رییس هیئت مدیره تولیت شمس تبریزی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این 12 گروه موسیقی از استان های مختلف کشور و از میان 90 اثر رسیده به مرحله داوری بخش موسیقی جشنواره ملی شمس و مولانا توسط هیات داوران انتخاب شدند.
سیدمحمدعابدی اضافه کرد: فریدون شهبازیان، حسام الدین سراح و داود آزاد، داوران این بخش از جشنواره بودند که داوری آثار رسیده به مرحله نهایی نیز به عهده این اساتید بود.
وی ادامه داد: گروه های موسیقی به رهبری علی پورعطایی از خراسان رضوی، جاوید موسی پور از آذربایجان شرقی، منوچهری بیجنوند از استان البرز،منصور مرادی از استان کردستان،نبیل یوسف شریداوی از استان اصفهان و زاهد حسینی از لرستان از جمله برگزیدگان بخش موسیقی دومین جشنواره ملی شمس و مولانا هستند.
وی ادامه داد: گروه های موسیقی به رهبری سیامک دستمالچی از آذربایجان شرقی، پدرام معیریان از استان تهران، حاتم سید زاده از استان سیستان و بلوچستان،علیرضا خدایاری از استان قزوین، مجید یگانه راد از استان تهران و محمد مالوایه از استان کرمانشاه دیگر برترین های بخش موسیقی جشنواره شمس و مولانا را تشکیل می دهند.
وی اظهار کرد: از مجموع یکهزار و ۲۸۶ اثر رسیده به دبیرخانه جشنواره ۱۲ اثر در رشته موسیقی، ۱۴ اثر منظوم در بخش شعر و ۶۰ اثر تایپوگرافی در رشته گرافیک به مرحله پایانی جشنواره راه یافتند.
وی بیان کرد: همایش بین المللی شمس و مولانا نیز هفتم مهرماه امسال همزمان با روز شمس و مولانا در شهرستان خوی برگزار میشود.
به گزارش ایرنا بر اساس اسناد متقن و مورد تایید محققان، بارگاه شمس تبریزی در خوی واقع شده و هفتم مهر در تقویم رسمی کشور به نام روز شمس ثبت شده است.
در همین حال دبیر دومین جشنواره ملی شمس و مولانا نیز به ایرنا گفت: این جشنواره ملی توسط نهادهای متولی استانی و شهرستانی و با همراهی و همدلی مستمر مسوولان استانی و شهرستانی، هنرمندان و فرهیختگان و علاقهمندان و در سه بخش آیینها، آواها و نماها و موسیقی و تایپوگرافی در بارگاه شمس تبریزی برگزار شد.
رضا جعفرپور ادامه داد: هدف از برگزاری این جشنواره معرفی آداب و رسوم، پاسداشت مفاخر عرفانی و فرهنگی ایرانزمین (شمس تبریزی و مولوی)، تولید آثار فاخر هنری و علمی در حوزه شمس و مولانا بود.
وی بیان کرد: معرفت شناسی، اخلاق، ادب و عرفان اسلامی، ارج نهادن و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی با تکیه بر آموزههای اخلاقی، دینی و عرفانی برگرفته از کلام شمس و مولانا، رصد و آشنایی با ظرفیتها و توانمندیهای نهفته در حوزه شمس و مولانا از دیگر اهداف این رویداد مهم فرهنگی بود.
«شمس الدین محمدبن علی بن ملک داد تبریزی» بنا بر اشاره های تاریخی به احتمال زیاد در سال 582 هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به «شیخ پرّان» و «زر دوز» بود.
کتاب «مقالات شمس» شامل مطالب ارزنده ای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جواب های شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر می گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شد.
تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس پژوهان آن را بین سال های 645 و 672 هجری قمری ذکر کرده اند.
مولانا جلالالدین محمد بلخی مشهور به مولوی نیز به عنوان شاعر بزرگ قرن هفتم هجری قمری در سال 604 هجری قمری در بلخ زاده شد؛ وی به سبب رنجشی که بین پدر مولانا با سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمده بود از بلخ بیرون آمد و بعد از مدتی سیر و سیاحت به قونیه رفت.
مولوی در سال 672 هجری قمری در قونیه وفات یافت و از آثار او میتوان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.
جشنواره ملی شمس و مولانا با حضور اندیشمندان و مولانا پژوهان در آرامگاه شمس تبریزی خوی در سه بخش شعر، موسیقی اصیل ایرانی و تایپو گرافی از ۲۴ مرداد آغاز به کار کرده و تا ۲۸ مرداد ادامه دارد.
8135/518
نظر شما