بیش از ۶ سال از آخرین قهرمانی آبیپوشان در لیگ برتر میگذرد و این موضوع برای تیم پرافتخاری مانند استقلال میتواند یک اتفاق تلخ تعریف شود. هر چند که تلخی این اتفاق به اندازه یک دهه قهرمان نشدن تیم رقیب (پرسپولیس) نیست اما بدون شک هواداران آبی از استقلال فصل نوزدهم انتظاری فراتر از سالهای گذشته دارند؛ استقلالی که قرار است با «آندره استراماچونی» ایتالیایی احیا شود و به همان تیم طلایی یک دهه پیش تبدیل شود.
تیمی که در کمتر از یک دهه توانست سه بار عنوان قهرمانی و سه نایب قهرمانی لیگ برتر را از آن خود کند و اکنون نیز به پشتوانه آن نتایج با ۹۸۶ امتیاز پرامتیازترین تیم تاریخ لیگ برتر محسوب میشود و با تیم دوم جدول ۵۸ امتیاز اختلاف دارد. پرسپولیس با ۹۲۸ امتیاز و سپاهان با ۹۱۱ امتیاز در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.
البته اکتفا به گذشتهها نمیتواند آینده روشنی را در پیش روی تیم قرار دهد زیرا فوتبال بازی لحظههاست و هر لغزشی می تواند بزرگترین تیمها را در منجلاب مشکلات ورزشی و غیرورزشی فرو ببرد مشکلاتی که استقلال در چند سال گذشته با تعویض پیاپی مربیان این تیم به آن دچار شده است. مربیانی که پس از «امیر قلعهنویی» سکاندار این تیم شدند یا توانایی جمع کردن حاشیهها را نداشتند یا اینکه در دنیای مربیگری زودتر از تصور به نیمکت یکی از بزرگترین تیمهای ایران رسیدند.
اینکه چرا «پرویز مظلومی»، «علیرضا منصوریان»، «وینفرد شفر» و «فرهاد مجیدی» هیچکدام در نقش یک ناجی واقعی ظاهر نشدند، امری است که نیاز به واکاوی تقویم زمان و رقابتهای لیگ برتر در دورههای گذشته دارد اما اینکه آینده پیش روی آبیپوشان چگونه رقم خواهد خورد بستگی به مدیریت مرد ایتالیایی لیگ برتر دارد. این روزها تمام نگاه به مربی سابق «اینترمیلان» ایتالیا است تا نشان دهد چگونه میخواهد با مشکلات پیشرو در فوتبال ایران کنار بیاید و حاشیههای آسیبزا را جمع کند.
البته قضاوت درباره استراماچونی که میهمانی تازهوارد در لیگ برتر به شمار میرود زود به نظر میرسد. او باید در خلال مسابقات تواناییهای تاکتیکی خود را در لیگ به نمایش بگذارد و با مدیریت حرفه حاشیههای تیم را جمع کند.
البته انتظار معجزه از سرمربی تیم استقلال تهران کمی سخت به نظر میرسد زیرا این تیم برخلاف دیگر مدعیان از بازیکنان نامدار خالی شده است و جوانانی قرار است در لیگ نوزدهم به میدان بروند که کم نام و نشانتر از کهنه سربازان قهرمان استقلال هستند. این جوانان ممکن است برای استراماچونی نقش شمشیر دو لبه بازی کنند. از یک سو انگیزه و نیروی جوانی آنان به ابزاری برای موفقیت این مربی تبدیل شود و در سوی دیگر ممکن است به حاشیه رفتن آنان ممکن است تیم استقلال را در مسیر چند سال گذشته قرار دهد.
البته روند یارگیری استقلال در فصل نقل و انتقالات چندان مورد پسند مربی ایتالیایی قرار نگرفته و وی همچنان بر روی جذب بازیکنان باتجربه تاکید دارد تاکیدی که در چند روز گذشته موجب اختلاف وی با مدیران باشگاه به بیرون درز کند؛ اختلافی که هر چند با جلسه دو طرفه ختم به خیر شد اما واقعیتی است که در بزنگاهها استراماچونی به آن استناد خواهد کرد.
تیم استقلال در لیگ نوزدهم استارت واقعی خود را از ورزشگاه «بنیان دیزل» با «ماشین سازی تبریز» خواهد زد. مسابقهای که بدون شک پیروزی در آن نشاندهنده عیار واقعی آبیپوشان نیست اما شکست میتواند این تیم را در بحران فرو ببرد. بحرانی که چند سال پیش علیرضا منصوریان با تساوی در برابر «نفت تهران» به آن دچار شد و هیچگاه در نیمکت استقلال خوشبختی واقعی را تجربه نکرد.
به نظر میرسد که استراماچونی برای فرار از سندروم بازی نخست باید شروعی مقتدرانه داشته باشد تا به سرنوشت مربیان مانند منصوریان و شفر دچار نشود. اگر این اقتدار از کلان شهر تبریز شروع شود بدون شک موج مثبتی در میان طرفدران استقلال ایجاد خواهد کرد. موجی که بار سنگین ناکامی در فصل گذشته را به فراموشی خواهد سپرد.
تیم استقلال امروز جمعه، اول شهریورماه در نخستین بازی لیگ نوزدهم از ساعت ۱۸ در ورزشگاه بنیان دیزیل تبریز مهمان ماشینسازی این شهر است.
نظر شما