بخش تر از اخبار دیگر بود زیرا با اثبات نمونه دوپینگ وی، به احتمال زیاد مدال طلا به کمیل قاسمی خواهد رسید. قاسمی در نیمه نهایی بازی های المپیک لندن در رشته کشتی به تایمازوف باخته بود.
«داویت مودزماناشویلی» نفر دوم دسته ۱۲۰ کیلوگرم نیز دوپینگی است.
به نظر می رسد رسیدن شمار مدال های ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن در حال رسیدن به عدد هفت است و این شمار ممکن است با سخت گیری ها نیز افزایش پیدا کند؛ افزایشی که در نهایت جایگاه ایران را به سمت تک رقمی بودن سوق خواهد داد.
نظر شما