۵ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۵۹
کد خبرنگار: 760
کد خبر: 83453192
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

ایجاد مناطق امن پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان

تهران- ایرنا- طبق گفته مقامات آگاه از دور نهم مذاکرات آمریکا و طالبان، طرفین در زمینه ایجاد مناطق امن پس از شروع روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به پیشرفت مطلوبی رسیدند.

به گفته این مقامات، بر مبنای راهبرد منطقه امن، در ولایاتی که نیروهای آمریکایی خارج شوند، آتش بس اعلام خواهد شد و پس از خروج کامل نیروهای آمریکایی، در سراسر افغانستان آتش بس اعلام خواهد شد.

"سهیل شاهین"، سخنگوی طالبان که از اعضای گروه مذاکره طالبان با آمریکاست، دوشنبه توئیت کرد، طرفین یکشنبه عصر تا نیمه شب و نیز امروز(دوشنبه) گفت وگو کردند.

خبرنگاران مستقر در دوحه نیز گفتند، نمایندگان آمریکا و طالبان در دور نهم مذاکرات درباره هیئتی متشکل از همه احزاب سیاسی که دولت افغانستان برای مذاکره با طالبان انتخاب خواهد کرد، گفت وگو کردند.

در همین حال، "زلمی خلیلزاد"، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان، اخبار منتشر شده مبنی بر قطع کمک مالی آمریکا به نیروهای امنیت ملی و دفاعی افغانستان در چارچوب توافقنامه صلح آمریکا و طالبان را رد کرد و گفت، هیچ کس نباید فریب تبلیغات سیاسی مربوط به حمایت آمریکا از نیروهای افغان را بخورد و یا از این تبلیغات بترسد. ما الان و نیز پس از امضای هرگونه توافقنامه ای با طالبان از نیروهای افغان دفاع خواهیم کرد.

وی افزود، همه طرف ها در افغانستان با این مساله که آینده این کشور در جریان مذاکرات بین افغانی تعیین خواهد شد.

در حالی که خروج نیروهای خارجی از افغانستان یکی از اصل های محوری مذاکرات صلح آمریکا و طالبان اعلام شده است، "لیندزی گراهام"، سناتور جمهوریخواه آمریکایی گفت، طالبان توان مقابله با داعش و القاعده را ندارد و خروج این نیروها به 11 سپتامبر دیگری منتهی خواهد شد.

این در حالی است که نمایندگان دو حزب متنفذ افغانستان دوشنبه اعلام کردند، بدون توافقنامه آتش بس، توافقنامه صلح بین آمریکا و طالبان امضا نخواهد شد.

نمایندگان آمریکا و طالبان در طول یک سال گذشته با هدف امضای توافقنامه صلح، 9 بار با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند که جدیدترین آن به مذاکراتی برمی گردد که از پنجشنبه در دوحه شروع شد.

گفته شده است، آمریکا و طالبان طی چند روز آینده توافقنامه صلح را امضا می کنند و پس از آن مذاکرات بین افغانی شروع می شود.

دولت افغانستان نیز از تلاش برای انجام مذاکرات بین افغانی و انتخاب نمایندگانی برای شرکت در این مذاکرات خبر داد.

خروج نیروهای خارجی از افغانستان، ضمانت طالبان برای کمک به مقابله با تروریسم، مذاکرات بین افغانی و اعلام آتش بس، از محورهای اصلی مذاکرات آمریکا و طالبان در طول یک سال گذشته بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha