حمیدرضا حسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: انواع فرآوردههای حوزه دامپزشکی از استان سمنان به کشورهای اروپایی مانند آلمان، ایتالیا و انگلستان، به کشورهای جنوب شرق آسیا مانند هنگ کنگ، کشورهای آسیای میانه مانند ازبکستان، ترکمنستان و ارمنستان و به کشورهای خاورمیانه مانند افغانستان و عراق صادر شده است.
وی ادامه داد: پولت تخمگذار، آلایش غیرخوراکی دام، کرک و موی بز، جوجه یک روزه و پر شترمرغ، انواع داروهای دامی، کنجاله سویا، تخممرغ، گوشت و آلایش مرغ و گوشت بلدرچین از جمله موارد صادراتی ارزآور استان سمنان در سالهای ۱۳۹۳ تا کنون بوده است.
حسینی با بیان اینکه استان سمنان قطب تولید داروی کشور محسوب میشود و ۵۵ درصد داروهای دامپزشکی ایران در این استان تولید میشود، تصریح کرد: بیش از ۲۰۰ قلم داروهای دامی مانند پماد، قرص، کپسول، سرم، محلول خوراکی، مکمل دارویی و پودر، از استان سمنان به کشورهای دیگر صادر می شود.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد صادرات دامپزشکی استان سمنان در سال گذشته مربوط به داروهای دامی بوده است، ادامه داد: ۶ میلیون دلار از مجموع صادرات استان در سال ۱۳۹۷مربوط به داروهای دامی بود.
حسینی خاطرنشان کرد: ارزش صادرات سال گذشته محصولات دامی و دامپزشکی سمنان در بخش دارو و فراورده های دامی ۱۰ میلیون دلار بود که نسبت به سال ۹۶، حدود ۱۵ درصد افزایش یافت و پیش بینی میشود امسال نیز صادرات نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: استان قبل از سال ۱۳۹۱ در صادرات دام و فرآورده های دامی نقشی نداشت، اما با توجه و حمایت دولت تدبیر و امید، سمنان در زمینه صادرات انواع فرآوردههای دامی و ارزآوری برای کشور نقش آفرینی میکند.
۱۵۰ واحد دامداری صنعتی و ۵۱۱ واحد پرورش انواع طیور در استان سمنان وجود دارد که از این تعداد ۴۲ مزرعه مرغ تخم گذار، ۱۲ واحد پرورش شتر مرغ، ۶ واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت تولید ۱۹ هزار و ۲۰۰ قطعه و بقیه واحدهای پرورش مرغ گوشتی است.
بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک و حدود ۱۰۰ هزار راس دام سنگین در استان سمنان وجود دارد.
۷۳۴۲/۶۱۰۳