به گزارش خبرنگار ایرنا ، برگزاری این جشنواره را همچون سال های گذشته بنیاد علمی حریری مازندران برنامه ریزی کرد و هدف آن هم آشنایی کودکان و نوجوانان مازندرانی با میراث ماندگان ، آسیب پذیر و در حال تهدید دریای خزر اعلام شده است.
در این جشنواره کودکان و نوجوانانی از شهرهای مختلف مازندران حضور داشتند.
چهارمین جشنواره حفاظت از دریای کاسپین همراه با برنامه هایی همچون ایستگاه گفت و گو با موضوع شناخت دریای مازندران ، اجرای نمایش و نمایشگاه صنایع دستی همراه بود.
همچنین نقاشی بر روی پارچه با موضوع دریای کاسپین ، مسابقه طناب کشی و ایستگاه مطالعه از دیگر برنامه های جشنواره امروز بود.
دوره ی اول و دوم این جشنواره ملی در بنیاد حریری بابل برگزار و دوره سوم در شهرستان بابلسر برگزار شده بود.
بنیاد علمی حریری بابل شامل ١٤ دپارتمان است که مهمترین آن دپارتمان محیط زیست نام دارد.
ناآگاهی، تهدید اصلی دریای مازندران
فرماندار شهرستان فریدونکنار در حاشیه این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت: آنچه امروز بیش از هرچیزی حیات دریای کهن مازندران را تهدید می کند ، نا آگاهی و غفلت کشورهای ساحلی خزر و انتقال این غفلت به نسل های آینده است.
مهدی نصیری نام گذاری " خزر " بر دریای مازندران را نیز از دیگر پیامدهای این ناآگاهی دانست و افزود: باید به کودکان و نوجوانانمان زودتر از هرچیزی بیاموزیم که یادگار و میراث فرهنگی ما گره وا نشدنی با دریای مازندران خورده است و آسیب به آن آسیب به هویت ماست.
وی همچنین به همایش بزرگداشت روز ملی دریای خزر که پنجشنبه گذشته در بابلسر با حضور شخصیت های کشوری و سفرای ایتالیا، آلمان و روسیه و غیبت سفرای برخی از کشورهای حاشیه خزر برگزار شد اشاره کرد و گفت: اجرای نشدن کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریای خزر موسوم به کنوانسوین تهران نیز نتیجه نا آگاهی از گنجینه این پهنه آبی است .
فرماندار فریدونکنار برداشت های بی رویه ، آلودگی های نفتی ، صید غیر قانونی و همچنین برنامه های انتقال آب را از دیگر عوامل تهدیدزا برای دریای مازندران برشمرد و افزود: دریای مازندران تا کنون در نتیجه خود خواهی ها و بی وجهی های کشورهای همسایه آسیب های بسیاری دیده و به مرز بحران رسیده است .
پای پیش کودکان و پای لنگ بزرگان در حفاظت از دریای خزر
جشنواره امروز با محوریت کودکان و نوجوانان در حالی برگزار شد که پنجشنبه گذشته مازندران میزبان همایش بزرگداشت دریای خزر در شهر ساحلی بابلسر بود، همایشی که منبعث از کنوانسیون تهران بود و پس از یک و نیم دهه عملا ثمره ای برای حفاظت از این دریا نداشت.
این همایش در حالی برگزار شد که علاوه بر غیبت سفرای کشورهای ترکمنستان و آذربایجان ، سفرای کشرهای روسیه و قزاقستان هیچ اشاره ای به عدم اجرای کنوانسیون حفاظت دریای خزر نکردند.
این درحالی بود که معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست کشور معتقد بود کنوانسیون تهران تاکنون به تعارف گذشته و به جایی نرسیده و هر کشور حاشیه دریای خزر بدون توجه به محیط زیست هر بلایی خواستند بر سردریای خزر آوردهاند.
عیسی کلانتری گفت: متاسفانه کشورهای حاشیه خزر با روش های ۱۰۰ سال پیش در دریای خزر اکتشاف و انتقال نفت ، بهره برداری دریا و استفاده اقتصادی میکنند که امروز نتیجه آن انباشت آلودگی و پسماند در درون دریا و سواحل آن شده است.
معاون رییس جمهوری گفت: علاوه بر این به تالابهای حاشیه خزر نیز مثل یک زائده مضر نگاه می کنیم و این موضوع باعث شد زیست حیوانات در دریا خزر محدود و تهدید شود.
علاوه بر این سفرای کشورهای ایتالیا و آلمان به عنوان مهمانان ویژه از تهدید های محیط زیستی دریای خزر ابراز نگرانی کرده و همکاری همه جانبه خود را اعلام کردند.
۹۹۱۹ /۱۶۵۴
نظر شما