در دوران بردهداری آمریکا، متهمان سیاهپوست را به یکدیگر بسته و آنها را پیاده انتقال میدادند آن هم در حالی که مردان سفیدپوست شلاق به دست و تفنگ به دوش سوار بر اسب در جلو و پشت صف آنها حرکت میکردند.
براساس گزارش رسانههای غربی، چندی پیش عکسی از اقدام پلیس تگزاس منتشر شد که یک مرد سیاهپوست که دستانش با طناب بسته شده، به دنبال دو پلیس اسبسوار راه میرود.
بازنشر این عکس در شبکههای اجتماعی، اعتراضها و جنجال زیادی به همراه داشته و بسیاری آن را زنده کردن دوران بردهداری در آمریکا دانستهاند.
در واکنش به این اعتراضها، پلیس تگزاس عذرخواهی کرده وگفته ضمن بازبینی دستورالعملهای خود در این زمینه، در آییننامهای استفاده از این روش برای انتقال دستگیرشدگان توسط پلیسسوار را متوقف کرده است.
با وجود این عذرخواهی، «ورنون هیل» رئیس پلیس گالوستون، این روش برای انتقال بازداشتشدگان به مرکز پلیس در مواردی را قابل قبول دانسته و توجیه کرده که در این ماجرا، افسران پلیس تصمیم بدی گرفتهاند.
وی با ادعای اینکه در ماهیت استفاده از این روش «هیچ نیت بدی» نبوده است؛ گفته، با این حال اداره پلیس گالوستون با تصویب آییننامه جدیدی تصمیم گرفته از تکرار دوباره چنین روشی برای انتقال دستگیرشدگان پیشگیری کند.
نشریه هیوستون کرونیکل اعلام کرده، دونالد نیلی که به قید وثیقه آزاد است حاضر به مصاحبه نبوده است.
«لئون فیلیپس» مدیر انجمن ائتلاف برای عدالت ناحیه گالوستون نیز به بی بی سی گفته کسی که این عکس را گرفته خواسته ناشناس باقی بماند.
وی گفته، نیلی از نظر روانی بیمار است و به همین علت افسران باید هر چقدر که لازم بوده منتظر رسیدن خودرو ویژه انتقال متهمان میایستادند زیرا آنها بابت هر دستگیری که مزد نمیگیرند (که عجله داشته باشند).
«این یک حماقت محض بوده. تا آنجا که میدانم اگر مظنون یک سفیدپوست بود، امکان نداشت از این روش برای انتقال او استفاده کنند.»
وی گفته به دنبال تهیه یک درخواست و شکایتنامه رسمی است تا از آن طریق به متن پروتکل پلیس(در شیوه بازداشت متهمان) دست یابد. این در حالی است که رئیس پلیس گالوستون اعلام کرده افسرانش خلاف هیچ آییننامهای رفتار نکرده اند و این یکی از روشهای انتقال زندانی است. اما فیلیپس گفته، پرسشهای بدون پاسخ فراونی مطرح است؛ از کجا معلوم که این آییننامه در سال ۱۸۷۵ نوشته نشده باشد؟
منظور از این سال، سالی است که دوران تاریک تاریخ آمریکاست و قوانین ملی و ایالتی برای جداسازی آفریقاییتباران از جامعه سفیدپوستان نوشته شد و بعدها به «قوانین جیم کرو» شهرت یافت.
در قرن بیست یکم که دولتمردان و نهادهای مدعی حقوق بشری در آمریکا به موضوعهای انسانی و مبارزه با نژادپرستی تاکید دارند، اخبار زیادی از شیوه برخورد با سیاه پوستان در آمریکا بویژه از سوی پلیس منتشر میشود که حاکی از خشونت شدید نسبت به آنها و افزایش شمار قتل آنها از سوی سفیدپوستان و حتی نیروهای پلیس هستیم.
این مساله حتی در نوع رفتار دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی این کشور نیز قابل مشاهده است؛ وی چندی پیش به چهار نماینده زن مهاجر و رنگین پوست این کشور تاخت که این مساله با واکنشها و اعتراض به سیاستهای نژادپرستانه او در داخل و خارج از آمریکا همراه شد.
تهران - ایرنا - اقدام پلیس تگزاس آمریکا در شیوه بازداشت و انتقال یک سیاهپوست که شبیه دوران بردهداری، با طناب به دنبال دو پلیس اسب سوار راه میرود، با واکنش شدید شبکههای اجتماعی همراه شد و در نتیجه پلیس گفته دستورالعملهای خود در این زمینه را بازبینی میکند.
اخبار مرتبط
-
حملات نژادپرستانه ترامپ همچنان ادامه دارد
تهران – ایرنا – رئیس جمهوری آمریکا که این روزها به سبب اظهارات نژادپرستانه اش با انتقادهای…
-
نویسنده آمریکایی: نژادپرستی در عمق نظام سیاسی آمریکا حاکم است
نیویورک – ایرنا – یک نویسنده آمریکایی، نژاد پرستی را در عمق نظام سیاسی این کشور، حاکم دانست…
-
آقای ترامپ آمریکای سفید دوست دارند
نژادپرستی محور نزاع رئیس جمهور آمریکا و نمایندگان پیشرو کنگره
-
ترامپ در همه عمر خود نژادپرست بوده است
تهران-ایرنا- در حالی که اظهارات نژادپرستانه چند وقت اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا…
-
افسران پلیس آمریکا نژاد پرستی را ترویج می کنند
تهران – ایرنا – گروهی ۱۳ نفره از افسران پلیس ایالت فیلادلفیا در آمریکا مطالبی نژادپرستانه و…
نظر شما