۳ مرداد ۱۳۹۸، ۲:۰۱
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83410641
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان فارس: مهارت‌آموزی انتخاب نیست؛ التزام است

شیراز- ایرنا- مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان فارس با تاکید بر اینکه امروز مهارت‌آموزی نه انتخاب که التزام است، گفت: پیشرفت تکنولوژی تایید می‌کند که برای ماندن در بازار امروز باید خود را به روز کنیم؛ در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهیم شد.

حشمت کوشکی شامگاه چهارشنبه ۳ مهردادماه در مراسم گرامیداشت هفته ملی مهارت ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی را مهم‌ترین هدف این سازمان برشمرد و عنوان کرد: امروز تمامی مسئولان کشور متفق‌القول به این نتیجه رسیده‌اند که مهارت‌آموزی یکی از مؤلفه‌های حل معضل بیکاری است.

مهارت‌آموزی با بسیج همگانی به ثمر می‌نشیند

وی افزود: مهارت آموزی در صورتی به گفتمان بدل می‌شود که بسیجی همگانی شکل گیرد و در این راستا تقاضامحوری به جای عرضه‌محوری از راهکارهای این اداره کل برای گسترش و توسعه مهارت‌آموزی بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید به موضوع مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در قالب طرح "ایران‌مهارت" توجه بسیاری شده است، ادامه داد: این طرح یکی از طرح‌های مهم دولت در این زمینه به‌شمار می‌رود که در قالب تفاهم‌نامه با اداره کل آموزش و پرورش منجر به ۶۰ ساعت مهارت آموزی دانش‌آموزان متوسطه اول شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز در جمع خانواده فنی و حرفه‌ای استان فارس عنوان کرد: بدون آموزش‌های فنی و حرفه‌ای زمینه برای افرادی فعالیت و اشتغالزایی افرادی که آموزش‌های آکادمیک دیده‌اند، به راحتی فراهم نیست.

یدالله رحمانی عنوان کرد: امروزه مهارت‌آموزی محور دانشگاه‌های نسل چهارم است، این گونه دانشگاه‌ها تحول‌گرا و تعامل‌گرا هستند؛ افزون بر این، دانشگاه‌های نسل چهارم متناسب با تقاضای بازار فعالیت می‌کنند و به برنامه‌های توسعه منطقه‌ای توجهی دارند.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه حمایت از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از سوی دولت به‌معنای یاری‌رسانی به رونق تولید است، گفت: آموزشگاهای فنی و حرفه‌ای بهره‌وری را افزایش می‌دهند و از همین رو همه باید در بخش دولتی و خصوصی کمک کنیم که فرمایشات مقام معظم رهبری در سال رونق تولید محقق شود.

فارس رتبه دوم کاهش نرخ بیکاری در کشور

رحمانی در ادامه ابراز داشت: استان فارس با گسترش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای باعث کاهش نرخ بیکاری در دولت تدبیر و امید شده است‌؛ بدین‌معنا که نرخ بیکاری در این استان در سال ۹۷ به ۹. ۸ و در بهار ۹۸ به ۷ درصد رسیده است که این استان را پس از همدان در رتبه دوم کشور قرار داده است.

وی افزود: گرچه رتبه فارس در این زمینه ارتقا یافته است، این آمار مطلوب نیست و باید همدلی‌ها ادامه یابد تا به نرخ بیکاری طبیعی که حدود ۵ درصد است، برسیم.

معاون استاندار فارس با اشاره به بهبود شاخص‌های فضای کسب و کار خاطرنشان کرد: استان فارس در این زمینه طی سه سال اخیر در رتبه یک تا ۵ در نوسان بوده است که نشان می‌دهد دولت فضا را برای جلب و جذب سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند و در جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی موفق بوده است.

مسعود رضایی نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین با انتقاد از رواج مدرک‌گرایی در بین خانواده‌ها عنوان کرد: این گرایش نشان می‌دهد تاکنون به آنچه در این زمینه شعار می‌داده‌ایم عمل نکرده‌ایم و جوانان ما امروز پس از فراغت از تحصیل کوچک‌ترین مهارت فنی و حرفه‌ای را نمی‌شناسند و این مساله نشان می‌دهد که باید در سیستم آموزشی خود تجدیدنظر کنیم.

وی با بیان اینکه در زمانه کنونی مهارت‌آموزی به معنای سواد است، خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم فرزندان ما آینده‌سازان این کشور باشند، باید به سوی نهادینه‌کردن آموزش فنی و حرفه‌ای گام برداریم و در این راستا اگر هزینه دولت‌ها برای ایجاد دانشگاه صرف ایجاد آموزشگاه فنی و حرفه‌ای شود، مفید فایده تر است.

۳۱ تیر تا ششم مردادماه با عنوان هفته ملی مهارت نامیده می‌شود.

۹۸۸۵/‏‬ ۲۰۲۷

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha