«مرتضی مبلغ» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره ثبت دو جبهه «اصلاح طلبان ایران اسلامی» و «جبهه هماهنگی اصلاحات» در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، گفت: شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب با دو دهه فعالیت کارکردی چون هماهنگی احزاب اصلاح طلب دارد. با توجه به قانون جدید، ائتلاف ها نیاز به کسب مجوز ندارند و فقط باید به اطلاع کمیسیون ماده ۱۰ برسد.
وی با بیان اینکه جبهه اصلاح طلبان به عنوان ائتلاف اصلی اصلاح طلبان به مسائل مهمتری می پردازد، ادامه داد: شورای عالی سیاست گذاری متشکل از احزاب و شخصیت های اصلاح طلب و بازوی انتخاباتی جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی است.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی یادآور شد: ترکیب جبهه هماهنگی اصلاحات متشکل از احزاب (شخصیت های حقوقی) است و وظیفه اش هماهنگی میان تشکلهای سیاسی اصلاح طلب است. همه اعضای شورای عالی و شورای هماهنگی اصلاحات در این دو جبهه حضور دارند و هم پوشانی و موازی کاری ندارند.
نقدها به دولت باهم متفاوت است
مبلغ درباره انتقادهای برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دولت، خاطرنشان کرد: این انتقادها جدید نیست و از ابتدای استقرار دولت وجود داشت،سنخ این نقدها کاملا با هم متفاوت است. بخش تندرو جناح اصول گرا با هدف تضعیف و تخریب دولت از سال ۹۲ بنای مخالفت شدید با دولت را گذاشت. اما جنس انتقادهایی که اصلاح طلبان و بخش معتدل جناح اصولگرا نسبت به دولت دارند، براساس راهبرد «پشتیبانی از دولت همراه با انتقاد» است؛ یعنی ضمن انتقاد دلسوزانه به حمایت از دولت ادامه میدهند.
این فعال اصلاح طلب اظهار کرد: میان این دو نقد تفاوت اساسی وجود دارد؛ یکی در راستای تضعیف و دیگری با هدف تقویت دولت بیان میشود. در همه دورهها در آستانه انتخابات تحرکات سیاسی و تبلیغاتی و انتقادها سمت و سوی انتخاباتی به خود می گیرد، اگرچه همه نقدها مرتبط با انتخابات نیست.
وی درباره اختلاف نظر اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات، عنوان کرد: اصلاح طلبان به دلیل ماهیت سیاسی و فرهنگی و اعتقاد به تکثرگرایی و پویایی، نظرات متنوعی دارند ولی ذیل وحدت و ائتلافی عام حرکت میکنند.
مبلغ با بیان اینکه اعتقاد به تنوع، تکثر و همه ابعاد آزادی، وجه اشتراک همه اصلاحطلبان است، افزود: این فرهنگ سیاسی مترقی باعث می شود هر حزب اصلاحطلب درباره مسائل اساسی کشور راهبرد، تعریف و برنامه خودش را داشته باشد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: چند صدایی اصلاح طلبان در نهایت به وحدت و ائتلاف میانجامد، چندصدایی این ایام موضوع جدیدی نیست و از دو دهه قبل که مفهوم اصلاح طلبی وارد ادبیات سیاسی ایران شد، همیشه تنوع و تکثر در عین حال وحدت نهایی وجود داشته است.
نظر شما