مساله ورود پولهای مشکوک به سینما چندی است مطرح شده است و هر از گاه شایعه یا خبری از فساد اقتصادی در هنر هفتم دامن برخی تهیه کنندگان و سرمایهگذاران فعال صنعت سینمای ایران را میگیرد. در میان اهالی سینما این بحث مطرح است که هنر هفتم در هر کشوری بیتردید نیازمند سرمایهگذاریست اما بررسی سلامت سرمایه هم مساله کم اهمیتی نیست. مصطفی کواکبیان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا معتقد است قسمت مهمی از اقتصاد، بخش خصوصی است و به همان اندازه که بخش دولتی مهم است، بخش خصوصی نیز اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگ به ویژه سینما دخالت و حضور بخش خصوصی بسیار تاثیرگذار و مغتنم است، گفت: درباره ورود سرمایه بخش خصوصی به سینما سه نکته مطرح است. اول اینکه این سرمایهگذاری فرهنگی برای بخش خصوصی نباید زیانآور باشد. در واقع این مساله باید برای بخش خصوصی سوددهی داشته باشد. پس در این زمینه باید برنامهریزی دقیقی شود که سرمایهگذاران خسارت و زیان مالی نداشته و انگیزه بیشتری برای حضور در این عرصه فرهنگ و هنر داشته باشند.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، افزود: نکته دوم این است که بخش خصوصی باید به کیفیت توجه کند و آثار تولیدی فاخر داشته باشد. به این معنی که صرفا با هدف درآمدزایی به این عرصه قدم نگذارند. به هرحال آثار باید با محتوا و فرهنگ غنی ما همخوان باشد.
کواکبیان ادامه داد: علاوه بر اهمیت کسب درآمد و محتوای غنی برای سرمایه گذاران بخش خصوصی در سینما، باید از مافیاگری و فسادهای مالی در عرصه هنر هفتم پرهیز شود. در تعامل بین سینما و بخش خصوصی باید ساز و کاری ایجاد کرد که از حاشیه های فساد مالی اجتناب شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلام، گفت: سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در این زمینه هر چه دقیقتر کنترل کند تا انگیزه ها از بین نرود. فیلمسازان، تهیهکنندگان، کارگردانان و بازیگران خودشان نیز باید مواظب برخوردهایشان باشند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خصوص سازمان سینمایی نیز از طرف دولت در این زمینه باید کنترل لازم را داشته باشد، تا ورود پولهای کثیف و در ادامه حواشی آن برای سینما اتفاق نیفتند.
کواکبیان خاطرنشان کرد: اگر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی احساس کند که در بخش سینمایی بدون ضابطه عمل می شود حتماً می تواند این مسائل را پیگیری کند.
نظر شما