یورونیوز گزارش داد: برخی مقام های نظامی ترکیه روز پنجشنبه دریافت تعدادی از موشک های اس- ۴۰۰ روسی را در اوایل ماه جاری توسط آنکارا تائید کردند.
واشنگتن در واکنش به تحویل موشک های روسی به ترکیه هشدار داده ، این کشور را به دلیل نگرانی های امنیتی از برنامه خرید جت های جنگنده F-۳۵ تعلیق کرده است، اما آنکارا تاکنون به این هشدارها توجهی نکرده است.
این رسانه اروپایی افزود: این اقدام ترکیه سبب ایجاد تنش در روابط این کشور با متحدانش در سازمان ناتو به ویژه آمریکا شده است.
یورونیوز به نقل از مقام های ارشد نظامی که نام آنها را مطرح نکرده ، افزود: آنکارا همچنان سرگرم گفت وگو با مقام های آمریکایی برای تهیه سامانه دفاعی پاتریوت است که واشنگتن آن را سامانه ای قابل جایگزین برای سامانه دفاعی اس- ۴۰۰ معرفی کرده است.
این مقام های ترکیه همچنین گفتند که ترکیه از یک سامانه دفاعی فرانسه موسوم به SAMP-T battery که یک سامانه دفاعی موشکی است، در نوار مرزی جنوبی خود استفاده خواهد کرد.
روسیه الیوم پیش تر گزارش داده بود که روسیه نخستین سری از قطعات اس ۴۰۰ را را در روز ۲۱ تیرماه به ترکیه تحویل داد.
قرارداد فروش سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه به ترکیه در سال ۲۰۱۷میلادی میان دو کشور امضا شد. تحویل این سامانه به ترکیه با انتقاد شدید آمریکا روبه روست. واشنگتن آنکارا را تهدید کرد که در صورت خرید این سامانه در فهرست سیاه آمریکا قرار خواهد گرفت و تحریم می شود.
براساس اعلام رسانه های آمریکایی، احتمالاً واشنگتن، ۱۲ نوع تحریم را بر آنکارا اعمال کند.
آمریکا پیش از این نیز تهدید کرده بود که در صورت ادامه اصرار آنکارا برای خرید این سامانهها، فناوری تولید جنگندههای اف -۳۵ را از این کشور خارج خواهند کرد؛ تحویل این جنگندهها به ترکیه نیز متوقف شده و تولیدکنندگان ترکیهای از برنامه تولید مشترک این جنگندهها حذف خواهند شد.
آمریکا مدعی است که استقرار سامانه دفاعی اس- ۴۰۰ در ترکیه، با ساختار دفاعی غرب همخوانی ندارد و تهدید برای جنگندههای اف -۳۵ خواهد بود.
طبق گزارش رسانه های روسی، تحویل سامانه های پدافند هوایی اس -۴۰۰ به ترکیه در سه مرحله انجام خواهد شد.
بنابر اعلام رسانه های ترکیه، ۴۵ درصد هزینه خرید این سامانه ها به صورت روبل به روسیه پرداخت شده است و ۵۵ درصد باقی مانده به صورت وام از سوی روسیه در اختیار ترکیه قرار گرفته است.
ترکیه که از سال ۱۹۵۲ عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، از سامانه های پدافند هوایی این سازمان برای پوشش هوایی استفاده می کرد، اما با خروج سامانه های دفاع هوایی پاتریوت آمریکا و آلمان از ترکیه در سال ۲۰۱۵، آنکارا خرید سامانه های پدافند موشکی اس .۴۰۰ را در اولویت قرار داد.
رئیس جمهوری ترکیه نیز در هفته جاری گفت که تهدید به تحریمهای مستقیم و غیرمستقیم، این کشور را از تلاش برای دستیابی به اهداف بهحق خود منصرف نخواهد کرد.
به گزارش آناتولی، رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه طی پیامی به مناسبت نود و ششمین سالروز امضای معاهده صلح لوزان اعلام کرد که این کشور قدرت و اراده لازم برای رفع هرگونه تهدید علیه استقلال، بقا و امنیت شهروندان خود را دارد.
نظر شما