مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان برنامه های مستمری برای اصلاح بذرها دارد و با اولویت قرار دادن این برنامه تلاش می کند با ترغیب کشاورزان استفاده ۳۶ تا ۳۸ درصدی مزارع استان از بذرهای اصلاح شده را به ۸۰ درصد ارتقا دهد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران همدان به انجام سالانه ۱۵۵ طرح تحقیقاتی در این مرکز اشاره کرد و گفت: ضریب اجرای طرح های تحقیقاتی به ازای هر محقق در این استان ۲.۴ درصد است.
قاسم اسدیان با بیان اینکه مرکز تحقیقات همدان ۴۰ گرایش تحقیقاتی - پژوهشی دارد ادامه می دهد: اصلاح و تامین بذر، آزمایش غلات، حبوبات و گیاه پزشکی از جمله امور پژوهشی در این مرکز بشمار می رود.
وی معتقد است: حدود ۶۰۰ عامل خسارت زا گیاهان را تهدید و ۳۶ درصد عوامل به محصولات زراعی استان همدان خسارت وارد می کند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان به فعالیت های مهم این مرکز اشاره کرده و می گوید: در این مرکز همه کارهای اصلاح نژادی و معرفی رقم های مقاوم به بیماری، خشکی و علف های هرز به کشاورزان انجام می شود.
اسدیان بزرگترین میکروپلات چغندرقند را حاصل تلاش محققان این مرکز عنوان کرد و گفت: چغندرقند دنا و سینا به تازگی توسط مرکز تحقیقات همدان به عنوان دو گونه مقاوم معرفی شده است.
به گفته وی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان در سال ۱۳۴۸ تاسیس و بیش از یک هزار و ۵۰۰ مقاله ملی و بین المللی را چاپ، ۲۷ رقم جدید و ۲۰ اختراع را به ثبت رسانده است.
وی می گوید: وجود یک هزار و ۶۵۸ نوع گیاه و شناسایی هشت هزار نمونه در استان همدان مسئولیت سنگینی را بر دوش محققان این مرکز قرار داده تا با فعالیت و جدیت بیشتر نتایج مثبتی را برای کشاورزی استان رقم بزنند.
۷۵۲۳/۲۰۹۰
نظر شما