به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، کاربران شبکه اجتماعی توییتر در ۲۴ ساعت گذشته مسایلی چون تعطیلی آتش سوزی در «هتل آسمان» شیراز، هدیه وزیر ارتباطات به زوجهای جوان و بحث درباره رژیم حقوقی دریای خزر را مورد توجه قرار دادند.
آه کریمخان دامن آسمان را گرفت
پس از اتش سوزی گسترده روز گذشته در ساختمان نیمه ساز «هتل آسمان» شیراز، بحثهای گستردهای در فضای مجازی در همین ارتباط به راه افتاد و کاربران در شبکه اجتماعی توئیتر با هشتگ «#هتل_آسمان» در این باره به بیان نظرات خود پرداختند.
اغلب کاربران در پیامهای خود از تلاشهای آتش نشانان تقدیر کردند. کاربری نوشت: با اینکه ساعتها است ما که اطراف هتل آسمان بودیم درگیر بی برقی و اضطراب ریزش هتل هستیم، ولی بوسه بر دستان دلاورهای آتش نشان. چقدر عزیزید.
برخی دیگر از کاربران نیز حادثه آتش سوزی در هتل آسمان را با حادثه آتش سوزی ساختمان «پلاسکو» مقایسه کردند و از عوامل و نیروهای امدادی تشکر کردند که حادثه مشابهی تکرار نشد.
اما بسیاری از کاربران از ساخت و ساز نامناسب و در حریم این هتل، به شدت انتقاد کردند. کاربری نوشت: هتل متجاوز به حریم اثر تاریخی ارگ کریمخان، در شیراز، هنوز ساختهنشده براثر یکآتشسوزی دچار ترک و ریزش شده و ممکن است فروبریزد. یعنی اینقدر سست؟ آیا بساز و بندازی در همهجا نفوذ کرده، حتا در هتل سازی؟!
انتقاد از سازنده و مالک این ساختمان نیز در شبکه اجتماعی توئیتر دیده میشد و شهروندان شیرازی ضمن اشاره به تاریخچه ساخت این هتل و تاثیر آن بر پرونده ثبت جهانی ارگ کریمخانی، از سرنوشت این پروژه نوشتند. کاربری با اشاره به سازنده این ساختمان مدعی شد: طمعکاریش شیراز را تباه کرده: زمانی طمع کرد و ٤ طبقه به طبقات هتل آسمانش با ضرب و زور و زد و بند اضافه کرد تا مانع از ثبت ارگ کریم خان در میراث جهانی شود و روزی تشک ومبل و ام دی اف در ساختمان نیمه کاره هتلش احتکار کرد تا با آتش گرفتن آن بخش مرکزی شهر شیراز تبدیل به منطقه جنگی شود.
کاربر دیگری نیز نوشت: روزی که صاحب هتل آسمان از پروژه بلند پروازانهی ساخت هتلی شبیه به برج پیزا حرف میزد، شاید باورش نمیشد این بنا قبل از کامل شدن، اینچنین آوار شود.
کاربری هم توئیت کرد: این هتل آسمانی که الان گفتهاند حتی اگر خودش تخریب نشود هم باید تخریبش کرد، همانی هست که چند سال پیش به دلیل مشرف بودن بر مجموعه کریمخان مجبور به خراب کردن چند طبقه از ساختمان شد. چون گذارد خشت اول بر زمین معمار کج ، تا ثریا میرود دیوار کج.
کاربران دیگری نیز از نحوه صدور مجوز ساخت این هتل انتقاد کردند و این سوال را مطرح کردند که چگونه این هتل مجوز ساخت و ساز در حریم ارگ کریمخانی را گرفته است؟
گلایه دیگر کاربران شیرازی اما؛ پوشش رسانهای این حادثه بود. بسیاری از کاربران ضمن مقایسه پوشش رسانهاین حادثه و پوشش رسانهای حادثه پلاسکو، از عدم توجه رسانهها به این حادثه نوشتند. کاربری توئیت کرد: آتشهای تهران هم با بقیه شهرها فرق میکند. اگر این آتش سوزی هتل آسمان شیراز در تهران بود، شبکه خبر تصاویر آن را زنده پخش میکرد و توییتر پر شده بود از این خبر؛ اما حیف که این هتل در شهر شیراز است.
کاربر دیگری نیز نوشت: فرقی که بین تهران و سایر شهرهای ایران در پوشش خبری گذاشته میشود، در قضیه پلاسکو و هتل آسمان کاملا مشهود است. برای اولی رسانهها کاری کردند که قلب کل ایران به درد آمد و دومی را حتی خیلیها نشنیدند.
موضوع دیگر مورد توجه کاربران شبکه اجتماعی توئیتر دلیل وقوع این آتش سوزی بوده است و کاربران از نبود ایمنی لازم در این پروژه انتقاد کردند. کاربری ضمن اشاره به دلیل وقوع آتش سوزی، یعنی اشتعال تشکهای انبار شده در زیرزمین هتل، نوشت: کلیه انبارهای مواد قابل اشتعال باید به سیستم اعلام و اطفا حریق خودکار مجهز شوند و کاربر دیگری نیز تاکید کرد: هتل انبار نیست.
اما بسیاری از کاربران نیز از «انتقام ارگ کریمخان» از این پروژه یاد کردند و آن را سرنوشت عادلانه یک ساخت و ساز پرحاشیه دانستند. کاربری نوشت: «انتقام ارگ کریمخان از هتل آسمان چنان سخت بود که بعد از ۱۸ساعت آتش سوزی هنوز خاموش نشده است. میراث فرهنگی میگفت همین چند طبقه را تخریب کنید تا ثبت جهانی ارگ مشکلی نداشته باشد و اما الان باید کل هتل تخریب شود.
یکی از خبرنگاران محلی نیز نوشت: صاحب هتل آسمان در برخورد با رسانهها قلدرمآبانه رفتار می کرد. حریم فضایی ارگ کریمخانی را شکسته بود. حالا باید تمام ساختمان را تخریب کند! به نظر میرسد روح کریمخان زند کار را تمام کرد.
ازدواج آسان با بسته رایگان
پس از اعلام خبر اعطای اینترنت رایگان توسط «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات به زوجهای جوان، این خبر به سرعت تبدیل به یک موضوع خبری در شبکه اجتماعی توئیتر شد و کاربران با هشتگ «#بسته_رایگان» و «#ازدواج_آسان» به این خبر واکنش نشان دادند. در اولین واکنش، وزیر ارتباط خود در پیامی توئیتری از این موج ابراز تعجب کرد و نوشت: ترا به خدا رحم کنید، از صبح تا الان تلفنهای دفتر ما کلا مشغول است. تا آخر هفته آینده سایت ثبتنام راهاندازی میشود تا در آن ثبتنام کنید و هدیه ناقابل ما تقدیم شود. خیلی خوشحالم از دیدن این همه شوق. خیلی ممنون. پیشاپیش مبارک باشد. ازدواج سالم و جوان خیلی خوبه.
بسیاری از کاربران با این موضوع شوخی کردند. کاربری نوشت: وقتی هرطور شده می خوای ازدواج کنی که اینترنت رایگان تا اخر سال رو از دست ندی.
کاربر دیگری نیز آورد: شنیدید آذری جهرمی وزیر ارتباطات گفت به افرادی که در هفته ازدواج، ازدواجشان را ثبت کنند تا آخر سال اینترنت رایگان میدهد. حالا دیگر خود دانید!
اما گروهی از کاربران چنین اقداماتی را بیفایده دانستند و از مشکلات پیش روی زوجهای جوان گلایه کردند. کاربری توئیت کرد: انگار شغل و پول رهن و اجاره و خرج عروسی و جهاز و هزینه زندگی؛ همهاش جور شده است و تنها اینترنت رایگان مانده است.
کاربر دیگری نیز تاکید کرد:جوانان لنگ اینترنت رایگان نیستند و هزار مشکل دیگر دارند.
کابری نیز آورد: یعنی واقعا مشکل جوانان این مملکت فقط اینترنت رایگان برای سال اول زندگی بود؟
برخی از کاربران اقدام جهرمی را آسیب زا دانستند. کاربری نوشت: وزیر ارتباطات گفته است به زوج هایی که در هفته ازدواج اقدام به ازدواج کنن یکسال اینترنت رایگان میدهد. حالا به نظر شما این هدیه به تقویت بنیان خانواده کمک میکند یا برعکس؟!
کاربری نیز ضمن انتقاد از این اقدام، توصیه برای وزیر ارتباط داشت و نوشت: واقعا فکر میکنید مسئولیت وزیر ارتباطات در مورد مشکل ازدواج جوانان این است که به آنها اینترنت رایگان بدهد؟ نظری درباره تاثیر شدید فضای مجازی بر زندگیها ندارید؟ مثلا راه اندازی سایت آموزشی برای روابط همسران یا والدین و فرزندان یا آموزش وقت گذرانی کمتر زوجها در فضای مجازی؟
گروهی از کاربران نیز به وضعیت فعلی شبکه اینترنت در ایران انتقاد کردند. کاربری در همین ارتباط توئیت کرد: اینترنت رایگان نمیخوایم؛ همان اینترنتی که خریدیم، کار کند، کافی است.
اما برخی کاربران نیز این اقدام تقدیر و آن را گامی مثبت ارزیابی کردند. یک کاربر روحانی نوشت: آقای جهرمی یکسال اینترنت رایگان هدیه ازدواج به زوجهای جوان داد. جدای از تحلیل این اقدام که آیا سیاسی یا انتخاباتی باشد، اصل کارش خوب بوده است. اگرهرمسئولی یاد بگیرد یک بسته تشویقی از داراییهای بلوکه شده تحت امرش برای ترویج ازدواج بدهد، میدونید چه اتفاق خوبی میافتد؟
کاربر دیگری نیز نوشت: وزیر ارتباطات گفته است به زوج هایی که در این ایام ازدواج کنند تا یکسال اینترنت رایگان میدهد. حال گروهی میگویند که مگر مشکل ما اینترنت است! خب عزیزان آن بنده خدا وزیر ارتباطات است. در حد توان خود میتواند کمک کند. توقع خانه، شغل، ماشین و غیره که ازش ندارید؟!
شایعه سازی برای کاسپین
پس از موجی که برخی گروههای برانداز با دستاویز قرار دادن بحث مذاکرات بر سر حقوق دریای خزر به راه انداختند، امروز برخی کاربران ایرانی توئیتر با هشتگهایی همچون «#شایعه_کاسپین» و «# دریای_خزر» به این شایعات واکنش نشان دادند.
گروهی از فعالان سیاسی پیش از این درباره این موضوع نوشته بودند. «محمود صادقی» نماینده مجلس، مدتی پیش در توئیتی به جلسهای در مجلس در ارتباط با همین موضوع، نوشته بود: «هرچند در جلسه دیروز پس از توضیحات وزیر خارجه درباره کنوانسیون دریای خزر، قانعکننده بودن پاسخها به رأی گذاشته نشد، اما بسیاری از ابهامها باقی ماند.»
«عبدالکریم حسن زاده» نماینده مجلس نیز در توئیت مجزا در روزهای قبل به این موضوع پرداخت. وی در رشته توئیتهایی سوالاتی را که در همین ارتباط از وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس پرسیده بود را برجسته کرده و آورد: پیرامون مشاع بودن و حق حاکمیتی ما باید ابهامزدایی بشود تا این تلقی صورت نگیرد که ما به دنبال امتیاز دادن به روسیه هستیم و مردم ما به آنها بدبین هستن خصوصا در عهدنامههای گلستان و ترکمنچای
اما در حالی که کاربرانی شایعه کرده بودند که سهم ایران از دریای خزر، باید پنجاه درصد باشد، گروهی دیگر از کاربران از غیرمعقولانه بودن چنین خواستهای نوشتند. کاربری نوشت: نقشه را دیدید؟! به نظرتان منطقی و منصفانه و عملی است که اینقدر از دریا مال ما باشد، در حالی که کمترین ساحل رو داریم؟! و این که اصلا کی گفته قبلا ۵۰ درصد دریا و همه ذخائرش مال ما بوده است؟! این که مشترکا ما و شوروی میتونستیم استفاده کنیم آیا به معنی ۵۰ و ۵۰ هست؟!
گروهی از کاربران نیز ضمن یادآوری تاریخ و اعلام استقلال کشور «بحرین» در دوران حکومت پهلوی، از ادعای وطن پرستی برخی اظهار تعجب کردند.
کاربر دیگری نیز نوشت: یک نگاه به نقشه بندازید میبینید اگر دریای خزر ۵۰/ ۵۰ تقسیم شود، به این معنا است که اگر مردم ترکمنستان و آذربایجان پای خود را بگذارند در آب وارد مرزهای ایران میشوند! احمقانه نیست!؟
کاربری نیز به قراردادهای پیشین اشاره کرد و آورد: در گذشته ایران حق نداشت که در دریای خزر ناو جنگی داشته باشد. حتی قایق جنگی. امروز ناو دماوند ساخت جمهوری اسلامی ایران یکی از ناوهای جنگی دریای کاسپین است.
کاربری هم به تاریخچه قراردادهای ایران و روسیه در ارتباط با دریای خزر اشاره کرد و نوشت: در سال۱۳۱۹ اختلافی بین ایران و شوروی بر سر خزر پیش میآید و با وساطت آلمان در نشستی طرحی تهیه و دریای خزر با مذاکرات دوستانه ۱۳۱۹ و قرارداد بازرگانی ایران و روسیه مشاعی گردید.
نظر شما