به گزارش دوشنبه شب شبکه خبری الجزیره به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال، پیشنهادی که شیخ محمد اظهار داشته در شکایتی که جمعه گذشته، خانواده های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر در دادگاهی در نیویورک ارائه کردند، مطرح شده است.
خالد شیخ محمد از بلندپایه ترین اعضای القاعده است که در سال ۲۰۰۳ در پاکستان دستگیر شد.
پیش تر مقام های آمریکایی اعلام کرده بودند: طراح حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ اگر گناهکار شناخته شود، احتمالا اعدام خواهد شد.
بر اساس این گزارش، شکوائیه خانواده قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر عربستان سعودی را به هماهنگی در اجرای این حملات متهم می کند.
این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه با امضای طرح صندوق پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، این طرح را به قانون تبدیل کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا امروز این طرح را به قانونی تبدیل کرد که ۷۳ سال دیگر اعتبار دارد.
براساس این قانون، هر کسی که از حملات ۱۱ سپتامبر صدمه فیزیکی دیده باشد یا خانواده های قربانیان این حملات، تا مدت ۷۳ سال آینده از دولت آمریکا غرامت دریافت می کند.
۱۱سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی نقطه عطفی در سیاست جهانی بود. گرچه آمریکا از این موقعیت برای پیشبرد راهبردهای جهانی خود استفاده کرد اما سرانجام به شکست سیاست های یکجانبه این کشور و ایجاد جهانی خشن تر و ناامن تر منجر شد.
این رخداد بیش از ۳ هزار کشته و ۶ هزار مجروح برجای گذاشت اما اثرات و پیامدهای آن در عرصه بین المللی بسیار فراتر از آمریکا رفت. به عبارت دیگر، مجموعه حملات تروریستی موجب تغییراتی اساسی در سیاست های بین المللی شد.
بسیاری کارشناسان اعتقاد دارند اگرچه آمریکا توانست جنگ با تروریسم را با این واقعه توجیه کند اما در مقابل موج ترور و خشونت به سرتاسر جهان انتشار یافت.
نظر شما