به گزارش خبرنگار ایرنا، یکی از اندک کتابهایی که با هدف زنده کردن یاد و نام عالمان و فاضلان استان کرمانشاه نگاشته شده، کتاب «مفاخر کرمانشاه» است.
این کتاب را علی کرجی با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه نوشته و چاپ نخست آن در پاییز سال ۱۳۹۰ توسط انتشارات "چاپخانه بزرگ قرآن کریم" راهی بازار کتاب شده است.
نویسنده در این کتاب به سراغ آن دسته از شخصیت های مذهبی کرمانشاه رفته که یا متولد این استان بوده، یا در کرمانشاه وفات کرده و یا در آن به خاک سپرده شدهاند.
کرجی در کتاب مفاخر کرمانشاه علاوه بر معرفی شخصیت علمی و اجتماعی عالمان کرمانشاهی به بیان بخشی از فعالیتهای دینی و مذهبی آنان پرداخته تا همزمان با تجلیل از خدمات این شخصیت ها، غبار فراموشی را از چهره بسیاری از آنان بزداید و الگوهایی را به نسل جوان ارائه کند.
در مقدمه کتاب به نقل از آیت الله سید مرتضی نجومی، عارف و عالم بزرگ کرمانشاهی و خوشنویس نامی جهان اسلام آمده است: «به راستی چرا ما کرمانشاهیها در پویه تاریخ، مظلوم و ناشناخته مانده ایم. من نمیدانم در خاک این شهر چه رازی نهفته است که مردمانی بدین گونه خاضع و متواضع دارد. مردمانی کریم و بزرگ منش که به راستی شرح و قضایای بزرگواری و انسانیت آنها خود کتابی مفصل میطلبد. این همه بزرگان داشته است و از تواضع و فروتنی در تاریخ و ضبط حال خود و شرح حال بزرگان خود هم بینهایت متواضع بوده است.»
این کتاب به زندگی شخصی و تحصیلات و جایگاه علمی ۱۱۰ نفر از علمای بزرگ استان کرمانشاه پرداخته و فهرست خود را براساس حروف الفبا تنظیم کرده است؛ کتاب با زندگینامه ابراهیم حلوانی و سید ابراهیم دزفولی کرمانشاهی آغاز شده و در ادامه به بزرگان خاندان آل آقا، دینوری، محمدی عراقی، خرمشاهی، میبدی، حاج آخوند، کزازی، نجومی، بروجردی، معصومی، کابلی، جلیلی، تونی، مهدوی، حجتی هرسینی و کاظمی پرداخته است.
برای مخاطبانی که جویای شرح حال عالمان و فضلای استان کرمانشاه هستند، کتاب مفاخر کرمانشاه گزینه مناسبی برای مطالعه است.
البته برخی نقص های کتاب هم قابل چشم پوشی نیست؛ اینکه کتاب هیچ تصویری از عالمان بزرگ کرمانشاهی ارائه نکرده و درباره بخشی از آنها هم به انتشار اطلاعات کمی بسنده کرده است.
کتاب مفاخر کرمانشاه در قطع وزیری و با ۵۴۰ صفحه در دسترس کتاب دوستان است.
۷۴۴۴/۸۰۶۶