۲۲ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۰۳
کد خبرنگار: 760
کد خبر: 83516272
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ریاست دوره ای چین در FATF و شانس پاکستان برای رهایی از فهرست سیاه

تهران- ایرنا- مذاکرات نشست امروز(دوشنبه) گروه ویژه اقدام مالی(FATF)، تحت ریاست دوره ای چین، درباره اقدامات انجام شده از سوی پاکستان در زمینه توقف پولشویی و تامین مالی تروریسم برگزار خواهد شد.برخی کارشناسان می گویند، با توجه به اینکه چین در حال حاضر ریاست FATF را به عهده دارد و پاکستان متحدی برای تمام فصول پکن است، همه نگاه ها به پکن برای حمایت از اسلام آباد جهت رهایی از فهرست سیاه دوخته شده است.

به نوشته روزنامه تریبیون پاکستان، یک هیئت پاکستانی به ریاست "حامد اظهر"، ‌ وزیر امور اقتصادی پاکستان، با این گروه گفت وگوی رسمی خواهد داشت.

نمایندگان بیش از ۲۰۰ کشور و سازمان در نشست عمومی FATF که تا ۱۸ اکتبر(۲۶ مهر) در پاریس ادامه دارد، شرکت دارند.

در صورت رضایت FATF از اقدامات پاکستان، طبق آیین نامه این گروه، امکان شروع روند خروج نام این کشور از فهرست خاکستری فراهم می شود اما، چنانچه اسلام آباد در انجام اقدامات کافی برای مهار تهدیدها و مخاطرات قصور کرده باشد، این گروه ممکن است پاکستان را مشمول فهرست سیاه خود کند.

پاکستان امیدوار است با حمایت کشورهای دوست بتواند از درج نامش در فهرست سیاه جلوگیری کند و احتمالا باز هم در فهرست خاکستری باقی بماند.

به گفته مقامات پاکستان، ‌ اسلام آباد درباره ارزیابی مخاطرات ملی بررسی جدیدی انجام داد و یک گزارش ۱۵۰ صفحه ای، شامل یک بخش ۱۲ صفحه ای درباره کمک مالی به تروریست ها و انواع تروریسم، به FATF ارسال کرد که پس از دریافت بازخورد از این گروه، پاکستان طرح اجرای ارزیابی مخاطرات ملی را تدوین و اجرا خواهد کرد.

گروه آسیا- اقیانوس آرام FATF هفته پیش اعلام کرد، ‌پاکستان با مخاطرات بزرگ پولشویی و تامین مالی تروریسم مواجه است و باید درک خود را در رابطه با مخاطرات گروه های تروریستی که در این کشور فعالیت می کنند، افزایش دهد.

گروه آسیا- اقیانوس آرام FATF گزارش خود را در نشست عمومی این گروه در پاریس منتشر کرد و با این کار، ‌ احتمال ماندن پاکستان در فهرست خاکستری بیشتر شد.

در گزارش این گروه آمده است، برخلاف آنچه پاکستان درباره مخاطرات متوسط تامین مالی تروریسم می گوید، اسلام آباد با مخاطرات قابل توجه تامین مالی تروریسم از منابع مشروع و نامشروع مواجه است و باید مخاطرات پولشویی و تامین مالی تروریسم را به گونه ای مناسب، شناسایی، ‌ ارزیابی و درک کند.

برخی کارشناسان می گویند، با توجه به اینکه چین در حال حاضر ریاست FATF را به عهده دارد و پاکستان متحدی برای تمام فصول پکن است، همه نگاه ها به چین دوخته شده است.

در نشست ژوئن FATF پاکستان موفق به کسب آرای چین، ترکیه و مالزی برای جستن از قرار گرفتن در فهرست سیاه این گروه شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha