۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۱۵
کد خبرنگار: 1469
کد خبر: 83424185
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وزارت ارشاد تامین کاغذ نوشت‌افزار ایرانی اسلامی را به عهده بگیرد

تهران- ایرنا- مدیر عامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی کاغذ نشر و مطبوعات تاکنون در حوزه تامین نوشت‌افزار وارد نشده و در خواست ما این است که این مهم را بر عهده بگیرد.

«سعید حسینی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار کرد: در نامه ای که به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم به این موضوع اشاره شد که توقعی نیست از کاغذ نشر این تخصیص انجام شود. بلکه مسئله اینجاست که نوشت افزار ایرانی اسلامی به عنوان یک کالای فرهنگی (به خصوص مواردی که دارای محتوای ایرانی و اسلامی است) به عنوان یک کالای فرهنگی برجسته بوده و تاثیر جدی بر فرهنگ عمومی دارد.

وی با طرح این سوال که چرا معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی کاغذ نشر و مطبوعات است در حوزه تامین کاغذ نوشت افزار وارد نشده و تامین کاغذ این مجمع را به عهده نمی‌گیرد، افزود: مگر غیر از این است که این حوزه در خصوص خدمات فرهنگی تلاش می‌کند.

وی افزود: در این نامه نسبت به شرایط نامناسب قیمت کاغذ که هر روز در حال افزایش است و مشکلاتی که تولیدکنندگان نوشت افزار با آن مواجه هستند ، توضیحاتی خدمت وزیر ارائه شده و توقع ما این است که وزارت ارشاد این مسئله را به لحاظ فرهنگی بودن آن از دولت پیگیری کند.

مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی با اشاره به اینکه این موضوع را همچنین از معاون اول رئیس جمهوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز پی گیری کرده ایم، اختصاص ارز نیمایی به نوشت‌افزار ایرانی را از موضوعات مهم عنوان کرد و ادامه داد: ما با بند کاغذ ۷۰ هزار تومانی کارمان را آغاز کردیم، اما اکنون هر بند کاغذ به حدود ۵۰۰ هزار تومان رسیده است، این افزایش قیمت را با هر قیمت دلاری که حساب کنیم با هیچ منطق اقتصادی جور درنمی آید.

وی ادامه داد: با فرض دلار آزاد اگر کاغذ از خارج نیز وارد شود نباید با این قیمت عرضه شود. دولت باید بر این قیمت‌ها نظارت کرده و قیمت کاغذ را به تعادل برساند. اینکه کاغذ با ارز نیمایی وارد می‌شود و در بازار به صورت آزاد فروخته و یا احتکار می‌شود و یا اینکه رانتی وجود دارد جزو مواردی است که دولت باید بر آن نظارت کند.

 مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی تصریح کرد: این افزایش قیمت نشان از سوء استفاده، رانت‌ و فسادهایی است که در این میان وجود دارد. شرایط اختصاص ارز نیمایی هم از جنبه فرهنگی و نیز از نظر ضروری بودن این کالا برای دانش‌آموزان مناطق محروم و اقشار کم درآمد اولویت دارد از این رو ما از تمام دستگاه‌ها از جمله وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی این مسئله را پیگیری و مطالبه کرده‌ایم.

حسینی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی کاغذ نشر و مطبوعات است، گفت: ما این توقع را نداریم که از کاغذ کتاب این تخصیص صورت بگیرد بلکه حرف ما این است که چرا کاری نمی‌کنید تا کاغذ و نوشت افزار نیز زیر نظر معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برود.

وی با طرح این سوال که حتی اگر دولت ارزی به این مورد اختصاص ندهد بازار را چه نهادی باید مدیریت کند، یادآورشد: ما به دولت قول داده ایم که اگر مواد اولیه یارانه‌ای ب حوزه نوشت افزار اختصاص دهد اتفاقی نظیر دیگر کالاها نیفتد و اگر قرار شد برای تولید محصولی با قیمت پایین‌تر یارانه‌ای مثل کاغذ فرهنگی اختصاص یابد ما از لحظه تحویل کاغذ، تولید، توزیع و تا رسیدن محصول نهایی به دست مخاطب نظارت می کنیم تا آن یارانه به دست مصرف کننده واقعی برسد.

مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی تاکید کرد: کاغذ بندی ۵۰۰ هزار تومان هیچ توجیهی ندارد. اگر ارز را از صرافی تهیه کنیم نهایتا قیمت هر بند کاغذ تا ۳۷۰ تومان باید برسد که این قیمت نتیجه احتکار عده‌ای در بازار بوده که لازم است نهادی پاسخگوی این مسئله باشد. عده ای این مسئله را حواله به قوه قضائیه می‌دهند که در واقع این چنین نیست و این قوه پاسخگوی نقطه نهایی کار باید باشد نه پاسخگوی این مرحله.

حسینی افزود: هیچ تحلیلی نمی‌توان انجام داد که چرا قیمت دفتر ۲ هزار تومانی به ۱۰ هزار تومان افزایش می‌یابد که این افزایش پنج برابری آسیب جدی به قشر مصرف کننده و تولید کننده می‌رساند.

وی ادامه داد: حتی اگر دولت پول نداشته و یا در شرایط تحریمی است ایرادی ندارد حداقل مدیریت درستی را در این خصوص داشته باشد.

مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی گفت: واردکنندگان این صنف نیز محدود بوده و تنها ۵۰ مجموعه در عرصه واردات کاغذ فعال هستند و مدیریت بر آنها کار سخت و مشکلی نیست که باید با توجه به نزدیک بودن آغاز سال تحصیلی به این امر پرداخته شود.

حسینی ادامه داد: پیگیری ما از دولت به این جهت است که هر کدام از وزارت‌خانه‌های این دولت به نوبه خود می توانند پیگیر این موضوع بوده و به آن بپردازند. انتظار می رود معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد اسلامیدر کنار تامین کاغذ نشر و مطبوعات به تامین کاغذ این قسمت نیز بپردازد. بحث تامین کاغذ نوشت افزار بحث جدیدی نیست بلکه جزو کالاهای فرهنگی محسوب می‌شود.

وی افزود: اکنون مدتی است پیگیر این موضوع از وزارت ارشاد هستیم تا این وزارتخانه در کنار موضوعاتی همچون حقوق کتاب، مسئله تامین کاغذ برای تولید نوشت افزار ایرانی اسلامی را نیز از طریق دولت مورد توجه و پیگیری قرار دهد.

هفتمین نمایشگاه نوشت افزار ایرانی اسلامی با عنوان «ایران نوشت» با حضور بیش از یکصد تولیدکننده نوشت افزار از سراسر کشور ، از ۱۴ مرداد به مدت ۱۲ روز در مرکز آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا می‌شود./

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha