به گزارش روسیا الیوم، در تحولی بی سابقه نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن صبح پنجشنبه اعلام کردند که یک پایگاه نظامی را در شهر "الدمام" واقع در ساحل شرقی عربستان با یک فروند موشک بالستیک هدف قرار دادند.
این گزارش می افزاید: آنچه که در این حمله موشکی چشمگیر است برد بسیار بالای موشک یمنی است که مسافت طولانی را از غرب به شرق عربستان طی کرده است. این درحالی است که پیش از این موشک های یمنی در دورترین برد خود ریاض را هدف قرار داده بودند.
بنابراین گزارش، در نزدیکی مسیری که این موشک بر فراز فضای هوایی عربستان طی کرده، بسیاری از پایگاه های نظامی حساس و مهم عربستان قرار دارد از جمله:
۱_ پایگاه هوایی ملک خالد وابسته به نیروی هوایی عربستان که در نزدیکی شهر خمیس مشیط در شرق أبها در منطقه عسیر واقع در جنوب غربی عربستان واقع است.
۲- مجتمع مسکونی نیروهای هوایی عربستان واقع در فاصله ۲۰ کیلومتری شرق ریاض که همچنین میزبان نیروهای آمریکایی نیز هست.
۳- پایگاه هوایی امیرسلطان وابسته به نیروی هوایی عربستان که در بخش جنوب شرقی شهر السیح در استان خرج عربستان قرار دارد و براساس گزارش رسانه های آمریکایی از ژوئن گذشته ، آمریکا نیروهایش را به این پایگاه بازگردانده است و سامانه های ضد موشکی پاتریوت در این پایگاه مستقر است.
۴- پایگاه هوایی ملک عبدالعزیز واقع در شهر ظهران که در فاصله ۲۵ کیلومتری شهر الدمام در شرق عربستان قرار دارد و میزبان مرکز جنگ هوایی برای آموزش نظامیان سعودی است.
شهر الدمام در دورترین نقطه شرق عربستان در ساحل خلیج فارس واقع شده و مرکز شرکت های اقتصادی به شمار می رود و مقر اصلی شرکت بزرگ نفت آرامکو برای صدور نفت این کشور نیز در آنجا قرار دارد.
این نخستین حمله به اهداف نظامی در شرق عربستان به شمار می رود و یگان موشکی و پهپادی یمن از مارس ۲۰۱۵ میلادی تاکنون ده ها عملیات نظامی را در عمق خاک عربستان از جمله ریاض انجام داده است.
در همین حال یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن پس از این حمله موشکی از اتباع خارجی که در کشورهای عربستان و امارات متحده عربی سرمایه گذاری کردند خواست تا از مناطق حساس نظامی در این کشورها فاصله بگیرند.
وی تاکید کرد که تا زمانی که تجاوز ائتلاف سعودی به یمن متوقف نشود حملات به متجاوزان ادامه خواهد داشت.
حملات دقیق موشکی و پهپادی یمنی ها به مراکز نظامی و فرودگاههای عربستان به کابوسی برای دولت ریاض تبدیل شده و تاکنون نتوانسته مانع این حملات شود.
عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، حملات گسترده ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادخواهی های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند. در اثر این تجاوز هزاران یمنی کشته شدند.
جنگ علیه یمن همچنین میلیونها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی روبه رو کرده است، به گونه ای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را «بزرگ ترین فاجعه انسانی» نامید.
نظر شما