«سعید حسینی» روز سه شنبه در نشست خبری نمایشگاه نوشت افزار ایرانی، اسلامی که در مجتمع سرچشمه برگزار شد، افزود: مجمع نوشت افزار ایرانی، اسلامی از سال ۹۲ با تکیه بر پشتوانه مردمی خود توانسته با حضور موثر در بازار نوشت افزار زمینه ساز رشد و توسعه جریان استفاده از محصولات متناسب با فرهنگ ایرانی، اسلامی در بخش کودکان و نوجوانان شود.
وی تصریح کرد: امروز با عضویت ۷۰ تولید کننده نوشت افزار ایرانی اسلامی از سراسر کشور، این مجمع به عنوان یکی از مهم ترین و اثرگذارترین تشکلهای فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان به شمار میرود.
مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی از برگزاری هفتمین نمایشگاه «ایران نوشت» به همت این مجمع خبرداد و اظهارداشت: این نمایشگاه با حضور بیش از ۱۰۰ تولید کننده نوشت افزار از سراسر کشور در سال رونق تولید، از ۱۴ مرداد به مدت ۱۲ روز در مرکز آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا میشود.
حسینی خاطرنشان کرد: تنوع طرحهای نوشت افزار ایرانی اسلامی در سال جاری در مقایسه با سالهای گذشته از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است.
وی افزود: از حدود ۶ سال پیش بحث فرهنگی نوشت افزار علاوه بر کارکرد اصلی آن مورد توجه بود که تاثیر این کارکرد فرهنگی در کودکان و نوجوانان قابل شهود است.
مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی گفت: کودکان و نوجوانان با شخصیت های فرهنگی بر روی نوشت افزارها زندگی کرده و با آنها ارتباط برقرار میکنند. شکل گیری این الگو در مقطع سنی نوجوانان توسط قهرمانان آمریکایی و هالیودی است که این فضا با آنچه که خانوادهها و سیستم آموزشی در تلاش است تا برای آنها نهادینه کند در تعارض است.
حسینی تصریح کرد: بر این اساس جریانی شکل گرفت تا در عین از بین بردن این الگوها کارآفرینی را نیز برای نوجوانان به همراه داشته باشد. صفاتی که خانواده دغدغه نهادینه شدن آن را در نوجوانان خود دارد.
وی به شرایط اقتصادی کشور اشاره کرد و اظهارداشت: موضوع اقتصادی و تولید ملی هر سال برای این نهاد پُر رنگ تر از سال قبل میشود. در سالهای گذشته تولید کننده ایرانی جرات نمیکرد کالایی تولید کند یا اگر تولید میکرد آن کالا را با برند چین یا کشورهای اروپایی می فروخت.
مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی ادامه داد: در سالهای قبل اعتماد به نفس در تولید کننده ایرانی شکل نگرفته بود و آنها در ناباوری مطلق نسبت به تولید کالای ایرانی به سر میبردند که در سالهای اخیر این اعتماد با فارسی کردن نوشتارها در تولیدات ایرانی خود را بیشتر بروز داده و تولید کنندگان از اعتماد بیشتری بر خوردار شدهاند.
حسینی رسانهها را عامل موثری دانست که تولید کنندگان با درخواست مخاطبان افزایش پیدا می کند و افزود: سرعت در ۶ سال اخیر تغییر محتوا و افزایش تولید دو عامل مهمی بودند تا انگیزه را برای تولید کنندگان افزایش دهد.
مدیر عامل مجمع نوشتافزار ایرانی اسلامی همچنین گفت: اگر نوشت افزار ایرانی توانسته در این سالها کاری از پیش ببرد به جهت فعالیت و کار در حوزه فرهنگی بوده است. مخاطبین این قبیل کالاها زمانی که کالای خوب و با کیفیت و طراحی مناسبی را ببینند به تولید کننده داخلی اعتماد کرده و آن کالا را میپسندند.
حسینی به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در حمایت از جوانان ایرانی داشتند، افزود: موضوعی که با این صراحت از جانب رهبر معظم انقلاب مورد حمایت و پیگیری قرار گرفت، توسط هیچ نهادی حمایت نشد و تنها به برگزاری جلساتی چند توسط بعضی نهادها انجامید.
وی خاطرنشان کرد: با شرایط تحریم در کشور جوانانی به طور داوطلبانه و جدی به این موضوع پرداختند و در این زمینه فعالیت کردند اما حمایتی از سوی دولت انجام نشد.
مدیر عامل مجمع نوشتافزار ایرانی اسلامی ادامه داد: بسیاری از تجهیزات نوشت افزایی با تلاش جوانان ایرانی یک سالی است که تولید می شود که این تولیدات در حدود دو یا سه میلیارد تومان به دولت کمک رسانده است.
حسینی به مشکل کاغذ در کشور اشاره کرد و گفت: در ۲۰ ماه اخیر با توجه به شرایط ارزی که به چهار برابر شرایط قبل رسیده قیمت کاغذ را به هفت برابر رسانده است. قیمت کاعذ از بند (واحد شمارش کاغذ) ۸۰ هزار تومان به ۴۸۰ هزار تومان رسیده که مشخص نیست با چه استدلال و مدیریتی این قیمت را داریم، افرادی که یک شبه ثروت خود را به چندین برابر می کنند، تنها سودجویان این پروسه هستند.
وی یادآور شد: تنها ۵۰ مجموعه در عرصه واردات کاغذ فعال هستند که مدیریت و نظارت بر آنها کار سختی نیست. این کالاهای مصرفی قشر کم درآمد است و باید بدون واسطه در اختیار این قشر قرار گیرد.
مدیر عامل نوشت افزار ایرانی اسلامی همچنین گفت: در کشور حدود یک میلیون تن نیشکر تولید میشود که زمانی به شکر تبدیل میشود تفاله ای با نام (باگاس) تفاله نیشکر از آن باقی میماند که سوزانده میشود. این تفاله پس از شربت گیری از ساقه نیشکر به شکل توده فیبر خشک باقی می ماند.
حسینی افزود: این ماده می تواند به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرد یا با فعل و انفعالاتی به خمیر کاغذ، خوراک دام، اتانول و فورفورال (دارای مصرف پزشکی و داروسازی) و چندین فرآورده دیگر تبدیل شود اما سوزانده میشود.
وی ادامه داد: در ایران حدود ۴۰۰ تن نیاز کاغذ داخل داریم که احتیاج به ارز زیادی دارد. اگر به اینگونه مسائل اهمیت داده و آنها را جایگزین واردات کاغد کنیم دیگر نه نیازی به قطع درختان و واردات کاغذ از خارج کشور نداریم.
مدیر عامل نوشت افزار ایرانی اسلامی تصریح کرد: بالای پنج هزار محصول تولید شده که شامل قهرمانان ملی، تاریخی، جغرافیاو کارکتر و انیمیشن است نیاز به تولید و حمایت داخلی دارد.
حسینی افزود: علاوه بر رونق تولید و موضوعات فرهنگی، حوزه اجتماعی نیز از دیگر اولویتهای ما در این حوزه است که توزیع نوشت افزار برای مناطق محروم از فعالیتهای این حوزه است.
وی با یادآوری این که تولید کنندگانی نیز بودند که به دلیل نوسانات ارز قادر به تولید در سال جدید نبودند، گفت: تعدادی از تولید کنندگان توان و سرمایه لازم را در سال جدید از دست داده و سرمایهشان به یک هفتم تقلیل پیدا کرد. زمانی که قدرت خرید مردم پایین بیاید در مصرف نیز این اتفاق خواهد افتاد.
مدیر عامل نوشت افزار ایرانی اسلامی تصریح کرد: تولید کنندگان تنها و گرفتار هستند و نیاز به حمایت و مطرح شدن ازسوی دولت دارند.
نظر شما