رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) عصر دوشنبه هفته جاری با هیات همراه وارد خراسان جنوبی شد که افتتاح ۲ طرح مشارکت اقتصادی بنگاهمحور برکت، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، امضای تفاهمنامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و استانداری خراسان جنوبی با محوریت اشتغالزایی، بهرهبرداری از ۳۶۰ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور برکت و افتتاح ۱۱ کتابخانه برکت و آبرسانی به سه روستا از مهمترین برنامههای سفر ۲ روزه محمد مخبر در این استان بود.
سرمایه گذاری ۳۳۸ میلیارد تومانی بنیاد برکت در خراسان جنوبی
بنیاد برکت تاکنون با صرف هزینه ۳۳۸ میلیارد تومان گام مهمی در زمینه محرومیت زدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی مردم خراسان جنوبی برداشته است و با امضای تفاهمنامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با استانداری خراسان جنوبی با محوریت اشتغالزایی مجموع سرمایهگذاری آن در خراسان جنوبی به ۸۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هم در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی فعالیتهای این ستاد را تشریح کرد.
محمد مخبر در این دیدار به سرمایه گذاری ۳۳۸ میلیارد تومانی بنیاد برکت در خراسان جنوبی از چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تا به امروز ۳۶۰ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور، ۱۲طرح بنگاهمحور و چهار طرح تسهیلاتمحور را در این استان ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: همچنین ۸۹ پروژه عمرانی، ۳۶ مدرسه، ۱۹ مسجد و بیمارستان شهرستان فردوس را به بهرهبرداری رسانده ایم و علاوه بر این، خدمات دیگری توسط ستاد در حوزههای اجتماعی از جمله بیمهی روستائیان، تامین هزینه درمان بیماران صعبالعلاج، توزیع بسته لوازم التحریر، حمایت از ایتام به مردم این استان ارائه کرده است.
افتتاح ۲ طرح بنگاهمحور برکت در خراسان جنوبی
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) همچنین در اولین روز سفر خود به خراسان جنوبی، طرحهای اشتغالزایی مشارکتی بنیاد برکت شامل شرکت جوجه تن طلا با سرمایهگذاری ۱۰۱ میلیارد و ۹۷۸ میلیون ریال و اشتغالزایی ۲۵۵ نفر، فعال در تولید جوجه یک روزه و با ظرفیت پرورش ۳۰ هزار قطعه مرغ مادر و شرکت پهندشت بیرجند با سرمایهگذاری ۸۱ میلیارد و ۲۷۷ میلیون ریال و اشتغالزایی ۱۴۵ نفر، فعال در پرورش مرغ تخمگذار با ظرفیت پرورش ۹۰ هزار قطعه مرغ تخمگذار را افتتاح کرد.
مخبر در حاشیه افتتاح این۲ طرح اشتغالزایی برکت گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تا به امروز ۱۳ هزار شغل را با اعتباری بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در خراسان جنوبی به بهرهبرداری رسانده و طی دو سال آینده ۱۲ هزار شغل دیگر را در این استان ایجاد خواهد کرد.
وی اظهار داشت: محور اصلی فعالیتهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) اشتغالزایی است و ستاد اجرایی هر جا که لازم باشد برای توسعه طرحهای اشتغالزایی و رونق تولید از کارآفرینان، تولیدکنندگان و صاحبان صنایع حمایت خواهد کرد.
امضای تفاهمنامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و استانداری خراسان جنوبی
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در دومین روز سفر به خراسان جنوبی، تفاهمنامه همکاری میان این ستاد و استانداری خراسان جنوبی را با محوریت اشتغالزایی با محمدصادق معتمدیان امضا کرد.
این تفاهمنامه در زمینه ایجاد، ساماندهی و تکمیل زنجیره ارزش پرورش شتر و دام سبک و تبدیل خراسان جنوبی به قطب تامین و ترانزیت شتر و محصولات آن در کشور تا سال ۱۴۰۰ به مبلغ سه هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال منعقد شد که در مجموع به اشتغال ۱۲هزار نفر در این استان منجر خواهد شد.
بر اساس این تفاهمنامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در چهار بخش شامل اجرای طرحهای توانمندسازی اقتصادی و اشتغالزایی با اعتباری معادل ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال با هدف تامین هشت هزار نفر شتر و ۲۵ هزار راس بز و میش جهت راهاندازی سه هزار و ۲ هزار واحد اشتغالزایی خرد، اجرای طرحهای زیرساختی اقتصادی با مجموع اعتبار ۳۴۰ میلیارد ریال، اجرای طرحهای حمایتی اجتماعی با مجموع اعتبار بیش از ۱۱۰ میلیارد ریال و اجرای طرح تولید مسکن ارزان قیمت در خراسان جنوبی به فعالیت خواهد پرداخت.
مخبر در آیین امضای این تفاهم نامه اظهار امیدواری کرد؛ این تفاهمنامه علاوه بر تاثیرگذاری در کاهش نرخ بیکاری در خراسان جنوبی و ارتقای سطح معیشت زندگی در این استان، در تأمین پروتئین کشور هم نقش داشته باشد.
وی هدف اصلی از امضای این تفاهمنامه با استانداری خراسان جنوبی را تبدیل این استان به قطب پرورش شتر و مرکز تولید و شبکه توزیع گوشت و محصولات مرتبط با شتر در منطقه ذکر کرد.
مخبر بیان کرد: بر اساس این تفاهم نامه مجموع سرمایهگذاری در خراسان جنوبی به ۸۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید و در این تصمیمات جدید نزدیک به ۳۰ هزار شغل طی ۲ سال آینده در استان ایجاد شود.
وی اظهار داشت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) علاوه بر مفاد تفاهمنامه، در ساخت ۳۲ مدرسه جدید، ساخت، تکمیل و تجهیز ۱۴ مرکز بهداشت، ساخت ۷۰۰ واحد مسکونی، آبرسانی به ۲۳ روستا، احیا و مرمت قنوات و کمک به ساخت زیرساختهای پوششدهی صدا و سیما در مناطق مرزی مشارکت خواهدکرد.
استاندار خراسان جنوبی هم در این آیین گفت: امضای تفاهمنامه مشارکتی بین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و استانداری مهمترین پروژهای بود که امروز رقم خورد و در قالب آن استان به هاب (مرکز منطقهای) پرورش شتر تبدیل میشود.
درخواست کمک برای خرید تانکر آبرسانی، ساخت مدرسه و فضای بهداشتی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی هم در آیین امضای این تفاهم نامه با توجه به اینکه با ۳۸ دستگاه تانکر سیار به روستاهای استان به صورت نوبتی آبرسانی میشود برای خرید تانکر در شهرستانها از ستاد اجرایی فرمان امام (ره)درخواست کمک کرد.
مهدی صفوی نژاد افزود: در حال حاضر آب شرب ۱۸ تا ۲۲ درصد جمعیت روستایی استان معادل ۴۵۰ روستا به صورت سیار و با تانکر تامین میشود.
وی بیان کرد: برای تامین آب شرب ۹۳ روستا با جمعیت چهار هزار و ۴۰۰ خانوار با اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومان از ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) مساعدت طلبیدیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز برای تکمیل طرح آبرسانی به ۲۳ روستای استان به صورت مشارکتی قول همکاری داد تا یک سوم سرمایهگذاری را تامین کند.
مخبر همچنین برای تامین ۱۱ دستگاه تانکر (هر تانکر ۵۰۰ میلیون تومان) به صورت مشارکتی و با سهم یک سوم قول مساعد داد.
محمد رضا بیکی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی هم در این آیین خواستار احداث ۲ مدرسه ۱۲ کلاسه در حاشیه بیرجند شد و گفت: در حال حاضر ۵۲ مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که با ساختههای پیش ساخته با اعتبار ۶ میلیارد تومان میتوان این مدارس کانکسی را حذف کرد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در این زمنیه قول داد به صورت مشارکتی اداره کل نوسازی و ستاد اجرایی نسبت به احداث و تامین ۳۲ مدرسه تک کلاسه در استان مساعدت کند و طی یک سال مدارس احداث و تحویل داده شود.
محمد دهقانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم در این آیین خواستار مشارکت بنیاد برکت در ساخت بیمارستان شهرستان بشرویه و تکمیل فضاهای آموزشی خراسان جنوبی شد که رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در این زمینه گفت: از سالهای گذشته مشارکت در احداث ۱۱ بیمارستان در سطح کشور و یک بیمارستان در خراسان جنوبی را تقبل کردیم که هنوز تمام بیمارستانهای مربوطه تکمیل یا به بهره برداری نرسیده است لذا تا اتمام این پروژهها نمیتوانیم به استان قول مساعدت بدهیم.
مخبر افزود: برای تکمیل ۱۴ پروژه بهداشتی و درمانی روستایی خراسان جنوبی به صورت مشارکتی و سهم یک سوم وزارت بهداشت، یک سوم استانداری و یک سوم ستاد همکاری میکنیم.
بهرهبرداری از ۳۶۰ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور برکت
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در دومین روز سفر خود به خراسان جنوبی، ۳۶۰ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور برکت در این استان را در نهبندان افتتاح کرد که این تعداد طرح اشتغالزایی منجر به ایجاد یکهزار و ۸ شغل شده است.
این طرحها در ۸۴ روستای محروم خراسان جنوبی و در رستههای شغلی از جمله دامداری سبک و سنگین، پرورش بوقلمون، صنایع دستی و قالیبافی به بهرهبرداری رسید.
مخبر در مراسم افتتاح این طرحها در جمع مردم نهبندان گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تاکنون ۴۱۰ میلیارد ریال در این شهرستان هزینه کرده است.
وی افزود: یکهزار طرح اشتغالزایی جدید در نهبندان تا پایان سال طراحی و اجرا میشود تا نرخ بیکاری ۱۶ درصدی این شهرستان به پایینتر از میانگین کشوری برسد.
افتتاح ۱۱ کتابخانه برکت و آبرسانی به سه روستا
افتتاح همزمان کتابخانه برکت «محتاج نهی» نهبندان و ۱۰ کتابخانه دیگر برکت در سراسر کشور و افتتاح طرح آبرسانی به روستاهای الوند، سیاه خونیک و سالگرد از دیگر برنامههای دومین روز سفر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به خراسان جنوبی در شهرستان نهبندان بود.
مخبر در شهر نهبندان از خانوادهی معزز سردار شهید احمد قنبری از شهدای هشت سال دفاع مقدس دلجویی و تقدیر کرد.
بازدید از طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکت در شهرستانهای نهبندان و سربیشه از دیگر برنامههای دومین روز سفر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در شهرستانهای نهبندان و سربیشه بود.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در ساعت پایانی سفر ۲ روزه خود به خراسان جنوبی با خانواده شهید بصیری پور، اولین شهید مدافع حرم این استان دیدار و چفیه اهدایی مقام معظم رهبری را به خانواده این شهید والامقام تقدیم کرد.
۷۵۵۶*۶۰۵۴