تعدادی پرستار برای پیگیری مطالبات صنفی به استانداری خراسان مراجعه کردند

مشهد-ایرنا- جمعی از پرستاران مشهدی برای پیگیری مطالبات صنفی خود از جمله ۱۶ ماه کارانه معوق به استانداری خراسان رضوی مراجعه کردند.

یکی از پرستاران بیمارستان امام رضا(ع) مشهد که جزء مراجعه کنندگان بود روز شنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: کارانه به منزله پرداخت درآمد بیمارستانها علاوه بر حقوق به پرسنل درمانی است اما متاسفانه پرداخت کارانه پرستاران ۱۶ ماه است که به تعویق افتاده است.

حجت قاسمی افزود: در ابتدای اجرای طرح کارانه پرستاران ماهانه ۱.۵ تا دو میلیون تومان بود که با اعمال برخی طرح ها از جمله قاصدک هم اکنون این مبالغ تا چند صد هزار تومان کاهش یافته و حتی در برخی موارد منفی شده است.

وی گفت: بر این اساس کارانه خدمات پرستاری از  قبیل وصل سرم، تزریقات، سونداژ و دیگر موارد بیشتر برای پزشکان لحاظ می شود یعنی سهم پزشکان از این گونه خدماتی که پرستار انجام می دهد ۷۰ درصد، پرستار ۱۰ درصد و بیمارستان ۲۰ درصد است.

قاسمی تاکید کرد: در حالی که برای همگان این سوال مطرح است که چگونه با وجود عدم تغییر نحوه محاسبه کارانه ها، سهم پرستاران به مبالغ کم کنونی رسیده اما متاسفانه کسی در این باره پاسخگو نیست.

وی به طرح پی.بی. ام نیز اشاره و بیان کرد: پیش ازاین ۱۲ ساعت شیفت شب برای پرستاران، ۱۸ ساعت محاسبه می شد که با اجرای پایلوت طرح یاد شده در بیمارستان امام رضا(ع) قرار است این ساعات به ۱۲ ساعت تقلیل یابد که مورد اعتراض پرستاران است.    

یک عضو نظام پرستاری خراسان رضوی نیز که او هم در جمع مراجعه کنندگان به استانداری خراسان رضوی بود گفت: مراجعه پرستاران به استانداری صنفی و در راستای دریافت مطالبات معوق آنان انجام شده است.

حمید نخعی افزود: ۱۶ ماه کارانه پرستاران  و همچنین اضافه کار دوره گذشته آنان نیز با گذشت ۱۰ روز تاخیر هنوز پرداخت نشده است.

وی پرداخت مطالبات کارانه بر اساس طرح "قاصدک" را ناعادلانه خواند و گفت: متولیان امر برنامه و دریافت صحیحی از اجرای این طرح ندارند.

این عضو نظام پرستاری خراسان رضوی گفت: با اینکه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال ۸۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است اما این قانون هنوز اجرایی نشده و پرستاران خواستار اجرایی شدن آن هستند.

یکی دیگر از پرستاران که خواست نامش فاش نشود گفت: هم اکنون معاونت درمان دانشگاه به جذب پرستاران شرکتی روی آورده و این گونه جذب نیرو به شدت در حال افزایش است.

وی با بیان این که پرستاران شرکتی  از دریافت مزایای سایر پرستاران محروم هستند افزود: در حالی که هم اکنون پرستاران به صورت استخدامی، پیمانی و تبصره به کار گرفته می شوند جذب شرکتی پرستاران معنایی ندارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تایید تاخیر ۱۶ ماه در پرداخت کارانه پرستاران گفت: پرداخت کارانه متناسب با شرائط اقتصادی دانشگاه ها انجام می شود و تاخیر در پرداختها به دلیل عدم تحقق درآمد بیمه ها بوده است و البته این تاخیرها در سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز روی داده است.

شاپور بدیعی افزود: مطالب مطرح شده در خصوص پرداخت کارانه پزشکان با رقم های بسیار بالا و یا تاخیر دوماه کارانه این قشر کذب است و مدارک پرداختها موجود است و حداقل پرداختی کارانه پزشکان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۷۳۰ هزار تومان و حداکثر پرداخت بر اساس سقف قانونی در کشور تا ۱۰۰ میلیون تومان است که در این دانشگاه ارقام ۴۵ میلیون تومان نیز پرداخت شده است.

وی ادامه داد: سیستم پرداختها در دانشگاه های علوم پزشکی مبتنی بر عملکرد یا همان طرح قاصدک است و بر این اساس دیگر اضافه کاری به این نیروها پرداخت نمی شود اما این دانشگاه برای کمک به پرسنل درمانی خود اقدام به پرداخت علی الحساب بخشی از کارانه ها می کند که پرستاران به آن اضافه کار می گویند البته همین پرداختها نیز به دلیل برخی مشکلات مالی با تاخیر مواجه شده است که در پی رفع آن هستیم.

معاون درمان  دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تشکر از پرستاران به دلیل بیان صرفا صنفی مطالبات خود گفت: نیازمند شفاف سازی در خصوص نحوه پرداختها هستیم و در این راستا قرار شد ساعت هشت صبح روز پنج شنبه این هفته در تالار چمران بیمارستان قائم نشستی عمومی با حضور معاون پرستاری وزیر بهداشت و مسئولان دانشگاه برگزار شود.

بدیعی افزود: برخی تغییرات در پرداختها از جمله بازگشت فرایند اضافه کاری نیازمند دستورالعمل کشوری است.

وی همچنین جذب پرستار شرکتی  را نیز در جهت پر کردن کمبود پرستار در نظام سلامت و با مجوز وزارتخانه عنوان کرد و گفت: در مجموع این دانشگاه اجازه دارد ۴۵۰ نیروی شرکتی را جذب کند ضمن آن که بر اساس اعلام وزیر بهداشت مقرر شده است امسال برای رفع این کمبودها نیروی پرستاری استخدام شود.

او شمار نیروی پرستاری در ۱۲ شهرستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد را حدود ۱۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت:  این افراد شامل نیروهای بهیار، پرستار و تکنسینهای اتاق عمل و هوشبری هستند.

۳۲۲۱/۱۹۲۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha