محمدحسین ملانوری با اشاره به ضرورت جایگزینی این محصول با کشتهای پرآبخواه و دارای بازدهی کم ، سطح زیرکشت باغهای زیتون استان را ۲ هزار و ۴۵۲ هکتار ذکر کرد.
به گفته وی یزد به عنوان نهمین استان از نظر سطح زیرکشت و تولید این محصول در کشور است و ا ز مجموع سطح زیرکشت آن هزار و ۷۳۸ هکتار بارور و بقیه نهال است که عمدتا در شهرستان های یزد و اردکان قرار دارد.
به گزارش روز پنجشنبه جهاد کشاورزی استان یزد، وی عمده آفت درختان زیتون استان را « پسیل» ذکر کرد و یادآور شد: کشاورزان با بهرهگیری از آموزشهای کارشناسان ترویج، آبیاری و تغذیه مناسب امسال ۲ هزار و ۴۰۰ تن محصول برداشت کنند.
ملانوری پیش بینی کرد: از مجموع محصول برداشت شده هزار و ۱۶۸۰ تن زیتون سبز برای تولید کنسرو و بقیه زیتون رسیده است که برای استحصال روغن به واحدهای فرآوری ارسال میشود
این کارشناس ارشد باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد اظهار امیدواری کرد که امسال ۷۲ تن روغن زیتون در استان استحصال و روانه بازار مصرف شود که در این زمینه ۶ واحد روغن گیری آماده ارائه خدمات به زیتونکاران است.
برداشت محصول زیتون با توجه به شرایط اقلیمی یزد از مهر ماه آغاز میشود و سابقه کشت این گیاه در استان مربوط به سال ۱۳۷۳ خورشیدی است .
درخت زیتون به دلیل مقاوم بودن نسبت به کم آبی، شوری خاک و همچنین شرایط مطلوب خاکهای منطقه ، توسعه کشت آن مورد توجه مردم، ادارهها و نهادهای استان برای تولید و فضای سبز قرار گرفته است.
اراضی قابل کشاورزی استان ۱۷۰ هزار هکتار است که به علت کم آبی و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی ۱۱۴ هزار هکتار آن به کشت محصول باغی و زراعی اختصاص دارد.
تعداد بهره برداران بخش کشاورزی یزد حدود ۷۰ هزار خانوار است.
۲۰۴۷
نظر شما