فریدون جعفری روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به انتشار برخی اخبار در خصوص احکام انفصال از خدمت روسای سه دانشگاه اظهار داشت: در مورد بورسیهها دو مسئله مطرح است، بورسیهها در سال ۹۲ یا با رعایت تمام ضوابط قانونی در دولت وقت جذب یا خلاف ضوابط همان دولت وارد دانشگاه شدهاند.
وی تاکید کرد: وزارت علوم به پذیرش یا عدم پذیرش ضوابط بورسیهها در دولت قبل وارد نمیشود، اما در صورتی که خلاف ضوابط وارد دانشگاه شده باشند، باید با آنها برخورد شود.
مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بر اساس ابتداییترین اصول قانون جذب، معدل بورسیهها در تمام دورهها باید بالای ۱۵ باشد، اما چرا برخی با معدلهای ۱۱ یا ۱۲ جذب شدند؟ این مسئله به معنای رعایت نشدن ضوابط و نامشروع بودن بورس است.
جعفری با بیان اینکه اساس این بورسیهها نامشروع است و مشروعیتی ایجاد نمیکند، افزود: مثال این بورسیهها مانند آن است که بگوییم مال نامشروعی به صورت شرعی فروخته شود، از سوی دیگر محدودیت سنی برای جذب بورسیهها تا ۴۰ سال اعلام شده، اما برخی در زمان ارائه درخواست بین ۴۲ تا ۴۳ سال سن داشتند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از همین بورسیهها که خلاف قانون عمل کردهاند، متوسل به سیستم قضایی شدهاند و این سیستم هم شاید دانسته و نادانسته تعدادی از دانشگاهها را الزام به استخدام این افراد کرد.
پیش از این اعلام شد که روسای دانشگاههای تربیت مدرس، کاشان و صنعتی اصفهان به دلیل استخدام نشدن تعدادی از بورسیهها و شکایت این افراد به دستگاه قضایی، حکم انفصال از خدمت دریافت کردهاند که منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد که هیچ کدام از این احکام اجرا نشده است.
در سال ۹۲ مسئله تحصیل غیرقانونی سه هزار بورسیه در دانشگاههای کشور مطرح شد. پس از بررسیهای دقیق به عمل آمده، مشخص شد حدود ۳۷ نفر از این سه هزار بورسیه بدون داشتن حد نصاب و شرایط لازم در دانشگاهها جذب و جایابی شدهاند. بعد از گذشت ۶ سال مسئله استخدام این بورسیهها در دانشگاهها به عنوان هیات علمی مطرح شده است که به علت رعایت نکردن برخی ضوابط دانشگاهها، اخباری مبنی بر انفصال از خدمت روسای این سه دانشگاه به گوش رسید.
نظر شما