جعفر مهراد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: مرکز رتبه بندی دانشگاه های جهان (CWUR) نتایج رتبه بندی سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ را منتشر کرد. رتبه بندی CWUR که از سال ۲۰۱۲ فعالیت های خود را آغاز کرد دانشگاه های جهان را با رعایت شاخص های هفتگانه شامل کیفیت آموزشی، استخدام دانش آموختگان، کیفیت اعضای هیات علمی، نتایج تحقیقات، انتشارات با کیفیت بالا، نفوذ و استنادها رتبه بندی می کند.
وی با بیان اینکه اداره مرکزی CWUR در امارات متحده عربی مستقر است، گفت: این نظام رتبه بندی ابتدا در شهر جده با هدف رتبه بندی ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان شروع به کار کرد. سپس، به سرعت دامنه فعالیت های خود را گسترش داد. در سال ۲۰۱۴ میلادی، رتبه بندی CWUR فهرست دانشگاه برتر جهان را از میان ۱۸ هزار دانشگاه در کشورهای مختلف به انتخاب هزار دانشگاه برتر محدود کرد؛ هر چند جدول رتبه بندی نام دو هزار دانشگاه برتر جهان را با همان شاخص های هفتگانه ارائه می کند.
مهراد با اشاره به نخستین دانشگاه برتر کشور ایرانی در این رتبه بندی خاطرنشان کرد: در این نظام رتبه بندی دانشگاه آزاد اسلامی ایران که با احتساب امتیازات حاصله و با کسب امتیاز ۷۴/۶ از کل امتیاز ۱۰۰ که در اختیار دانشگاه هاروارد است، رتبه ۴۶۴ دانشگاه برتر جهان را به خود اختصاص داد.
به گفته بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، دانشگاه تهران با امتیاز ۷۳/۸ دومین دانشگاه کشور است که در جایگاه ۵۳۷ دانشگاه های برتر جهان نشست، دانشگاه علوم پزشکی تهران سومین دانشگاه برتر کشور، رتبه ۵۷۸ را در اختیار دارد و امتیاز این دانشگاه ۷۳/۴ است.
وی افزود: همچنین دانشگاه صنعتی شریف حائز رتبه ۶۱۵ دانشگاه های برتر جهان و چهارم کشور و امتیاز این دانشگاه ۷۳/۱ است. دانشگاه صنعتی اصفهان هم موفق به کسب رتبه ۷۴۸، پنجمین دانشگاه برتر کشور و امتیاز این دانشگاه ۷۲ از ۱۰۰ گزارش شد.
مهراد در مورد سایر دانشگاه های حاضر در این رتبه بندی خاطرنشان کرد: دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس، علوم پزشکی شهید بهشتی، علم و صنعت ایران و شیراز به ترتیب با کسب رتبه های جهانی ۷۷۸، ۸۰۲، ۹۰۵، ۹۳۵ و ۹۵۱ دانشگاه برتر جهان، رتبه های ششم تا دهم کشوری را به خود اختصاص داده اند. امتیازات این پنج دانشگاه برتر کشور به هم نزدیک و در دامنه ای بین ۷۱/۷ و ۷۰/۶ قرار دارد.
وی تاکید کرد: نام این ۱۰ دانشگاه نخست کشور در بین هزار دانشگاه برتر جهان آن گونه که در روش شناسی این رتبه بندی مورد نظر است، قرار دارد، اما در جدول رتبه بندی CWUR نام دو هزار دانشگاه برتر آورده شده که بعد از رتبه هزار، اسامی دانشگاه هایی از جمهوری اسلامی ایران دیده می شود.
بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در این باره گفت: رتبه دانشگاه تبریز در این میان هزار و ۳۰، دانشگاه فردوسی مشهد هزار و ۷۷، شهید بهشتی هزار و ۱۳۰، علوم پزشکی اصفهان هزار و ۲۱۰، صنعتی خواجه نصیر هزار و ۲۵۶، علوم پزشکی مشهد هزار و ۲۶۳، علوم پزشکی ایران هزار و ۳۱۰، علوم پزشکی شیراز هزار و ۳۸۶، رازی کرمانشاه هزار و ۴۲۹ و اصفهان هزار و ۴۴۱ است. به این ترتیب، رتبه های این ۱۰ دانشگاه در سطح کشور به ترتیب ۱۱ تا ۲۰ اعلام شد.
تهران- ایرنا- بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام جایگاه ۲۰ دانشگاه ایران را در جمع ۲ هزار دانشگاه برتر جهان که در نظام رتبهبندی (CWUR) منتشر شده، اعلام کرد.
اخبار مرتبط
-
انتشار نتایج رتبهبندی جهانی شانگهای ۲۰۱۹؛
۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر دنیا نشستند
تهران- ایرنا- بر اساس انتشار تازه ترین نتیجه رتبه بندی جهانی شانگهای ۲۱۰۹، ۱۳ دانشگاه ایرانی…
-
23 دانشگاه ایران درفهرست دانشگاههای برتر دنیا قرار گرفتند
تهران – ایرنا – سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، با اشاره به انتشار رتبه بندی جدید…
نظر شما