به گزارش روز جمعه خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، انتصاب روسای جوان برای دانشگاههای کشور و کاهش فاصله سنی میان روسای قدیم و جدید از جمله اقدامات انجام شده توسط وزارت علوم به منظور حمایت و بهرهمندی از ظرفیت جوانان کشور بوده است.
منصور غلامی که خود ۶۶ سال سن دارد بر این باور است که استعدادهای جوانان ایرانی فوقالعاده است و انتقال تجربههای مدیریتی نسل گذشته به جوانان از ضروریات امروز محسوب میشود.
غلامی در انتصاب روسای دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و پارکهای علم و فناوری تاکیدات بسیاری بر گماردن جوانان دارد و اگر در مواردی برخی سرپرستان جوان نباشند، البته مسن هم نیستند.
جوانگرایی و انتصاب مدیران جوان در آموزش عالی از سیاستهای وزارت علوم است و در راستای اجرای این سیاست روسای فعلی جدید دانشگاهها جوانتر از مدیران پیش از خود انتخاب شدند.
جوانگرایی که یکی از شعارهای سال ۹۶ انتخابات ریاست جمهوری بود حالا در انتصابات مسئولان دانشگاهها هم تبلور یافته است و دو سوم روسای دانشگاهها در دوره وزارت غلامی جوان هستند.
براساس اعلام وزارت علوم، میانگین سنی روسای پیشین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، ۵۵ سال و هفت ماه بوده و متوسط سن روسای جدید منصوب شده نیز ۴۷ سال و ۶ ماه است؛ به عبارت دیگر، مدیران جدید بیش از ۸ سال جوانتر از روسای پیش از خود هستند.
تعیین روسای پارکهای علم و فناوری هم توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صورت میگیرد که در ادامه به این انتصابات در سال ۹۸ اشاره میشود.
دانشگاه صنعتی اصفهان
وزیر علوم در خردادماه امسال مهدی ابطحی(متولد ۱۳۴۴) را که همزمان رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بود با حفظ سمت به سرپرستی دانشگاه صنعتی اصفهان منصوب کرد.
از سوابق مدیریتی و اجرایی وی میتوان به معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان (۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴) و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان (۱۳۹۲ تا تیرماه ۱۳۹۷) اشاره کرد.
محمود مدرس هاشمی رئیس سابق دانشگاه صنعتی اصفهان از این سمت استعفا کرده بود.
وزیر علوم چند ماه بعد با حکمی جعفر قیصری (متولد ۱۳۵۳) را به سمت سرپرست شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان منصوب کرد.
به علت انتصاب ابطحی به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان، قیصری به این سمت منصوب شد.
حکم دیگر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خردادماه امسال، شامل حمیدرضا رضائی آشتیانی (متولد ۱۳۵۹) شد و این استاد دانشگاه را به سمت سرپرست دانشگاه صنعتی اراک منصوب کرد.
از سوابق اجرایی رضائی آشتیانی میتوان به معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی اراک، رئیس دانشکده مهندسی مکانیک و مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه اشاره کرد.
انتصاب روسای پارکها
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که انتصاب روسای پارکهای علم و فناوری را هم بر عهده دارد، محمدحسن مرادی (متولد ۱۳۴۶) را به عنوان رئیس پارک علم و فناوری همدان منصوب کرد.
از سوابق مدیریتی و اجرایی وی میتوان به ریاست و مسئولیت راهاندازی دانشگاه صنعتی همدان (۱۳۸۳ – ۱۳۸۷) و مسئولیت راهاندازی پارک علم و فناوری همدان (۱۳۸۳) اشاره کرد.
مهدی غفاری متولد سال ۵۷ هم از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان رئیس پارک علم و فناوری گلستان منصوب شد.
وقتی رئیس، معاون میشود
محمدصالح اولیاء رئیس سابق دانشگاه یزد با دریافت حکمی از اردکانیان وزیر نیرو به سمت معاون تحقیقات و منابع انسانی این وزارتخانه منصوب شد.
از این رو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قاسم بریدلقمانی (متولد ۱۳۵۱) را برای سرپرستی دانشگاه یزد انتخاب کرد.
از سوابق اجرایی بریدلقمانی میتوان به مسئولیتهایی نظیر مدیر گروه علوم کامپیوتر، معاون پژوهشی مجتمع علوم، معاون آموزشی پژوهشی دانشکده ریاضی، رئیس دانشکده ریاضی، دبیر هیئت ممیزه، عضو هیئت اجرایی جذب و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد اشاره کرد.
یک دانشگاه در دل خرمشهر
غلامی امسال در حکمی دیگر منصور زراءنژاد (متولد ۱۳۳۶) را به سمت سرپرست دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر منصوب کرد.
زراءنژاد پیش از این مسئولیتهایی مانند مدیریت گروه، معاونت دانشکده، ریاست دانشکده اقتصاد و معاونت امور دفاعی دانشگاه را بر عهده داشت.
سرپرست جدید دانشگاه مازندران کوروش نوذری (متولد ۱۳۵۰) است که با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تا تایید نهایی به عنوان رئیس، سکان دانشگاه مازندران را هدایت میکند.
نوذری پیش از این معاونت اداری و مالی دانشکده علوم پایه، مدیریت امور پژوهشی دانشگاه مازندران و معاونت اداری و مالی دانشگاه مازندران (در دو مقطع مختلف) را عهدهدار بود.
یک انتصاب در وزارت علوم
یکی از آخرین انتصابات غلامی در اواخر تیرماه، صدور حکم برای علی خاکی صدیق (متولد ۱۳۴۱) به عنوان معاون آموزشی وزارتخانه بود. از آنجا که مجتبی شریعتی نیاسر معاون سابق آموزشی وزارت علوم سه بار درخواست استعفا داده بود، خاکی صدیق جایگزین او شد.
علی خاکی صدیق پیش از ورود به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی فعالیت میکرد.
با خداحافظی خاکی صدیق از این دانشگاه، فرهاد یکهیزداندوست از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به سمت سرپرست دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی منصوب شد.
وی ریاست دانشکده مهندسی عمران، معاون پژوهشی و معاون بینالملل دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در ادوار مختلف را در کارنامه کاری خود دارد.
غلامی اما در حکم دیگری رضا نصر اصفهانی متولد سال ۵۵ را به عنوان سرپرست دانشگاه هنر اصفهان منصوب کرد.
نصر اصفهانی دارای جایزه سطح ۲ بنیاد ملی نخبگان و کسب عنوان استعداد برتر از این بنیاد، کسب عنوان رساله برتر دکتری در پنجمین جشنواره پژوهش و آموزش در حوزه مدیریت شهری و روستایی در سال ۱۳۹۰ وزارت کشور پژوهشکده مدیریت شهری است.
وزیر علوم در مردادماه مصطفی مافی متولد سال ۱۳۵۸ را که استاد پایه ۹ گروه مهندسی مکانیک دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) است به سمت سرپرست پارک علم و فناوری قزوین منصوب کرد.
غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی دیگر ایرج کاظمینژاد را به عنوان سرپرست پارک علم و فناوری خوزستان منصوب کرد؛ وی متولد سال ۱۳۴۴ در ماهشهر و استاد پایه ۳۶ گروه فیزیک دانشگاه شهید چمران اهواز است.
صلاحیتهای سرپرستان دانشگاهها در کمیته تعیین روسای دانشگاههای شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی و در صورت تشخیص اعضای این کمیته، به عنوان رئیس انتخاب شده و حکم ریاست چهار ساله از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دریافت میکنند.
وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضای این کمیته را تشکیل میدهند.
سرپرستان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی هم در این کمیته تعیین میشوند که در صورت لزوم، محمدمهدی طهرانچی رئیس این دانشگاه در کمیته یاد شده حضور مییابد.
نظر شما