۳ شهریور ۱۳۹۸، ۸:۵۲
کد خبر: 83449428
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خروج ویلاهای شیراز از فراغت

۳ شهریور ۱۳۹۸، ۸:۵۲
کد خبر: 83449428
خروج ویلاهای شیراز از فراغت

شیراز- ایرنا- ده‌ها ویلای در حال ساخت در منطقه دشت ‌کوه شیراز و ابتدای جاده این کلانشهر به سمت خرامه، اول شهریور ۹۸ به دستور دادستان شیراز تخریب شد.

دلیل تخریب این ویلاها که گفته شد در قالب طرح فلاحت در فراغت ساخته می شدند، ساخت غیرقانونی اعلام شد.
این اقدام اعتراض برخی از افراد را که خود را مالکان این واحدها نامیدند، برانگیخت.  
یکی از آنان به خبرنگار ما گفت:‌ از ۴۲ واحد تخریب شده، ۳۰ واحد ویلا بود و ۱۲ واحد تنها دیوار و حصار داشت.
وی افزود:‌ واحدهای مجتمع ویلاشهر کیمیا در قالب « طرح فلاحت در فراغت» به خانواده‌های کم‌ درآمد جامعه مانند خانواده‌های شهدا، ‌کارمندان، فرهنگیان و ... واگذار شد و در نقشه ایران به همین نام ثبت است.
وی ادامه داد:‌ در سالیان گذشته، مسئولان ارشد کشور این مکان ها را برای اقامت در سفر به شیراز انتخاب می‌کردند و سوال اینجاست که اگر این ویلاها غیرقانونی است، چرا آنها به این مکان آمدند؟  اگر ساخت و ساز در آن خلاف قانون است باید برای همه این‌گونه باشد.
یک نفر دیگر از مالکان که او نیز حاضر به معرفی خود نشد گفت:‌  طبق صحبت زمان واگذاری زمین‌های این مجتمع ویلایی،  مالکان برای انجام طرح فلاحت در فراغت می‌توانستند سرپناهی حداکثر به وسعت ۷۰ مترمربع احداث کنند.
وی ادامه داد:‌ از سال ۹۲،   این مجتمع در حوزه استحفاظی شهرداری شیراز قرار گرفت و سوال اینجاست که چرا اقدام به تخریب واحدها در مجتمع ویلاشهر بدون اخطار قبلی صورت گرفته است؟
وی اظهار داشت:‌ اگر این واحدها در محدوده خدمات شهری است، ‌ پس قانون شهرداری بر آن حاکم است؛ ‌اگر تخلفی صورت گرفته است باید به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ارجاع شود و در نهایت این کمیسیون درباره جریمه نقدی اضافه بنا و یا ... تصمیم‌گیری کند.
مالک دیگری از واحدهای این مجتمع ویلایی که ویلای وی تخریب نشده بود، ‌نیز گفت: چندسال قبل، ‌ پس از آن که ساختمانی را بر خلاف قانون در باغ خود ساختم، جهادکشاورزی از من به دادگستری شکایت کرد و من در نهایت،   افزون بر  ۱۰ میلیون تومان جریمه پرداختم و در نهایت، ‌ مجوز مورد نظر صادر شد؛ ‌این که بدون انجام مقدمات و تذکر و اخطار، ‌ واحدهای ویلایی مردم را تخریب کنند خوشایند نیست. 

ویلای مجوزدار  در منطقه دشت‌ کوه نداریم  
مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: شهرداری‌ منطقه سه شیراز اخطارهایی به ساکنین منطقه دشت‌کوه شیراز که اقدام به ویلاسازی در این محل کرده بودند داده اما این افراد بی توجه به اخطارها اقدام به ادامه ساخت و ساز کردند.
امیرحسین جمشیدی افزود: به هیچ یک از مالکین این محدوده مصوبه قانونی برای ساخت بنا و ساختمان داده نشده است.
وی ادامه داد: مجوز احداث تعدادی باغشهر در این محدوده داده شده اما مجوز ساخت و ساز و ایجاد ساختمان به هیچ وجه در این محدوده داده نشده است.

۵۰۰ ویلای غیرمجاز 
شهردار منطقه سه شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تخریب تعدادی ویلا غیرقانونی ساز، جمعه اول شهریور ۹۸  با دستور دادستان شیراز انجام شد.
فرود بذرافشان افزود: امور اراضی جهاد کشاورزی پیگیر تخریب این ویلاها بود و شهرداری نیز با این اقدام همکاری کرد.
وی ادامه داد: در طول ماه‌های گذشته روال قانونی برای گرفتن حکم تخریب این ویلاها انجام و همچنین اخطارهایی نیز به برخی مالکین داده شد.
شهردار منطقه سه شیراز اظهار داشت: حدود ۵۰۰ ویلا و ساخت و ساز غیرمجاز در این محدوده انجام شده است که همه این موارد غیر قانونی است.
اوایل دهه ۷۰ مرحوم آیت الله محیی الدین حائری شیرازی نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز طرحی به نام فلاحت در فراغت را مطرح کرد که برمبنای آن زمین های اطراف شهرها در اختیار کارمندان، بازنشستگان و افراد کم درآمد قرار گیرد تا در ایام فراغت خود اقدام به کشت درختان و ایجاد باغ کنند تا ضمن بهره مندی از طبیعت از مزایای مادی و معنوی آن بهره مند شود.
دیدگاه های وی در قالب موسسه فلاحت در فراغت در همان دهه به بار نشست و زمین های اطراف شیراز به ویژه خرامه که آن زمان بخشی از شهرستان شیراز بود همچنین روستاهای بخش بیضا از توابع سپیدان به باغشهر تبدیل شد. 
باغشهر که به معنای زمین محصوری بود که با کاشت درخت ثمری تعریف می شد و اجازه ساخت و ساز در آن در حد یک اتاق و راهرو داده می شد، بعدها در شهر جدید صدرای شیراز هم فراگیر شد.
تخلفات مالی و دست اندازی های برخی افراد به زمین های مرغوب همچنین معاملات املاک آن موجب شد طرح یادشده در وادی رانت خواری و زمین خواری بیفتد و اصل هدف به فراموشی سپرده شود.    
موسسه یادشده چند سال بعد منحل شد اما باغشهری ها برجا مانده گاهی به دلایلی از جمله تخلف در ساخت و ساز و مانند آن خبرسازمی شود. 
۹۸۷۳/ ۱۸۷۶ 
 

برچسب‌ها