به گزارش امروز (یک شنبه) شبکه خبری روسیا الیوم، «بینتو کیتا» دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور آفریقا در حاشیه جلسه اضطراری سازمان ملل متحد با موضوع لیبی، گفت: حادثه روز گذشته در بنغازی در حالی رخ داد که مردم این شهر خود را برای برگزاری جشن های عید قربان آماده می کردند.
دستیار دبیرکل سازمان ملل با ذکر این نکته که منطقه مورد حمله، در کنترل نیروهای ژنرال خلیفه حفتر (فرمانده ارتش و نیروهای شرق) قرار دارد، افزود: این اتفاق در نتیجه نبود دولت مستقل مرکزی رخ داد و بیانگر میزان تهدیدهایی است که از سوی تروریست ها، لیبی را تهدید می کند.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد و «غسان سلامه» نماینده سازمان ملل در لیبی هم جداگانه حمله روز گذشته در بنغازی را محکوم کردند و ضمن دعوت از همه طرف ها برای گفت وگو برای رسیدن به یک صلح پایدار، خواستار محاکمه عاملان حمله دیروز شدند.
** اتحادیه عرب حمله بنغازی را محکوم کرد
اتحادیه عرب نیز امروز (یکشنبه) با صدور بیانیه ای حمله روز گذشته به نمایندگی سازمان ملل در شهر بنغازی را محکوم و از همه طرف های درگیر در لیبی خواست تا به توافق آتش بس در این کشور به مناسبت عید قربان، احترام بگذارند.
اتحادیه عرب همچنین بر پایان تنش نظامی در لیبی، بازگشت به میز مذاکره برای پایان دادن به بن بست سیاسی و حفظ یکپارچگی لیبی تاکید کرد.
روز گذشته منابع بیمارستانی لیبی گزارش دادند که به دنبال انفجار خودروی بمب گذاری شده در شهر بنغازی واقع در شرق این کشور دو تن از کارکنان سازمان ملل متحد کشته و ۳ تن دیگر مجروح شدند.
یک تن دیگر از کارمندان سازمان ملل امروز (یکشنبه) بر اثر سوختگی شدید جان باخت.
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت حمله تروریستی بنغازی را به عهده نگرفته است.
** درگیری در جنوب طرابلس با وجود اجرای آتش بس
در حالیکه دولت وفاق ملی لیبی (مورد تایید جامعه جهانی) روز جمعه و نیروهای ارتش ملی لیبی (به فرماندهی ژنرال حفتر) روز گذشته (شنبه) با توافق پیشنهادی سازمان ملل برای اجرای آتش بس به مناسبت فرا رسیدن عید قربان موافقت کرده بودند، برخی منابع خبری از جمله شبکه روسیا الیوم از وقوع درگیری در جنوب طرابلس خبر دادند.
شاهدان عینی از وقوع درگیری در جاده فرودگاه طرابلس و پایگاه نظامی "معیتیقه" در جنوب پایتخت خبر دادند.
اوضاع در لیبی از (۱۵ فروردین ماه امسال) همزمان با دستور ژنرال حفتر از نزدیکان "معمر قذافی" دیکتاتور سابق لیبی، به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، متشنج شد.
لیبی از زمان سرنگونی قذافی در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است.
نظامیان طرفدار حفتر (مورد حمایت امارات و عربستان و فرانسه) بر شرق این کشور مسلط هستند و دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» (مورد پذیرش جامعه جهانی) کنترل غرب لیبی را در دست دارد.
نظر شما