پیش از ورود به این بحث باید یادآور شد که سابقه این رژیم در ۷۳ سال گذشته و به خصوص سال های اخیر به خاطر ارتکاب به انواع جنایت، تجاوز و نادیده گرفتن حقوق دیگران مملو از چنین اقداماتی است و به همین دلیل نام این رژیم همواره با پسوندها و پیشوندهایی مانند اشغالگر، متجاوز، کودک کش، غاصب و نظایر آن در افکار همگان توام شده است.
حمله به فرودگاه نظامی "المزه" و حومه دمشق در سوریه، تجاوز به حریم هوایی ضاحیه جنوبی لبنان و سقوط دو پهپاد اسرائیلی، حمله پهپادهای اسرائیلی به دو دستگاه خودروی نیروهای "حشد الشعبی" در منطقه "القائم" در مرز بین عراق و سوریه، حمله جنگندههای اسرائیلی به پایگاه مقاومت فلسطین در شمال نوار غزه و بمباران یکی از مقرهای جبهه خلق ـ فرماندهی کل ـ در منطقه "قوسایا" در شرق لبنان در نزدیکی مرز سوریه از جمله تجاوزات دو روز گذشته رژیم صهیونیستی بوده و "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر این رژیم نیز اعلام کرده که دست نیروهای نظامی و امنیتی را برای انجام اقدامات مشابه باز گذاشته است.
اکنون این سوال مطرح می شود که این همه تجاوزات چرا به صورت مسلسل وار تکرار می شود و هدف سردمداران رژیم صهیونیستی از ادامه آن چیست.
اولین و مهم ترین هدف مسوولان صهیونیست از این تجاوزات فراهم کردن زمینه های افزایش ناامنی و بی ثباتی در کشورهای منطقه غرب آسیا با هدف پیروزی "بنیامین نتانیاهو" در انتخابات پارلمانی در سرزمینهای اشغالی است که همواره با چنین شرایطی و استفاده از آن در بین صهیونیست تاکنون در قدرت باقی مانده است.
قرار است انتخابات پارلمانی سراسری رژیم صهیونیستی سه شنبه ۲۶ شهریور ( ۱۷ سپتامبر) برگزار شود و بسیاری از نظرسنجیها حاکی از آن است که نتایج انتخابات پیشین تکرار شده و نتانیاهو بار دیگر قادر نخواهد بود اکثریت پارلمان را با خود همراه کند و کابینه تشکیل دهد.
نتانیاهو اکنون و به خصوص در مقطع کنونی نیازمند یک جنگ با طرف های مختلف است تا بتواند با همراه کردن دوستان خود و حمایت های سیاسی و دیپلماتیک آمریکا و دیگر کشورهای غربی مانند انگلیس بار دیگر نخست وزیر رژیم صهیونیستی شود.
باید به این موضوع نیز توجه داشت که در سال های اخیر اسراییل بر خلاف دهه های گذشته که بیشتر اقدام به تجاوز زمینی با اعزام نیرو به کشورهای همسایه مانند لبنان می کرد، دست به اقدامات نظامی به صورت حملات موشکی و یا با استفاده از جنگنده های پیشرفته اهدایی آمریکا از طریق فضای کشورهای مختلف می زند.
این شرایط از این رو فراهم شده که رژیم صهیونیستی به خاطر درس هایی که از گروه های مقاومت در فلسطین، سوریه و لبنان گرفته ، اکنون از همه طرف در محاصره است و ناگزیر به خاطر دامن زدن به بی ثباتی و ناامنی ها در منطقه از موشک و جنگنده برای ادامه سیاست های تجاوزکارانه خود استفاده می کند.
علاوه بر این درگیری های اسراییل با طرف های مقاومت در سال های اخیر همراه تحمل ضربات سنگینی بوده، به همین دلیل با فشار افکار عمومی در داخل فلسطین اشغالی مواجه بوده است .
نتانیاهو به خوبی واقف است که در صورت پیروز نشدن در انتخابات اخیر باید به خاطر پرونده های مختلف فساد مالی خود و همسرش راهی زندان شود، به همین دلیل حاضر است تا دست به هر اقدامی بزند تا شاید در انتخابات آتی پیروز شده و همچنان نخست وزیر بماند تا راهی زندان نشود.
"محمدعلی نجاح" تحلیلگر سیاسی تحولات منطقه در همین ارتباط معتقد است که حملات اخیر رژیم صهیونیستی در خاک لبنان و سوریه "لاف انتخاباتی" نتانیاهو است و با توجه به این که وی با اتهام فسادهای مالی و اخلاقی زیادی دست و پنجه نرم می کند، قصد دارد خود را برای انتخابات پیش رو آماده کند.
از دیگر سو محور مقاومت در منطقه غرب آسیا در سال های اخیر بشدت توسعه و تقویت پیدا کرده و اکنون برخی از کارشناسان مسایل سیاسی منطقه از آن به عنوان یک شبکه با قدرت عظیم و توسعه یافته به خصوص بعد از پیروزی های سوریه بر گروه های تروریستی مورد حمایت کشورهای غربی - عربی و رژیم صهیونیستی یاد می کنند که موجب وحشت، بیم و هراس شدید رژیم اسراییل شده است.
انتظار و برنامه مقام های این رژیم از ایجاد بحران ۹ ساله در سوریه این بود که با نابود کردن نظام سیاسی دمشق می توانند ضربات اساسی و کاری به محور مقاومت وارد کرده و با خیال آسوده و راحت سیاست های خود را در منطقهپیش ببرند، ولی اکنون سوریه قدرتمندتر از گذشته در صحنه منطقه ظاهر شده و به همین خاطر برای تل آویو چنین حضوری قابل تحمل نیست.
علاوه بر این در یک ماه گذشته به دنبال افزایش دامنه عملیات نظامی ارتش سوریه عرصه بر تروریست های مستقر در استان "ادلب" که برخی آمار آنها را بیشتر از ۸۶ هزار نفر و کمتر از ۱۴۶ هزار نفر ذکر می کنند، تنگ شده و دیگر هیچ کشوری حاضر نیست اعتبار و حیثیت خود را برای این گروه از تروریست های تاریخ مصرف گذشته صرف کند، مگر مسوولان رژیم صهیونیستی که در طول ۹ سال گذشته ضمن ارایه انواع کمک های نظامی و دارویی و مداوای مجروحان تروریست در هنگام شکست نیز با انجام حملات موشکی و هوایی به دنبال دادن روحیه به آنان بوده و هستند.
از چنین نگاهی یکی از اهداف حملات اخیر اسراییل به نیروهای مردمی در عراق تحریک برخی مخالفان آنها در عراق با هدف تضعیف موقعیت و جلوگیری از تقویت این نیروها است که موجب شکست های "داعش" و تکفیری ها در عراق و سوریه شده اند و حمله اخیر پهپادی در مرز سوریه و عراق به خودروهای حشد الشعبی نیز در این راستا قابل ارزیابی است.
علت آخر حملات اخیر رژیم صهیونیستی که همزمان با برگزاری "اجلاس جی هفت" در فرانسه انجام شد، وحشت این رژیم از احتمال موفقیت تلاش های دیپلماتیک حاضران در این اجلاس در ارتباط با بحران پیش آمده بین ایران و آمریکا و فراهم شدن برخی زمینه ها با وساطت طرف های اروپایی از جمله فرانسه برای کاهش یا حل آن است.
رژیم صهیونیستی می کوشد تا با انجام برخی حملات و وادار کردن طرف های مقابل به پاسخ به این حملات و کشاندن آنها به یک درگیری هر چند محدود و مقصر نشان دادن ایران در این ارتباط مانع از دستیابی به هرگونه توافق بین طرف های اروپایی و آمریکایی با ایران شود. این رژیم نیز مانند برخی کشورهای عربی و همسایه ایران نیک واقف است که چنین توافقی بسیاری از سیاست های صهیونیستها را نقش بر آب می کند.
مسوولان رژیم صهیونیستی باید به خوبی به این نتیجه رسیده باشند که شرایط اکنون در منطقه و کشورهای اطراف فلسطین نسبت به یک دهه گذشته بسیار متفاوت است و زمان سیاست "بزن و در برو " پایان یافته و هر لحظه باید منتظر پاسخ های تجاوز خود باشند و در چنین شرایطی معلوم نیست که نتانیاهو و دیگر مسوولان این رژیم بتوانند به اهداف خود در ادامه تجاوزها به دیگران برسند.
از داود پورصحت
نظر شما