۲۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۲۶
کد خبر: 83440316
T T
۰ نفر
توافق جدید میانمار و بنگلادش برای بازگشت آوارگان روهینگیا

دهلی نو-ایرنا- مقام های میانمار و بنگلادش در توافق جدیدی اعلام کردند که دو کشور به زودی طرح دیگری را برای بازگشت حدود یک میلیون نفر از آوارگان مسلمان روهینگیایی به ایالت راخین میانمار به موقع اجرا می گذارند.

خبرگزاری "پی تی ای" هند به نقل از  ژا تای سخنگوی دولت میانمار  گزارش داد: طرف های درگیر موافقت کردند که روند بازگشت مسلمانان روهینگیا از روز پنجشنبه آغاز شود.

عبدالکلام مسوول امور مهاجران در بنگلادش نیز در این زمینه گفت: هویت مسلمانان روهینگیا توسط میانمار تایید شده است و آنها می توانند در صورت تمایل به کشور خود بازگردند.

وی افزود: دولت بنگلادش از مقامات محلی در کاگس بازار درخواست کرده است تا با مسلمانان روهینگیا که در فهرست تهیه شده قرار دارند تماس گرفته و در صورت رضایت پناهجویان روهینگیا، آنها را برای بازگشت به میانمار آماده کنند.

این مقام بنگلادش تاکید کرد: بنگلادش آماده است تا به هر پناهجویی که خواهان بازگشت به کشور خود است کمک کند، اما داکا از زور برای بازگرداندن مسلمانان روهینگیا استفاده نخواهد کرد.

کارولین گلاک سخنگوی کمیسر عالی پناهجویان سازمان ملل در مورد توافق جدید توضیح داد : دولت بنگلادش از ما درخواست کرده است تا برای تایید هویت  ۳ هزار و ۴۵۰ مسلمان روهینگیا که به صورت داوطلبانه حاضر به بازگشت به میانمار شده اند، به آنها کمک کنیم. بنگلادش اسامی ۲۲ هزار نفر را به میانمار ارسال کرده است اما تنها ۳ هزار و ۴۵۰ نفر مورد تایید مقامات میانماری قرار گرفته اند.

داکا و نایپیدائو در 25 ماه نوامبر ۲۰۱۷( ۴ آذر ۱۳۹۶) یک توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در ایالت اخین میانمار امضا کردند.

بر اساس این توافق قرار بود ، روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام شود و دو کشور موظف شدند تا  امنیت، سلامت و کرامت آوارگان  را تامین کنند.

اما این توافق به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب از سوی دولت میانمار اصلا اجرایی نشد.

ماه گذشته شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش اعلام کرد که مسئولیت تاخیر در بازگشت  روهینگیایی ها بر عهده دولت میانمار است  و این کشور قصد ندارد بار دیگر از این آوارگان استقبال کند.

مسلمانان روهینگیا خواهان بازگرداندن دارایی های خود و همچنین مجازات عاملان قتل عام خانواده های خود توسط دولت میانمار هستند.

بسیاری از مردم میانمار روهینگیایی‌ها را مهاجرینی غیرقانونی می‌دانند و به همین دلیل اقلیت روهینگیایی همواره از تبعیض‌های بسیاری در رنج هستند. دولت میانمار با روهینگیایی‌ها مانند مردمانی فاقد ملّیت و بی‌خانمان برخورد می‌کند و به آنها تابعیت نمی‌دهد. روهینگیایی‌ها با محدودیت‌های بسیار سختی مواجه هستند؛ از جمله محدودیت در جابجایی و دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی.

به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت ( مرداد) سال ۲۰۱۷ نزدیک به 700  هزار نفر مسلمان روهینگیایی وارد بنگلادش شده اند، درحالی که پیش از این حدود ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می کردند.

براساس گزارش های رسانه ای  اکنون بیش از ۹۰۰ هزار نفر از مسلمان روهیگنیا در اردوگاه های مهاجران در منطقه مرزی "کاگس بازار" بنگلادش حضور دارند. قریب به ۶۸۸ هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha