۲۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۱۰
کد خبر: 83439881
T T
۰ نفر

پروندهٔ خبری

نگرانی پناهجویان روهینگیا از تحولات اخیر کشمیر

۲۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۱۰
کد خبر: 83439881
نگرانی پناهجویان روهینگیا  از تحولات اخیر کشمیر

دهلی نو-ایرنا- بیش از ۱۰ هزار پناهجوی مسلمان روهینگیا ساکن در ایالت جامو و کشمیر پس از لغو اصل ۳۷۰ قانون اساسی ،نگران اخراج خود از این ایالت شمالی هند هستند.

روزنامه نیو ایندین اکسپرس روز شنبه در مطلبی نوشت ،دولت هند هفته گذشته پس از اعزام ۲۵ هزار نیروی نظامی جدید به ایالت جامو و کشمیر اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند که به دولت محلی کشمیر به غیر از سیاست خارجی ،دفاعی و ارتباطات اجازه می داد که قوانین ویژه خود از جمله اعطای اجازه سکونت را بدهند لغو کرد.

براساس اصل ۳۷۰ قانون اساسی ، مالکیت و اجازه خرید زمین و ملک فقط به ساکنان محلی داده می شد و به این ترتیب جلوی تغییر بافت جمعیتی که بیشتر ساکنان را مسلمانان تشکیل می دهند، گرفته می شد.

هم اکنون یک هزار و ۱۰۰ خانواده روهینگیایی در شرایط بسیار بد بهداشتی در اردوگاههای مهاجران در شهر سامبا زندگی می کنند.

دل محمد یک پناهجوی روهینگیا گفت: لغو اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند وضعیت ما را تغییر نمی دهد. ما شهروندان هند نیستیم و به دنبال دریافت شهروندی این کشور نیز نمی باشیم. ما در انتظار فراهم شدن شرایط برای بازگشت به میانمار هستیم.

پناهجویان روهینگیا از سال ۱۹۹۴ وارد جامو شدند. تعداد آنها بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ افزایش یافت. این افراد در جامو مشغول به کارهایی چون  ساخت و ساز، جمع آوری زباله و کشاورزی هستند.

محمد طاهر یک پناهجوی دیگر روهینگیا گفت: ما خواهان بازگشت به میانمار هستیم زیرا برای مهاجران آینده ای در هند وجود ندارد. شرکت ها و کارخانه ها به دلیل هراس از نارضایتی مقامات هندی، حاضر به استخدام مسلمانان روهینگیا نیستند.

گروههای تندرو هندی و دولت هند در سالهای اخیر همواره خواستار اخراج پناهجویان روهینگیایی شده اند.

بزرگترین جمعیت پناهجویان روهینگیا در هند در شهر جامو حضور دارند.

در سال ۲۰۱۷، گروه تندرو هندو موسوم به (جی کی ان پی پی) در پویشی سعی کردند مسلمانان روهینگیا را از جامو اخراج کنند.

سونیل ستی رهبر حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی (بی جی پی) در جامو اعلام کرده  بود که مسلمانان روهینگیا یک تهدید امنیتی به حساب می آیند و باید از جامو اخراج شوند.

پلیس ایالت جامو و کشمیر اعلام کرده است که تاکنون ارتباط پناهجویان با گروههای تروریستی اثبات  نشده است .

نمایندگی امور پناهندگی سازمان ملل متحدگفت که برای مسلمانان روهینگیایی  ساکن در هند برای جلوگیری از بازداشت غیر قانونی انها کارت هویتی صادر شده است .

هند که کنوانسیون مهاجرت سازمان ملل را امضا نکرده است در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۳۰ پناهجوی روهینگیا را بازداشت کرد. هندو های تندرو خواهان اخراج دسته جمعی مسلمانان روهینگیا از هند شده اند.

ترس از بازداشت و همچنین بازگشت به میانمار سبب شده است تا تعداد بیشتری از پناهجویان  هند به بنگلادش سفر کنند.

بر اساس آمار منتشر شده توسط دولت جامو و کشمیر حدود ۱۰ هزار مسلمان روهینگیا در جامو و کشمیر زندگی می کنند. در حالی که تعداد کل مهاجران روهینگیا در سرتاسر هند ۴۰ هزار نفر تخمین زده شده است.

اگرچه حدود ۱۴ هزار روهینگیا مورد حمایت سازمان ملل متحد هستند، با این حال دولت هند آنها را به عنوان پناهنده به رسمیت نمی شناسد.

بسیاری از مردم میانمار روهینگیایی‌ها را مهاجرینی غیرقانونی می‌دانند و لذا این مردمان از تبعیض‌هایی که علیه‌شان روا می‌رود در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیایی‌ها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بی‌خانمان برخورد می‌کند و به آنها تابعیت نمی‌دهد. روهینگیایی‌ها با محدودیت‌های سفت و سختی از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی مواجه هستند.

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha