حدود ۷ میلیون نفر در کشور فاقد دفترچه بیمه درمانی هستند

تهران- ایرنا- مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: بر اساس اطلاعات مرکز آمار ۱۰ درصد مردم بیمه ندارند، اما پیش بینی می‌شود ۶.۵ تا ۷ میلیون نفر در کشور فاقد دفترچه بیمه درمانی باشند و تعدادی هم دو دفترچه‌ای هستند.

طاهر موهبتی روز یکشنبه در برنامه روی خط خبر ضمن تبریک روز پزشک و داروساز و هفته دولت درباره آیین نامه ارزیابی وسع و بیمه اجباری سلامت افزود: حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار همپوشانی بیمه‌ای داشتیم که سال گذشته ۲ میلیون همپوشانی بیمه‌ای با سازمان تامین اجتماعی رفع شد و باید توجه کرد که مهم‌تر از رفع همپوشانی، عدم ایجاد همپوشانی جدید است که در حال حاضر این کار انجام می‌شود.

مردم برای بیمه شدن به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت بیان کرد: بر اساس آیین نامه ارزیابی وسع و بیمه اجباری سلامت، هرکس که فاقد پوشش بیمه‌ای است مکلف شده ظرف مدت ۶ ماه مراجعه کرده و خود را بیمه کند. این افراد باید برای بیمه شدن به سایت سازمان بیمه سلامت یا دفاتر پیشخوان مراجعه کنند.

وی ادامه داد: افراد برای انجام این کار ابتدا در سایت سازمان بیمه سلامت یا دفاتر پیشخوان، ثبت درخواست می‌کنند و این درخواست توسط وزارت رفاه بررسی می‌شود تا توان مالی متقاضی مشخص شود. سازمان بیمه سلامت در این زمینه فقط سوال می‌کند و وزارت رفاه اعلام می‌کند که افراد در چه گروه درآمدی یا دهک درآمدی قرار دارند تا میزان حق بیمه پرداختی یا رایگان بودن آن مشخص شود.

ابلاغ آیین نامه ارزیابی وسع در روزهای آتی

موهبتی بیان کرد: مردم از این فرصت برای بیمه شدن خود استفاده کنند. البته آیین نامه بیمه اجباری هنوز ابلاغ نشده و احتمالا در ۳ تا ۴ روز آینده و دستورالعمل‌های آن تا ۴۵ روز آینده ابلاغ خواهد شد. موضوع ارزیابی وسع به یکی از مشکلات کشور خاتمه می‌دهد، زیرا برخی افراد با وجود توانایی مالی و فقط به خاطر این‌که ساکن روستاها بودند از بیمه رایگان استفاده می‌کردند.

وی ادامه داد: یکی از ماموریت‌های اصلی سازمان‌های بیمه‌گر این است که جمعیت تحت پوشش خود را افزایش داده و به نقطه حداکثر برساند. برای انجام این موضوع موانعی وجود دارد، یعنی اگر کسی بیمه اختیاری دارد یا می‌تواند روی تخت بیمارستان بیمه شود، نیازی به بیمه شدن نمی‌بیند. در نتیجه برای این موضوع قانونی تصویب شد که همه افراد جامعه بیمه اجباری شوند و استفاده از بیمه اجباری به تصویب آیین نامه‌ای موکول شد که باید توسط دولت تصویب می‌شد. این آیین نامه هفته گذشته در هیات دولت به تصویب رسید.

پرداخت حق بیمه بر اساس ارزیابی وسع

رئیس هیات مدیره سازمان بیمه سلامت گفت: با توجه به این مصوبه دولت، حق بیمه خانواده‌هایی که مجموع درآمد و دریافتی آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع کمتر از ۴۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد مصوب شورای عالی کار است یا بر اساس وضعیت مالی در یکی از دهک‌های درآمدی یک و دو و سه قرار دارند، به صورت کامل توسط دولت پرداخت می‌شود. همچنین ۵۰ درصد حق بیمه خانوارهایی که درآمد آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد حداقل حقوق مصوب است یا بر اساس وضعیت مالی در دهک درآمدی ۴ قرار دارند نیز توسط دولت پرداخت می‌شود و خانوارهایی که درآمد آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع ۱۰۰ درصد حداقل حقوق و بالاتر باشد یا در دهک درآمدی ۵ و بالاتر باشند، با پرداخت حق بیمه می‌توانند از بیمه سلامت استفاده کنند.

آیین نامه اجرایی بند «الف» ماده ۷۰ قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر بیمه پایه اجباری سلامت و ارزیابی وسع، هفته گذشته در هیات دولت به تصویب رسید. بر این اساس دولت مکلف است به منظور تحقق سیاست‌های کلی سلامت، تامین منابع مالی پایدار برای سلامت، توسعه کمی و کیفی بیمه‌های سلامت و مدیریت منابع سلامت از طریق نظام بیمه با محوریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا پایان سال اول اجرای برنامه، اقداماتی را انجام دهد.

بر این اساس پوشش بیمه سلامت برای تمامی آحاد جمعیت کشور اجباری است و برخورداری است یارانه دولت جهت حق سرانه بیمه از طریق ارزیابی وسع و ضوابط مشخصی بر اساس آیین نامه انجام می‌شود.

همه خانوارهای فاقد بیمه پایه سلامت مکلف هستند حداکثر تا ۶ ماه پس از ابلاغ آیین نامه با مراجعه به مراکز اعلام شده توسط سازمان بیمه سلامت نسبت به بیمه شدن اقدام کرده و پرداخت سهم خود از حق بیمه در چهارچوب مفاد آیین نامه را انجام دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha