بر اساس این گزارش، دقایقی پس از اعلام این خبر، جمعیتی که در خارج سالن مذاکرات تجمع کرده بودند، با در دست داشتن پرچم های سودان این توافق را به فال نیک گرفتند.
توافقنامه ای که قرار است در یک مراسم رسمی به امضا برسد، پس از دو روز مذاکره در خارطوم در مورد انتقال قدرت سیاسی در سودان میان ائتلاف برای آزادی و تغییر، ستون اصلی اعتراضات و شورای نظامی حاصل شد.
هنوز در مورد مسائلی مانند اختیارات شورای حکومتی، اعزام نیروهای امنیتی و مصونیت ژنرال هایی که در سرکوب معترضان به ویژه حمله مرگبار به تحصن کنندگان در خارطوم در سوم ژوئن، توافق حاصل نشده است.
پیشتر نیز نیروهای آزادی و تغییر و جبهه انقلابی سودان بر سر تشکیل هرچه سریعتر دولت انتقالی مدنی و ساختار حکومت در دوره انتقالی در آدیس آبابا به توافق رسیده بودند.
در این توافق، بر نحوه مدیریت مرحله انتقالی تمرکز و تأکید شد که نخستین وظیفه دولت مدنی برقراری صلح همه جانبه است و بستر آن با اجرای هرچه سریع تر موارد توافق شده فراهم خواهد شد. همچنین بر سر ساختاری که نیروهای آزادی و تغییر را در دوره انتقالی رهبری می کند، توافق شد.
ائتلاف آزادی و تغییر که نقشی کلیدی در رهبران اعتراضات سودانی ها داشته است.
این ائتلاف معتقد است مشکلات سودان و موضوعات جنگ و صلح به صورت ریشه ای بررسی شد و نیروهای آزادی و تغییر تلاش می کنند راه را برای دست یافتن به صلحی فراگیر هموار کند.
دولت «عمر البشیر» ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش، سرنگون شد و پس از آن، ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال "عبدالفتاح البرهان" قدرت را در دست گرفت.
اما سرنگونی البشیر، گروههای معترض سودانی را راضی نکرد و آنها همچنان خواستار کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به غیر نظامیان بودند.
سرانجام در اواسط تیر ماه شورای نظامی سودان و ائتلاف آزادی و تغییر بر سر تشکیل یک دولت غیرنظامی تکنوکرات توافق کردند و پس از مذاکرات پیاپی در خصوص نحوه اداره کشور در دوره انتقالی به جمع بندی رسیدند اما همچنان مذاکرات در خصوص قوانین این دوره سه ساله ادامه دارد. 9041
نظر شما