۸ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۳۷
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 83418213
T T
۰ نفر
چین: بیشتر ساکنان اردوگاه های بازآموزی به جامعه بازگشته اند

پکن- ایرنا- نایب رییس استان مسلمان نشین سین کیانگ چین بدون ارایه جزییات بیشتری اعلام کرد بیشتر افراد فرستاده شده به اردوگاه های باز آموزی در منطقه سین کیانگ به جامعه بازگشته اند.

به گزارش رسانه های چین، «آلکن تونیاز» روز سه شنبه در پکن به خبرنگاران افزود: در حال حاضر بیشتر این افراد آموزش های لازم را گذرانده و به نزد خانواده و جامعه بازگشته اند.

او تاکید کرد برخی کشورهای خاص و رسانه های دارای انگیزه های مشخص، با انتشار گزارش های ناعادلانه، نادرست و مغرضانه از این موضوع با هدف تهمت و افترا علیه چین و زیر سئوال بردن کارکرد مراکز بازآموزی هستند.

کشورهای غربی، همچنین دولت چین را به راه اندازی اردوگاه‌های کار اجباری برای مسلمانان متهم کرده اند اما چین می‌گوید «مراکز بازآموزی عقیدتی» بخشی از تلاش‌های دولت برای مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در سین کیانگ است و هرگونه کار اجباری در این اردوگاه‌ها را تکذیب می‌کند.

سازمان‌های مدافع حقوق بشر، دولت چین را به استفاده از خشونت و سختگیری علیه مسلمانان اویغور در سین کیانگ متهم می‌کنند اما دولت چین این اتهامات را رد کرده و می‌گوید تنها کسانی را مجازات می‌کند که علیه امنیت کشور اقدام کرده باشند.

پکن به منظور شفاف سازی و مقابله با ادعاهای دولت‌های غربی هرساله در چندین نوبت اقدام به اعزام روزنامه نگاران و دیپلمات‌های مقیم چین به این مناطق می‌کند تا از نزدیک در جریان خدمات دهی دولت به اویغورها قرار بگیرند.

21 تیر ماه امسال بود که در پی انتقادات کشورهای غربی از رفتار دولت چین با مسلمانان منطقه سین کیانگ این کشور، سفرای سازمان ملل متحد از ۳۷ کشور جهان، با انتشار نامه ای در پاسخ به این انتقادات، رفتار چین با مسلمانان اویغور و سایر اقلیت های مسلمان چین را مناسب دانستند.

نمایندگانی از سراسر اتحادیه اروپا از جمله استرالیا، کانادا، ژاپن و نیوزلند با انتشار نامه‌ای مشترک به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، رفتار چین با اقلیت اویغور این کشور در منطقه سین‌کیانگ را محکوم کردند چین نیز با رد اظهارات این کشورها، این نامه را اتهام خواند.

در همین حال، روز جمعه ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) گروهی از کشورها از جمله روسیه، عربستان سعودی، نیجریه، الجزایر و کره شمالی در پاسخ به کشورهای منتقد، نامه‌ای به طرفداری از چین منتشر کردند.

در این نامه که برخی کشورهای دیگر از جمله میانمار، فیلیپین و زیمباوه نیز آن را امضا کرده‌اند، آمده است: «ما از دستاوردهای قابل توجه چین در زمینه حقوق بشر قدردانی می‌کنیم و به این نکاه توجه می‌کنیم که تروریسم، جدایی طلبی و افراط گرایی مذهبی باعث ایجاد خسارات زیادی برای مردم تمام گروه‌های اقلیتی و قومی در سین کیانگ شده است.»

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha