۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۵۶
کد خبرنگار: 2309
کد خبر: 83424814
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سامانه سجام بستر مناسبی برای افراد دغدغه مند جامعه

تهران - ایرنا - مدیرکل پیشگیریهای مردمی و مشارکت های مدنی قوه قضاییه گفت: سامانه سجام بهترین بستر برای افراد دغدغه مند نسبت به تخلفات در جامعه و اصلاح آن است.

به گزارش روز یکشنبه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، اولین کارگاه ملی تربیت مدرس استانی با موضوع جرائم و آسیب ها علیه محیط زیست، منابع طبیعی و صیانت از منابع آب برگزار شد. این کارگاه به منظور آموزش دیده بانان پیشگیری با استفاده از ظرفیت سامانه سجام ، با حضور نمایندگان و سمن های محیط زیستی استان­ها در مرکز آموزش منابع طبیعی دکتر جوانشیر برپا شد.

در ابتدای این کارگاه سیدعلی اصغر رفاهی مدیر کل پیشگیری­های مردمی و مشارکت ­های مدنی قوه قضاییه بر اهمیت استفاده از ظرفیت مردمی در پیشگیری از جرائم و آسیب ها علیه محیط زیست، منابع طبیعی و صیانت از آب تاکید کرد.

رفاهی با تاکید به بند 5 اصل 156 قانون اساسی به اهمیت پیشگیری از وقوع جرم ، اصلاح مجرمان و اقدام مناسب در این زمینه اشاره کرد و گفت: یکی از چالش های جدی اجرایی شدن این سند حجم زیاد پرونده های ورودی به دستگاه قضا است. از این رو، قوه قضاییه مصمم شده با استفاده از ظرفیت سامانه مردمی سجام، پیشگیری و کاهش ورودی پرونده ها را دنبال کند.

وی با اشاره به دفاع مقدس و حوادث اخیر مانند سیل و زلزله، حضور پرشور مردم را در این صحنه ها کارساز و موثر دانست و افزود: اگر مردم پا به عرصه نمی گذاشتند قطعا موفقیتی حاصل نمی شد.  

مدیر کل پیشگیری های مردمی معاونت اجتماعی با تاکید بر لزوم بکارگیری همه ظرفیت ها از جمله ظرفیت مردمی و سامانه سجام در کاهش نرخ پرونده ها، اظهار داشت: مهمترین دستور کار این کارگاه، تربیت مدرسین جهت آموزش نحوه کار با سامانه سجام به دیده بانان پیشگیری و مسئول هسته های شهرستان در حوزه تخصصی محیط زیست، منابع طبیعی و صیانت از آب است.   

رفاهی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این کارگاه شناسایی افراد علاقمند به مسائل مربوط به محیط زیست، منابع طبیعی و آب است و این سامانه این افراد را شناسایی  و سامانه سجام را به آنها معرفی می کند تا از ظرفیت مردمی برای گزارش تخلفات محیط زیستی استفاده شود.

* ضعف مفرط نهادهای دولتی و نظام تدبیر در ارائه شفافیت 

محمدالموتی،رئیس شبکه تشکیلات سمن های محیط زیستی کشور نیز در ادامه در سخنانی گفت: آنچه ما را دچار عدم اعتماد و جدایی کرده است، ضعف مفرط نهادهای دولتی و نظام تدبیر در ارائه شفافیت است .

الموتی افزود: این شفافیت، نقطه ای است که می تواند سازمان را به عنوان سازمانی دلچسب در میان مردم جا بیندازد، معاشرت مردم با سازمان را بیشتر کند و نهایتا سرمایه اجتماعی را بالا ببرد.

وی اظهار کرد: آنچه در ستاد و در مرکز اتفاق می افتد فاصله زیادی با استانها دارد. ما در استانها نیازمند متحول کردن دیدگاه مسئولان دادگستری و قضایی در حوزه مشارکت مردمی هستیم.

رئیس شبکه تشکیلات سمن های محیط زیستی کشور اضافه کرد: باید یک مشارکت دوطرفه صورت گیرد نه یک رابطه خشک قضایی و اداری؛ با مردم باید مثل خودشان زندگی کرد.

این فعال محیطی زیستی با تاکید بر اینکه در این مشارکت دوطرفه باید هم آموزی داشته باشیم تشریح کرد:  این مسیر، راه درستی است ، تازه شروع شده، باید صبور بود، آنرا در فرایند ببینیم و آماده باشیم.

 مباحث ارائه شده در این گارگاه یک روزه شامل: مسائل حقوقی صیانت از منابع آب ، آشنایی با مهمترین جرائم علیه محیط زیست و منابع طبیعی  ، شیوه گزارش نویسی و مستند سازی است که توسط مدرسین مجرب در هر حوزه تدریس شد.  

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha