به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران، کامران اصغری این واحدهای معدنی زغال سنگ که فعالیتشان به دلیل عدم رعایت ایمنی کار تعطیل شد را مربوط به شهرستان های نور و سوادکوه در این استان اعلام کردهاست.
وی اضافه کرد: براساس آیین نامه ۴۵۶ شورای عالی حفاظت فنی، اجرای ماده ۸۵ قانون کار برای کلیه کارگران، کارمندان، کارفرمایان و کارگاه ها الزامی است و تمام کارگاهها باید پیش از صدور پروانه بهرهبرداری طرحهای خود را با این قانون تطبیق دهند.
وی اظهارداشت: باززسان کار در سرکشی از کارگاههای معادن، واحدهایی که این ماده قانونی را رعایت نکنند را طبق دستور قضایی تا زمان اجرای این قوانین متوقف خواهند کرد.
به گفته اصغری ، فعالیت این کارگاهها براساس ماده ۱۰۵ با درخواست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران و دستور دادستان عمومی و انقلاب تعطیل شد.
دبیر شورای اشتغال مازندران تصریح کرد: در شرایط کنونی یکی از مولفه مهم ارتقای شرایط ایمنی کار در معادن ذغال سنگ کشور و استان به عنوان کارگاههای آسیب پذیر؛ سرمایهگذاری به منظور گذر از روش استخراج سنتی به روشهای ایمن مکانیزه است و تغییر جهت به این سو بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
از ۱۱۰ معدن فعال در مازندران که نیمی از آنها را معادن زغال سنگ تشکیل می دهد کمتر از ۱۰ درصدشان مسوول فنی به عنوان مسوول اصلی اجرای قانون ایمنی کار دارند که بنا به گفته رئیس سازمان نظام مهندسی معادن استان وجود مسوول فنی می تواند از وقوع نیمی از حوادث کار در این کارگاهها جلوگیری کند.
براساس آمار حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر در معادن مازندران اشتغال دارند.
برای صیانت نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعملهایی که از طریق شورایعالی حفاظت فنی ( جهت تامین حفاظت فنی ) و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی(جهت جلوگیری از بیماریهای حرفهای و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار ) تدوین می شود، برای کلیه کارگاهها، کارفرمایان ، کارگران و کارآموزان الزامی است.
براساس آمار رسمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته حدود ۱۰ هزار حوادث ناشی از کار در ایران برای کارگران تحت پوشش تامین اجتماعی رخ داد که در این ارتباط حدود ۶۷۸ کارگر جان خود را از دست دادند که بیشترین تلفات انسانی در کارگاههای کارگری با ۱۷۹ مورد مربوط به استان تهران است و پس از آن اصفهان با ۵۲ فوتی رتبه دوم کشور را به خود اختصاص دادند.
آمار ناشی از حوادث کار در استان مازندران در سال گذشته ۲۱ مورد اعلام شدهاست.
۶۹۸۲/ ۱۸۹۹
ساری-ایرنا- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: به دلیل عدم رعایت ایمنی در کار، ۱۱ کارگاه معدن زغالسنگ در این استان با حکم قضایی پلمپ شد.
اخبار مرتبط
-
رئيس سازمان نظام مهندسي معدن مازندران
دو سوم معادن زغال سنگ مازندران تعطيل است
ساري-ايرنا- رئيس سازمان نظام مهندسي معدن مازندران گفت : هم اكنون دو سوم معادن زغال سنگ در اين…
-
یك مقام مسئول در تامین اجتماعی:
64 درصد حوادث ناشی از كار به دلیل بی احتیاطی كارگر است
تهران - ایرنا - مدیر كل امور فرهنگی و اجتماعی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی گفت: از میان…
-
زغالسنگ و مشكلاتي كه هنوز حل نشده اند
شاهرود- ايرنا- با برگزاري سومين كنگره ملي زغال سنگ، مهم ترين مشكلات پيش روي توليد كنندگان اين…
نظر شما