برخی دیگر از منابع رسانه ای منطقه نیز سفر هیات گارد ساحلی امارات به تهران را نشانه تقویت روابط دیپلماتیک بین امارات و ایران برشمردند و المیادین نیز آن را زمینه ساز خروج امارات از ائتلاف سعودی دانست.
در این میان وزارت خارجه امارات از نتایج حاصل از این سفر ابراز رضایت کرد.
اما "عبد الخالق عبدالله" استاد دانشگاه امارات در یک توئیت نوشت: سفر هیات گارد ساحلی امارات به تهران یک اقدام فنی و روتین است اما در سطح رسانه ای بزرگنمایی شده است.
در مقابل "نورالدین الدغیر" خبرنگار شبکه الجزیره در تهران گفت: این سفر در شرایط عادی یک اقدام معمول و طبیعی است اما در شرایط استثنایی کنونی در منطقه دیگر اینطور نیست.
همچنین روزنامه لبنانی البناء در تحلیل سفر هیات اماراتی به تهران با بیان اینکه حضور هیات اماراتی در تهران پیام مثبت آمریکا به ایران است، این سفر را اتفاق غیرمنتظره ای شبیه تصمیم امارات به خروج تدریجی از جنگ در یمن برشمرد.
به نوشته این روزنامه، با توجه به اینکه خروج امارات از یمن با اقدام های سیاسی این کشور همراه بوده است، بنابراین تصمیم این کشور مبنی بر خروج از یمن تفسیری فراتر از فاصله گرفتن از عربستان سعودی پیدا می کند و به معنی گام نخست تغییر در ائتلاف جنگ علیه یمن به رهبری واشنگتن و پیام مثبت به تهران است با این مضمون که پایان جنگ از طریق سیاسی امکان پذیر است.
علاوه بر این به نظر می رسد، دیدار مسئولان اماراتی و ایرانی در سطح گارد ساحلی و تحت عنوان "هماهنگی امنیتی برای تضمین امنیت دریانوردی در منطقه خلیج فارس"، حامل پیام آمریکا به ایران باشد با این مضمون که در هرگونه حل و فصل فراگیر در منطقه خلیج فارس آماده است نقش و جایگاه ایران در حفظ امنیت دریانوردی در منطقه خلیج فارس را به رسمیت بشناسد.
به نوشته البناء، آمریکا امارات را برای این ماموریت در نظر گرفت تا این تصویر را که نشست های مربوط به تنگه هرمز به رهبری آمریکا به معنی به چالش کشیدن ایران و مقدمات رویارویی با آن است، از بین ببرد.
در این میان، پیام های مثبت مشابهی از اروپا نیز به ایران ارسال می شود که از تغییرات قابل توجه در پیشنهادات مربوط به راهکار مالی تبادل با ایران یا اینستکس حکایت دارد و هدف از آن پر کردن شکاف بین تهران و اتحادیه اروپا تحت سقف حمایت از توافق هسته ای است.
روزنامه الاخبار لبنان نیز نوشت: تفاهم های امارات و ایران خیلی زود از دروازه امنیت مرزی و دریانوری علنی شد، زیرا برگزاری نشست اخیر هیات گارد ساحلی امارات پس از مدت ها در تهران بی سابقه بود.
تهران سه شنبه هفته جاری میزبان ششمین نشست گارد ساحلی میان امارات و ایران بود. پنجمین نشست گارد ساحلی دو کشور در سال 2013 برگزار شده بود.
نشست اخیر در حالی در تهران برگزار شد که تا چند هفته پیش از آن به دلیل تنش آفرینی آمریکا در آبهای خیلج فارس و قرار گرفتن نام امارات و عربستان در صدر «گروه ب» (محمد بن زاید، محمد بن سلمان، جان بولتون و بنیامین نتانیاهو) بنا به تعبیر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، کسی برگزاری چنین نشستی را در تهران پیش بینی نمیکرد.
نظر شما