افزایش دانشجویان پزشکی، کیفیت خدمات درمانی را کاهش می دهد

همدان- ایرنا- عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش تعداد پزشکان کمکی به بهبود وضعیت درمان ندارد و حتی افزایش میزان پذیرش دانشجویان این رشته موجب کاهش کیفیت خدمات دهی می شود.

اکبر رنجبر زاده روز چهارشنبه در نشست اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و روسای دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه آمایشی سه کشور در سالن کنفرانس مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا اظهار داشت: قطب های آمایشی می توانند چالش های بهداشت و درمان کشور را کاهش دهند.

وی با اشاره به اینکه طرح تحول نظام سلامت برای نجات مردم ضرورت داشت، افزود: اگر طرح تحول سلامت نبود آمار مرگ و میر و فقر در جامعه افزایش می یافت.

رنجبرزاده با بیان اینکه در اجرای این طرح وزارت بهداشت در اولویت قرار گرفت، عنوان کرد: در ابتدای کار مدیریت هزینه ها ایراد داشت و امروز باید بتوانیم با کاهش هزینه ها و مدیریت بهتر، این طرح را پیش ببریم.

وی اضافه کرد: اگر می خواهیم بخش دولتی نجات پیدا کند باید به بخش های خصوصی بها بدهیم و در بین بخش دولتی و خصوصی رقابت ایجاد کنیم.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بهترین و هوشمندترین پزشکان ما در بخش دولتی هستند و اگر به آن ها بها ندهیم به سمت بخش خصوصی می روند.

وی با اشاره به اینکه آزمون وُسع یک ضرورت است که در تمامی زمینه ها می تواند نجات بخش کشور باشد، افزود: دولت باید آزمون وُسع و دسته بندی دهگانه سطح مالی مردم را اجرایی کند.

رنجبرزاده گفت: بیمارانی که برای درمان به بیمارستان مراجعه می کنند باید با توجه به وضعیت مالی، هزینه پرداخت کنند.

وی اظهار داشت: جذب نیرو باید از مسیر قانونی خود اجرایی شود و با نیروهای شرکتی باید به صورت مستقیم با دستگاه های اجرایی قرارداد بسته شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: ظرفیت پزشکی ما بسیار زیاد است و پیش بینی می کنم تا ۱۰ سال آینده خیلی از پزشکان ما به خارج از کشور مهاجرت کنند.

دیگر عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: سال های قبل بیشترین افراد مراجعه کننده به دفتر نمایندگان، برای رفع مشکلات درمانی خانواده خود مراجعه می کردند اما حالا این آمار کاهش یافته و آمار جویندگان کار افزایش یافته است.

یعقوب شیویاری نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پدیده زیر میزی یکی از معضلات بهداشت و درمان کشور است، افزود: برخی از پزشکان با دریافت هزینه های درمانی غیر متعارف مشکلاتی را برای بیماران ایجاد کرده اند و باید چاره ای برای آن اندیشیده شود.

وی اظهار داشت: پرستاران مشکلات زیادی دارند که دولت باید برای استخدام آن ها برنامه ریزی کند.

شیویاری ادامه داد: بودجه سال ۱۳۹۹ با شرایط خاصی روبرو است و اعتبارات بهداشت و درمان در آن ویژه در نظر گرفته می شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: باعث تاسف است که امروز مشکلات مالی مهمترین دغدغه بهداشت و درمان کشور شده است.

دکتر افشین استوار با اشاره به اینکه مشکلات حوزه سلامت به عنوان یک مانع برای توسعه کشور عمل می کند، افزود: بی تدبیری در گذشته موجب شده است که امروز دغدغه بهداشت و درمان زیاد شود.

وی تاکید کرد: مهمترین عامل توقف توسعه کشور، بیماری ها و به خصوص بیماری های غیر واگیر است.

در این نشست سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد حسین قربانی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، اکبر رنجبر زاده، بهروز بنیادی و یعقوب شیویاری اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و هر دو نماینده مردم همدان و فامنین در خانه ملت حضور داشتند.

۹۹۰۴/۲۰۹۰

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha