علی خرمی یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه این شورا با ۳۰ عضو از سراسر استان بالاترین تعداد عضو شوراهای استانی را در کشور داراست افزود: بودجه سال ۹۷ این شورا برای تمام هزینههای جاری، حق جلسه و برگزاری برنامههای مختلف کمتر از ۱۳۰ میلیون تومان بوده است.
وی با انتقاد از عملکرد دولتهای مختلف در خصوص شوراهای فرادست گفت: باید اذعان کنم هیچکدام نتوانستند مشکل تأمین منابع مالی شوراهای فرادست را به صورت بنیادین حل کنند.
خرمی ادامه داد: بنده شخصاً در تمام ۲۱ سالی که در شورای اسلامی فارس عضویت داشتهام، حتی یک ریال بابت حقالزحمه نگرفتم و نهتنها راه درآمدم شورا نیست بلکه در این مسیر هزینه هم کردهام؛ با این حال من و جامعه شورایی استان برای ادای دین به مردم از هیچ تلاشی دریغ نکرده و نخواهیم کرد.
رئیس شورای اسلامی فارس در ادامه با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای نمایندگان استان در سطوح کشوری، گفت: عبدالرزاق موسوی به نمایندگی از شورای استان فارس در سطح کشوری به مقام نایب رئیسی شورای عالی استانها رسید و جامعه شورایی فارس باید از ظرفیت این نماینده به خوبی استفاده کند.
وی همچنین در خصوص مدیریت ارشد اجرایی استان نیز اظهار داشت: استاندار فعلی فارس نگاه خوبی به توسعه این استان دارد و شخص استاندار توجه ویژهای به شوراها دارد و این موضوع برای رفع مشکلات مردم امیدوارکننده است.
رئیس شورای اسلامی استان فارس در بخش دیگری از اظهارات خود در واکنش به سوال خبرنگاران در خصوص بازداشت شهردار و رئیس شورای شهر صدرا، گفت: واقعیت این است که شهر جدید صدرا همیشه با چالشهای جدی روبرو بوده و در انتخابات این شهر نیز همواره حواشی و مشکلاتی وجود داشت و در موضوع اخیر نیز بخشی که به هیأت تطبیق مربوط میشد، مشکل خاصی در اجرای شکلی قوانین شورای شهر صدرا مشاهده نشده اما بخشهای دیگری وجود دارد که وظیفه ما نیست قبل از اثبات اتهامات چیزی اعلام کنیم و دستگاه قضایی درباره آن توضیحات لازم را ارائه خواهد کرد.
خرمی در واکنش به اینکه چرا شاهد بروز تخلفات در شوراهای شهرهای بزرگ هستیم، گفت: تخلف در شوراها مانند هرجای دیگری ممکن است اتفاق بیفتد و من معتقدم که تخلف در شوراها بیشتر از سایر نهادها نیست.
وی با تأکید بر نقش دستگاههای نظارتی در میزان وقوع فسادهای مالی در نهادهای مختلف، اضافه کرد: من معتقدم هیأتهای نظارتی که اعضای شوراها را تأیید میکنند یا کسانی که با اعمال نفوذ باعث تأیید صلاحیت چنین افرادی میشوند، باید پابهپای خود افراد پاسخگوی عملکردشان در این خصوص باشند؛ همچنین در خصوص شهرداران متخلف هم باید در کنار او، اعضای شورا که این مقام ارشد را انتخاب میکنند نیز مورد بازخواست قرار بگیرند.
رئیس شورای اسلامی استان فارس در پاسخ به سؤالی در خصوص وضعیت مهدی حاجتی، عضو زندانی شورای شهر شیراز نیز اظهار داشت: موضع من در این زمینه کاملاً روشن بوده و معتقدم که تا قبل از اینکه رسیدگیهای قضایی به صدور حکم منصفانه و عادلانهای منجر شود، باید همه به رأی مردم احترام بگذاریم.
وی با تأکید بر اینکه مملکت متعلق به ۸۰ میلیون است نه یک قشر خاص، گفت: اینکه وقتی مردم به ما رأی دهند دموکراسی را قبول داشته باشیم اما وقتی انتخاب نمیشویم دیگر آن را قبول نداشته باشیم برای هیچکس پذیرفتنی نیست.
خرمی با بیان اینکه واقعیتهای جامعه را همه میدانیم، بیان داشت: همه ما معتقد به نظام مقدس جمهوری اسلامی هستیم و برای آن هزینه دادیم اما در هر سیستمی ایراداتی وجود دارد که لازم است با همدلی برای اصلاح آن کمک کرد.
وعده اختصاص بودجه
در این نشست خبری نائب رئیس شورای عالی استانها وعده اختصاص ردیف بودجهای برای شوراهای فرادستی و پیگیری مصونیت قضایی نمایندگان عضو شورا در اظهاراتشان داد و گفت: این پیشنهادها در کمیسیون برنامه بودجه مجلس بررسی و به زودی برای تایید و تصویب نهایی به صحن علنی ارجاع داده میشود.
سیدعبدالرزاق موسوی با بیان اینکه شوراها در بحث آموزش نیازمند ارائه سرفصلهای آموزشی مختلف و ویژه هستند،گفت: بسیاری از تخلفات شورایی ناشی از عدم اطلاع و آگاهی از قوانین است.
موسوی در خصوص مباحث مرتبط با انتخابات هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز نیز گفت: فعلا صحبتی نمیکنم اما قول میدهم که چه رئیس شورا شوم و چه نشوم در خصوص همه مباحث به ویژه حلقه قم آباد و مباحث مطرح شده در این باره با خبرنگاران صحبت خواهم کرد.
موسوی در این باره توضیح بیشتری نداد و آن را به آینده موکول کرد.
دیگر عضو هیات رییسه شورای اسلامی استان نیز در این نشست علت بروز بخش بزرگی از مشکلات امروز را ضعف در حوزه مدیریت دانست و عدم استفاده از شاخص های علمی در حوزه مدیریت را موجب شکل گیری این مشکلات دانست.
مرتضی زارع درنیانی با بیان اینکه در مباحث مدیریتی بسیاری از موضوعات مبنای علمی دقیق ندارد، گفت: در موضوع جمهوریت که امروز مخالفان و موافقانی دارد، مسیری را طی کردهایم که در بسیاری از مسائل نظیر روابط خارجه نتوانسته ما را به اهداف انقلاب برساند و عملکرد مناسبی را شاهد نبودهایم.
این عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی استان فارس همچنین در خصوص زندانی شدن مهدی حاجتی گفت: اگر این عضو شورای شیراز بر اساس آنچه در فضای مجازی بازنشر میشود به دلیل حمایت از دو شهروند بهایی زندانی شده باشد، پذیرفتنی نیست، اما من از متن دادنامه او اطلاع دقیقی ندارم و برای اظهارنظر دقیق در این موضوع باید نسبت به موارد اتهامی و دادنامه منتهی به حکم، اطلاع کامل داشت.
زارع درنیانی با بیان اینکه حساسیتهای ایجاد شده در مورد حاجتی، از طرف کسانی بود که علی رغم حضور در یک نهاد مدنی، اعتقادی به دموکراسی نداشتند،گفت: در دور اول دستگیری و محکومیت حاجتی، رئیس شورای شهر شیراز به حراست این شورا دستور میدهد که عضو بازداشت شده حق ورود به شورای شهر شیراز را ندارد، اینگونه موضعگیریها نشان میدهد برخی خود را مالک جامعه و صاحب شهر میدانند.
وی با بیان اینکه در دولت نهم شاهد تلاش برای ایجاد دانشگاه و موسسههای آموزش عالی در شهرهای کوچک و روستاها بودیم،گفت: طی سالهای اخیر در همین شیراز شاهد تعدد ساختمانهای دانشگاهی و موسسههای مختلف آموزش عالی بودیم اما یک ساختمان کتابخانه عمومی و سالن اجتماعات و مطالعه و مرکز علمی و فرهنگی مناسبی در این کلانشهر وجود ندارد.
این عضو شورای استان فارس همچنین در مورد حواشی ایجاد شده در خصوص بازداشت بعضی از اعضای شورای شهر صدرا و شهردار آن، گفت: به نظر میرسد فضای مجازی و شبکههای اجتماعی فضای ذهنی مردم را به شکلی آماده کرده اند تا هر لحظه اعلام شود فلان مدیر و مسئول و نماینده تخلف کرده است؛ اگرچه منکر تخلفات برخی از اعضای شوراها و مدیران شهری نیستم اما نباید این موضوع به تمام شوراها تسری داده و این نهاد مدنی زیر سئوال برده شود.
۹۸۷۳ / ۱۸۷۶