معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: این نشان توسط موسسه UIL (موسسه یونسکو برای یادگیری درازمدت) به شهرهایی داده میشود که طرحهای خلاقانه برای افزایش یادگیری و سواد ارائه می دهند.
شهریار آل شیخ افزود: طرح شهرداری مشهد با نام «وقف سواد» طرح ساده و مبتنی بر مشارکت مردمی است و در این طرح هدفگذاری شده است که تا سال ۱۴۰۰ مشهد به شهر بدون بیسواد تبدیل شود.
وی اظهار داشت: در این طرح برای ریشه کنی بیسوادی از ظرفیت های شهرداری، آموزش و پرورش و خیران استفاده می شود و شهرداری وارد فعالیت عملیاتی نمی گردد بلکه برای فراهم شدن زیرساخت های تحقق اجرای طرح شامل فضای آموزشی، مشوق ها و اطلاع رسانی ها از ظرفیت های خود استفاده می کند.
وی گفت: ۲۹ هزار بیسواد در مشهد وجود دارند که اغلب آنها در حاشیه شهر هستند که این تعداد باید تا سال ۱۴۰۰ باسواد شوند.
آل شیخ افزود: در گام بعدی و برای بعد از سال ۱۴۰۰ نیز سوادآموزی مهاجران و افزایش سایر سوادها نظیر سواد مالی در نظر گرفته خواهد شد.
وی اظهار داشت: شهر هوشمند بدون وجود مردم هوشمند محقق نمی شود و برای رسیدن به توسعه پایدار باید سطح عمومی سواد در جامعه افزایش یابد.
شهرهای یادگیرنده شهرهایی هستند که به طور مؤثر منابع خود را در بخش هایی از قبیل ترویج یادگیری فراگیر از آموزش پایه تا آموزش عالی، باز زنده سازی یادگیری در خانواده ها و جوامع، تسهیل یادگیری برای کار و در محل کار، گسترش استفاده از فناوری مدرن یادگیری، افزایش مزیت و کیفیت یادگیری و پرورش یک فرهنگ یادگیری در طول زندگی به کار برده و قدرت فردی و همبستگی اجتماعی، موفقیت اقتصادی و فرهنگی و توسعه پایدار را ایجاد کرده و ارتقا دهند.
در مجموع ۲۲۴ شهر از ۵۲ کشور دنیا عضو شبکه شهرهای یادگیرنده هستند.
۷۵۰۵/۶۰۵۳
نظر شما