رحیم حبنقی روز چهارشنبه در آیین تکریم و معارفه روسای جدید و قدیم مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب اظهار کرد: به دلیل مشکلات مالی چند دانشکده دانشگاه ارومیه اعم از دانشکده کشاورزی با منابع طبیعی، دانشکده شیمی با علوم پایه و دانشکده برق با علوم فنی ادغام شد تا این دانشگاه خود را با شرایط تطبیق دهد.
وی گفت: دانشگاهها باید با تولید ثروت برای خود درآمدزایی کرده و با تولید علم و دانش، ثروت ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز دانش، ثروت و قدرت ایجاد میکند، اظهار کرد: دانش ما مصرفی است و با تخصیص بودجه دولتی طرحهای پژوهشی اجرا می شود و حاصل این طرحها این است که استادان مقاله تولید کرده و به واسطه آن مدارج علمی بالاتر را کسب میکنند و کشورهای دیگر نیز از آن مقالهها استفاده میکنند.
وی بیان کرد: با این شیوه ارتباط دانشگاه با جامعه نیز قطع میشود، در حالی که رسالت اصلی دانشگاهها کمک به پیشرفت جامعه است.
«حب نقی» اضافه کرد: با این شیوه همچنین تکنولوژی و صنعت و دانشگاهها به هم نیازی احساس نمیکنند، بنابراین نیاز است که از بودجه نفتی فاصله گرفت و سرمایه نفتی خود را برای نسلهای آینده نیز حفظ کرد.
رییس دانشگاه ارومیه در ادامه با اشاره به ظرفیت و پتانسیل ویژه میاندوآب در زمینه آب و کشاورزی، اظهار کرد: میاندوآب در میان ۲ رودخانه «زرینهرود» و «سیمینهرود» قرار گرفته و منطقه زرخیز کشاورزی است ولی رشته آب در مرکز آموزش عالی شهید باکری این شهرستان هنوز وجود ندارد که باید به این ظرفیت توجه شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه بیشتر آبیاریها به شیوه سنتی است، افزود: باید از کشاورزی سنتی فاصله گرفته و از ظرفیت دانشکدههای کشاورزی که هزینه زیاد و نقش مهمی در تولید علم فنی و کشاورزی دارند در مدرن کردن کشاورزی استفاده کنیم.
وی با انتقاد از بی توجهی به تصمیمهای ستاد احیای دریاچه ارومیه بیان کرد: از چندین سال پیش به منظور احیای دریاچه ارومیه مسوولان اعلام کردند که در حوضه آبریز دریاچه محصولی کشت نشود، ولی در جلسه استانی، نمایندگان وقت این شهرستان از این تصمیم انتقاد و مخالفت کردند و در نهایت طرحی که با عنوان «نکاشت» مطرح بود به طرح «بِه کاشت» تبدیل شد.
«حب نقی» با تاکید بر اجرای آبیاری نوین و معیشت جایگزین برای کشاورزان افزود: به علت متراکم شدن علم در دانشگاهها و عدم ارتباط با این حوزه، از کشاورزی مدرن غافل شدهایم.
وی با بیان اینکه باید بین دانشگاه و کشاورزی و جامعه ارتباط برقرار شود، گفت: در میاندوآب ظرفیتهای زیادی وجود دارد که به احیای دریاچه ارومیه میتواند کمک شایانی کند.
وی با اشاره به وجود پتانسیل عظیم درآمدی در دریاچه ارومیه بنام «آرتمیا» گفت: دشت فسندوز میاندوآب که در سالهای گذشته برای پرورش ماهی به سرمایهگذاران واگذار شده بود ولی اجرایی نشد اکنون بهترین پتانسیل و مکان برای پرورش آرتمیا است که اگر تخم آرتمیا بهخوبی در آن به عمل آید هر کیلوگرم آن ۲۰۰ دلار درآمدزایی میکند.
در این جلسه «حسن مهدویکیا» که پیش از این معاون آموزشی و پژوهشی مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب بود به عنوان رییس جدید این مرکز معرفی و از خدمات « افشار کبیری» تجلیل شد.
مرکز آموزش عالی شهید باکری میاندوآب در پنج گروه آموزشی و در سه مقطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد با ۴۰ کادر آموزشی شامل ۱۶ نفر عضو هیأت علمی با مرتبه علمی استادیار و ۲۴ نفر عضو مدعو با مرتبه علمی استادیار، ۲۵ نفر کادر اداری، ۱۵ کلاس، ۱۱ آزمایشگاه و چهار کارگاه، یک سایت رایانهای، یک لابراتوار زبان، یک سایت گلخانه، ۲ سالن مطالعه، ۲ سالن غذاخوری و سالن اجتماعات فعالیت دارد.
۹۸۷۱/۶۱۸۵/۲۰۹۳
نظر شما