به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی امروز یکشنبه ۶ مرداد رسانه های داخلی نشان می دهد که رسانه های منسوب به جریان اصلاح طلب بیش از رسانه های نزدیک به جریان اصولگرا به موضوع انتخابات پرداخته اند.
رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب در موضوع انتخابات بیشتر به اهمیت مشارکت مردم و راهکارها و عملکرد اصلاح طلبان، اشاره کرده اند. اما رسانه های نزدیک به جریان اصولگرا، نقد اصلاح طلبان را در دستور کار خود قرارداده اند.
اهمیت مشارکت مردم؛ راهکارها و عملکرد اصلاح طلبان؛ عملکرد اصولگرایان؛ رد صلاحیت ها و استراتژی اصلاح طلبان؛ اصلاح طلبان و لیست امید؛ انتخابات الکترونیک؛ از محورهای مورد بررسی رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلب است.
رسانه های اصولگرا نیز در مطالب خود به انتقاد از اصلاح طلبان و همچنین انتخابات شورایاری ها پرداخته اند.
رسانه های اصلاح طلب
برخی از گزاره های به کار رفته در این رسانه ها عبارتند از: خود مردم باید درباره مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات تصمیم بگیرند.؛ در سطح کلان، یک جامعه مأیوس و ناامید به کلیت کشور ضربه میزند و ضررش برای همه جریانهای سیاسی خواهد بود.؛ برگزاری انتخابات الکترونیکی به افزایش مشارکت و جلب اعتماد بیشتر مردم کمک خواهد کرد؛ اصلاحطلبان باید بدانند اصول اصلاحطلبی تقلیلپذیر نیست؛ اگر بنا باشد بازهم چهرههای برجستهمان را ردصلاحیت شده ببینیم، نمیتوانیم به هر قیمتی در انتخابات مشارکت داشته باشیم.
اهمیت مشارکت مردم
-به گزارش روزنامه شرق، محسن صفاییفراهانی، فعال سیاسی اصلاحطلب، درباره ائتلاف اصلاحطلبان در سال ۹۲ و در ادامه در سال ۹۶ گفته در انتخابات سال ۹۸ با توجه به اینکه دیگر اگر کسی هم توصیه کند مردم به آن گوش نمیدهند، خود مردم باید درباره مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات تصمیم بگیرند. او تأکید کرده که قرار نیست مردم همواره بین بد و بدتر انتخاب کنند.
-روزنامه اعتماد: «اگر من هم تکرار کنم، مردم دیگر رای نمیدهند.» این نقلقولی است که چندی قبل ابتدا مصطفی تاجزاده، معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات به نقل از شخص سیدمحمد خاتمی، رهبر این جریان سیاسی بازگو کرد و در ادامه، بسیاری از چهرههای برجسته اصلاحطلب به اظهارنظر درباره آن پرداختند و از آن سخن گفتند. جملهای که بهروشنی نشان از نگرانی خاتمی و سایر اصلاحطلبان از احتمال ناامیدی شهروندان از صندوقهای رای داشت.
روزنامه اعتماد در ادامه گزارش خود به گفت و گو با عبدالکریم حسینزاده، نایبرییس فراکسیون امید پرداخته است. به گزارش این روزنامه وی گفت: جناحی که روبهروی جریان اصلاحطلب، تحولخواه یا اعتدالگرای جامعه قرار دارد، به نظر میرسد از کاهش مشارکت و ایجاد این فضای ناامیدی در جامعه چندان متضرر نشود، چراکه با مشارکت اندک، بخش عمدهای از خواستهها و اهداف انتخاباتی و سیاسی این جناح محقق میشود. هر چند این یک اشتباه استراتژیک خواهد بود و در سطح کلان، یک جامعه مأیوس و ناامید به کلیت کشور ضربه میزند و ضررش برای همه جریانهای سیاسی خواهد بود.
راهکارها و عملکرد اصلاح طلبان
-روزنامه شرق در بخشی از مطلب سرمقاله خود آورده است: اصلاحطلبان باید بدانند اصول اصلاحطلبی تقلیلپذیر نیست. مجموع شرایط نشان میدهد چهرههای اصلی و صاحبنام و شخصیت اصلاحطلب امکان ورود به انتخابات را نخواهند داشت و در این زمینه، شوخی وجود ندارد. از جنبش ثبتنام حمایت نمیکنم چون ردصلاحیتهای پس از آن، یأس و ناامیدی ایجاد میکند. میتوان با برنامه روشن، بهویژه چهرههای مثبت و بعضا جوانان را وارد صحنه کرد. درعینحال به سبب احتمال منحرفکردن برخی چهرههای جوانتر با پیشنهادهای اغواکننده، تشکیلات اصلاحطلبان باید چشمان خود را باز نگه دارد. رانتخواریهای احتمالی را باید بیان کرد تا حاشیه امن آن از بین برود. هیچ نوع سوءاستفاده از قدرت و رأی مردم نباید تحمل شود و تشکیلات با دعوت از این افراد و ارائه اسنادی که درباره عملکرد یک فرد در مجلس یا شورا یا حتی دولت در اختیار دارد، عدم حمایت در انتخابات آینده و شفافسازی درباره او را اعلام کند. با تجربه سیاسی میگویم قول کاندیدا بسیار راحت، بعد از ورود به یک مجموعه مانند مجلس یا شورا، فراموش میشود؛ پس باید با مکانیسمهای تشکیلاتی، آنان را رصد کرد. پیشنهاد میکنم اصلاحطلبان در این مقطع خاص سیاسی و اقتصادی جامعه ایران که مردم دغدغهها و نگرشهای تازهای پیدا کردهاند، به معیارهای اصولی و اخلاقی اصلاحطلبی خود توجه ویژه داشته باشند.
-"عبدالکریم حسینزاده"، نایبرییس فراکسیون امید در گفت و گو با روزنامه اعتماد مطرح کرد: مشکل اصلاحطلبان اولا، عدم گفتوگو و تعامل سازنده با مردم و کسانی که به کاندیداهای موردنظر این جریان رای میدهند و در ثانی عدم انسجام در مدیریت سیاسی کشور است.
باید نهاد بالادستی اصلاحات را با عضویت دبیران کل تمامی احزاب اصلاحطلب، بهعنوان اعضای شورای مرکزی این تشکیلات و ریاست خاتمی و نایب رییسی بزرگانی همچون عارف و جهانگیری یا هر گزینهای که از طریق رایگیری انتخاب شود، تشکیل دهیم.
-روزنامه همدلی در گزارشی نوشت: سیدمحمدخاتمی این روزها تاکید به این دارد که انتخابات باید از سوی اصلاحطلبان جدی گرفته شود و همچنین از نافرجامی قهر با صندوق رای میگوید. این تاکید رهبر معنوی جریان اصلاحات در شرایطی است که اصلاحطلبان همچنان نگران نوع تعیین صلاحیتها از جانب شوراینگهبان هستند تا این سوال ذهن بخشی از افکار عمومی را به خودش مشغول کند که «تکلیف جریان اصلاحات در فضای مبهم فعلی چیست؟»
محمدجواد امام مدیرعامل بنیاد باران در همین رابطه در گفتوگو با «همدلی» با بیان اینکه «کسی که دم از اصلاحطلبی میزند و به فکر منافع گروه خودش است، نمیتواند جزیی اصیل از اصلاحات باشد. یعنی اگر قرار را بر این بگذاریم که با شعار مردم را فریب بدهیم و بدون اینکه برنامهای داشته باشیم به فکر رایآوری باشیم، جامعه ما را میشناسد و حساب ما را از اصلاحطلبان جدا میکنند. چون شاخصه اصلاحطلبی با براندازی و منفعتطلبی و تفرقهافکنی منافات دارد و گروهی که حاضر به حضور در جمع اصلاحطلبان نیستند، تحت هیچ شرایطی ادعای اصلاحطلب بودنشان را مردم قبول نمیکنند.»
عملکرد اصولگرایان
در بخشی از یادداشت منتشر شده در روزنامه شرق می خوانیم: حجم تخریب بهویژه از سوی جریان برانداز و خارجنشین، بسیار بالا بوده است. محافل داخلی و صداوسیما هم بر شدت عمل خود افزودهاند. نارضایتی مردم از عملکرد دستگاههای مختلف و البته حمایت آنان از استقلال و تمامیت ارضی کشور، برخی اصولگرایان را به اشتباه محاسباتی انداخته که مردم از درگیری و گذر از مذاکره و مدلهای دیپلماتیک استقبال میکنند. آنان حتما بهزودی خواهند دانست مردم نسبت به ناکارآمدی مجموعه دستگاهها، منتقد هستند و این به معنای بیارزششدن مذاکره و بهدستآوردن حقوق مردم با شیوههای غیرجنگطلبانه نیست.
رد صلاحیت ها و استراتژی اصلاح طلبان
"محمدجواد امام" مدیرعامل بنیاد باران در گفتوگو با روزنامه همدلی مطرح کرد: اصلاح طلبان با کاندیدای قرضی وارد انتخابات نمیشوند.....جریان اصلاحات برای اینکه حضوری تاثیرگذار در انتخابات داشته باشد، نیاز دارد که بتواند از مهرههای شاخص و کارآمد خود بهره بگیرد. به همین دلیل باید تذکر داد، اگر بنا باشد بازهم چهرههای برجستهمان را ردصلاحیت شده ببینیم، نمیتوانیم به هر قیمتی در انتخابات مشارکت داشته باشند. البته این به معنیِ تحریم نیست. حرف ما این است که اگر کاندیداهای ما در حوزههای مشخصی تاییدیه حضور در انتخابات را نگیرند، معلوم است که نمیتوانیم در آن حوزهها لیست بدهیم یا کاندیدایی را معرفی کنیم. اگر اصرار به فضای رقابتی در انتخابات داریم، به این دلیل است که مردم محدود به انتخابشدههای نظارت نشوند تا انگیزه و رغبت لازم را برای حضور در پای صندوقهای رای داشته باشند و همچنین لازم نیست اصلاحطلبان با کاندیداهای قرضی از طیف رقیب وارد صحنه انتخابات شوند. چرا که تجربه سال ۹۴ به ما نشان داد که این نوع حضور در انتخابات به تاثیرگذاری منجر نخواهد شد.
اصلاح طلبان و لیست امید
در بخشی از یادداشت منتشر شده در سرمقاله روزنامه شرق آمده است: با توجه به شرایطی که برای اصلاحطلبان وجود دارد، پیشنهاد میکنم صادقانه درباره این شرایط خاص و رسیدن به فهرستهای انتخاباتی از بین تأییدصلاحیتشدگان با مردم سخن بگویند. اشکال مجلس دهم این بود که از ترس گلهمندشدن انتخابشدگان، به مردم اعلام نشد که اکثر اعضای فهرستها، نیروی کادر اصلاحطلبان و تضمینکننده اجرای برنامههای اصلاحی نیستند؛ بلکه از بین افرادی که تأیید صلاحیت شدند، افراد نزدیکتر به مشی اصلاحطلبی در فهرستها قرار گرفتند. انتخاب نام لیست امید نیز یک اشتباه محاسباتی بود.
انتخابات الکترونیک
به گزارش ایسنا، مصطفی کواکبیان عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به برگزاری الکترونیکی انتخابات شورایاریها گفت که وزارت کشور و شورای نگهبان از انتخابات الکترونیکی استقبال کنند.
-در سرمقاله روزنامه همدلی یادداشتی با عنوان "شکست تابوی انتخابات الکترونیکی" منتشر شده است. در این یادداشت با اشاره به برگزاری انتخابات شوایاریهای شهر تهران بصورت الکترونیک نوشت: به نظر می رسد به رغم اینکه ایران زیرساختهای لازم برای برگزاری انتخابات الکترونیک در قیاس با کشورهایی چون عراق و افغانستان را دارد، اما به دلیل نا آشنایی مسئولان و تصمیمگیران انتخابات این پروسه در ایران به تاخیر افتاده است، از این رو حضور حقوقدانان جوان و نخبه در دستگاههای اقماری شورای نگهبان مانند پژوهشکده شورای نگهبان میتوانند مزایا و فرصتهای انتخابات الکترونیک را به فقها و اعضای شورای نگهبان منتقل انتقال دهند و قطعا اعضای محترم شورای نگهبان در صورت رفع شبهات و دغدغهها ، به منظور صیانت از رای مردم بر انتخابات الکترونیک صحه خواهند گذاشت. ....قریب به هفت ماه تا برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان زمان باقی است و تجربه انتخابات شورایاری نشان داد میتوان این رویه را به سایر انتخاباتهای مهم کشور تعمیم داد، اگر این اتفاق در چند ماه باقیمانده بیفتد، خبر خوشی برای مردم خواهد بود و به افزایش مشارکت و جلب اعتماد بیشتر مردم کمک خواهد کرد، به شرطی که اینبار نیز در گیر و دار تصویب آن معطل نشود و جامه عمل به خود بپوشاند.
رسانه های اصولگرا
برخی از گزاره های به کار رفته در این رسانه ها عبارتند از: کابینه دولت یازدهم و دوازدهم مشخص میشود که کوچک شدن سفره مردم در این روزها ماحصل تدابیر و عملکرد «اصلاحطلبترین» شخصیتهای دولت حسن روحانی است.؛ مردم به عاملان وضع موجود رأی نمیدهند؛ انتخابات شورایاریها چارچوب قانونی ندارد.
انتقاد از اصلاح طلبان
-کیهان در مطلبی نوشت: اصلاحطلبان سفره مردم را کوچک کردند و دنبال راه فرار هستند....با بررسی کابینه دولت یازدهم و دوازدهم مشخص میشود که کوچک شدن سفره مردم در این روزها ماحصل تدابیر و عملکرد «اصلاحطلبترین» شخصیتهای دولت حسن روحانی است. طیف اصلاحات نیز امروز باترفندهای مختلف به دنبال فرار از مسئولیتپذیری و پاسخگویی است.
-در بخشی از گزارش منتشر شده در ستون نگاهی به دیروزنامه های زنجیره ای، روزنامه کیهان با استفاده از میان تیتر " مردم به عاملان وضع موجود رأی نمیدهند" آمده است: اگر طیف مدعی اصلاحات با دروغپردازی، رقیبهراسی، دوقطبیسازی و فریب مردم، مذاکره و اعتماد به بیگانه را نسخه معجزهآسا جا نزند، نیروی جوان، مؤمن و انقلابی که کشور را در شرایط تحریم به انرژی هستهای، توان موشکی و پیشرفتهای خیرهکننده در عرصههای مختلف علمی رساند، ایران را به عصر اقتصاد منهای نفت هم میرساند.
انتخابات شورایاری ها
گزارشی با عنوان "انتخابات شورایاریها چارچوب قانونی ندارد" در تارنمای رجا نیوز منتشر شده است.
به گزارش این رسانه، محمدجواد کولیوند رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: اگر انتخابات شورایاریها چارچوب و قانون داشته باشد یک فرد نمی تواند چندین بار رأی بدهد و این ضعف قانون تلقی میشود.
وی با اشاره به ضعف برگزاری انتخابات شورایاریها اظهار کرد: شورای شهر تهران و هر شهر دیگری میتواند برای پیشبرد اهداف خود معتمدان را در محله ها به خدمت بگیرد.
نظر شما