به گزارش پایگاه خبری یونایتدپرس، گرمای شدید و خشکسالیهای طولانی شرایطی هستند که به اعتقاد محققان با تغییرات آب و هوایی زمین بر شدت آنها افزوده میشود و در سال ۲۰۱۹ میلادی بخش وسیعی از سطح زمین را تحت تاثیر قرار دادهاند. در نتیجه منابع آب موجود در بسیاری از مناطق زمین به میزان نگرانکنندهای کاهش یافته است.
محققان انستیتوی منابع جهان با تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به ۱۳ شاخص مرتبط با آب توانستند میزان کم آبی در سراسر زمین را ارزیابی کنند. بر اساس این بررسیها بیش از یک چهارم جمعیت زمین از جمله مراکز جمعیتی موجود در ۱۷ کشور مختلف، در معرض خطر کمبود شدید آب قرار دارند که ۱۲ کشور از آنها در خاورمیانه و آفریقای شمالی قرار دارند.
این مناطق گرم و خشک هستند، به منابع محدود آب دسترسی دارند و افزایش مستمر تقاضا موجب تشدید کمبود آب میشود. تغییرات آب و هوایی زمین نیز موضوع را پیچیدهتر میکند.
به اعتقاد محققان، کمبود آب بزرگترین بحران موجود در جهان است که کسی حرفی از آن نمیزند و پیامدهای آن شامل خطر کمبود غذا، جنگ، مهاجرت و عدم ثبات مالی است. دولتها به منظور محافظت از شهروندان خود در برابر خطر کمبود آب باید زیرساختهای سبز را توسعه دهند، از سرزمینهای بارانی و حوزههای آبخیزداری محافظت کنند و از سیستمهای تصفیه آب سازگار با محیط زیست بهره بگیرند. همچنین لازم است استراتژیهای کارآمدی را برای تصفیه، استفاده مجدد و بازیافت فاضلاب توسعه دهند.
تهران- ایرنا - بر اساس گزارش جدید انستیتوی منابع جهان، نزدیک به یک چهارم جمعیت کره زمین تحت تاثیر کمبود شدید آب قرار دارند.
اخبار مرتبط
-
پيش بيني تغييرات آب و هوايي قريب الوقوع
تهران – ايرنا - محققان انگليسي توانستند امكان پيش بيني تغييرات آب و هوايي قريب الوقوع را به…
-
زمین درتب/نقش من در كاهش آن چیست
تهران - ایرنا - به منظور جریان سازی اجتماعی برای آشنایی و افزایش حساسیت جامعه در موضوع تغییرات…
-
كم آبی بهانه جنگ آینده تل آویو و كشورهای عربی
تهران - ایرنا - رژیم صهیونیستی با طرح ادعای ساخت بزرگ ترین مجتمع آب شیرین كن جهان در آینده…
نظر شما