کامران خرم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون بخشی از این اراضی زیر پوشش قرار گرفته اما به دلیل نبود منابع مالی کافی این کار به طور کامل انجام نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه سد قشلاق ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی پایاب را در بلندمدت پوشش خواهد داد، افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده از آب سد تلوار نیز یک هزار هکتار زمین کشاورزی سیراب میشود که تاکنون این کار انجام نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان یادآور شد: سد سنگ سیاه ۲ هزار و ۱۷۰ هکتار را پوشش می دهد که هنوز این سد به بهره برداری نرسیده و سد گاوشان نیز در بلندمدت چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی اطراف را سیراب خواهد کرد.
خرم سطح زیر پوشش اراضی در نظر گرفته شده برای سد گاران را پنج هزار و ۷۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت: این سد ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما شبکه پاین دست آن به بهره برداری نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه از سد آزاد نیز آب پنج هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی تامین خواهد شد، تاکید کرد: این سد ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد ولی تاکنون طرح واگذاری آب به اراضی تعیین شده انجام نشده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان اظهار داشت: در بلندمدت سد سورال یک هزار و ۲۰۰ هکتار و سد گلبلاغ نیز ۷۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه را زیر پوشش قرار میدهد، ضمن اینکه سد بانه فقط برای تامین آب شرب استفاده میشود.
کردستان استانی کوهستانی و اقلیم آن متأثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانه ای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
از حوضههای آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان ۹ دشت بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشتهای قروه دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
از مجموع ۳۳ سد استان، ۱۱ سد در حال بهره برداری، ۱۰ سد در دست اجرا و ۱۲ مورد نیز مطالعاتی است.
۷۳۵۵/۹۱۰۲
نظر شما